Ian McKellen krijgt het op de heupen van green key

En terwijl we een tijdje geleden al de nieuwe trailer hebben gehad van The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013) hebben we vandaag wel heel opmerkelijk nieuws van één van de hoofdacteurs. Acteur Ian McKellen die de rol van Gandalf herneemt voor de nieuwe Hobbit trilogie, heeft er zijn buik van vol om voor een green key te staan acteren.

the hobbit the desolation of smaug,the hobbit,ian mckellen,peter jackson,Martin Freeman,Benedict Cumberbatch,Richard Armitage

Korte inhoud: Na een succesvolle doortocht over en onder de Mistige Bergen, moeten Thorin (Richard Armitage) en zijn gezelschap beroep doen op een machtige vreemdeling vooraleer ze de gevaren van Demsterwold kunnen trotseren – zonder hun tovenaar. Als ze Meerstad bereiken zal de hobbit Bilbo Balings (Martin Freeman) zijn afspraak met de Dwergen moeten nakomen. Het gezelschap moet de reis naar de Eenzame Berg voltooien en Balings moet de Geheime Deur zoeken die hem toegang verleent tot de schat van de draak Smaug (Benedict Cumberbatch). En waar is Gandalf (Ian McKellen) heen? En wat is zijn geheime zaak in het Zuiden?

De Britse acteur zou doodongelukkig zijn geworden toen hij voor de zoveelste keer in zijn eentje voor een enorm groen scherm moest gaan staan. “Ik dacht dat ik maar helemaal moest stoppen met acteren als ik deze moderne problemen niet aankan”, bekende de acteur tegen The Guardian. De Hobbit films mogen dan nog wel op prachtige locaties zijn gedraaid in Nieuw-Zeeland, het gros van de effecten zijn nog steeds cgi (computer generated imagery) en bijgevolg ook meestal gedraaid op een green key. Dit maakt het voor de visuele effecten afdeling gemakkelijk om alles wat groen is uit een beeld te knippen en dit te vervangen met computer animaties. Visueel levert zoiets verbluffende beelden op, maar voor acteurs is het meestal een frustrerende bezigheid.

Gezien de Hobbits kleine mensen zijn en Gandalf een normale mensen-grootte, moet de tovenaar vaak worden opgenomen in een andere studio dan de Hobbits. De Hobbits kunenn nog met elkaar spelen, maar voor de grote Gandalf is het ‘eenzaamheid troef’. “Ik voelde me echt ellendig”, gaat de 74-jarige Brit verder. “Dit is niet waarom ik ben gaan acteren. Ik wil graag met andere mensen samenspelen, niet in mijn eentje.”

Gelukkig zag regisseur Peter Jackson wat McKellen meemaakte. “Hij had het echt zwaar. We hadden met hem te doen, daar in zijn eentje in green screen-land.” Uiteindelijk besloot de crew McKellen op te beuren door zijn trailer op te fleuren met foto’s en andere aandenkens uit de film. Of dit voldoende bleek om zijn moraal wat op te krikken is niet duidelijk, maar het zal zeker wel geholpen hebben. The Hobbit: The Desolation of Smaug komt bij ons op 11 december 2013 in de bioscoop, en als het ons lukt krijgen jullie hier op De FilmBlog reeds een eerste review op 9 december.


The Hobbit: The Desolation of Smaug trailer ***

***Related Posts***
10/12/2013: The Hobbit: The Desolation of Smaug review
07/10/2013: Eerste The Hobbit: The Desolation of Smaug trailer
15/04/2013: The Hobbit: An Unexpected Journey review
17/12/2012: Top 10 Beste Films van 2012
21/11/2012: The Hobbit te kampen met erfgenamen en dierenactivisten
20/09/2012: Verrassende nieuwe The Hobbit: An Unexpected Journey trailer
27/12/2011: Een eerste blik op The Hobbit: An Unexpected Journey
28/05/2011: Orlando Bloom en Leonard Nimoy in The Hobbit
17/10/2010: The Hobbit films kosten 360 miljoen dollar

1 Comment

  1. Thibaut

    Als Ian met mij van job wil wisselen, moet hij maar bellen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *