The Necessary Death of Charlie Countryman trailer

Is misschien wel wat spijtig dat de eerste reviews van The Necessary Death of Charlie Countryman (2013), de debuutfilm van Fredrik Bond, zo rotslecht zijn, maar ik geef de film alsnog het voordeel van de twijfel. Het scenario is afkomstig van Matt Drake die vorig jaar indruk maakte met zijn Project X (2012).

The Necessary Death of Charlie Countryman,Shia LaBeouf,Mads Mikkelsen,Evan Rachel Wood,Fredrik Bond,Matt Drake,Melissa Leo,Vincent DOnofrio,John Hurt,Til Schweiger

Korte inhoud: Charlie Countryman (Shia LaBeouf) is een normale kerel die een simpel leventje leidt, totdat hij tot over zijn oren verliefd raakt op de adembenemende Gabi (Evan Rachel Wood). Maar haar charmes zijn ook de compleet gestoorde misdadiger Nigel (Mads Mikkelsen) niet oontgaan en hij valt ook vaar de bekoorlijke dame. Gewapend met niet meer dan zijn humor en onbevangen charme ondergaat Charlie de ene na de andere afranseling om Gabi niet in gevaar te brengen. Uiteindelijk verkeert hij in zulke penarie dat er nog maar één manier lijkt te zijn om te zorgen dat Gabi veilig is: Charlie Countryman moet sterven.

Ik heb het zelf niet zo voor de acteur, maar in deze trailer lijkt Shia LaBeouf wel een rol te hebben gevonden die hij in zijn carrière nodig had. En ik kan er tevens niet omheen dat ik er zelf wel plezier aan beleef om LaBeouf te zien die zwaar op zijn gezicht krijgt. Het is een independent productie die gemaakt is met bescheiden middelen, dus verdient het ook iets meer onze aandacht. Het zal in ieder geval een prent worden die baadt in extremen; enerzijds de levendige hallucinerende kleuren die contrasteren met het warme kleurenpalet van de intieme momenten. Evenzeer is er passie en liefde die botst tegen het bruut geweld die Mads Mikkelsen demonstreert. Wederom een heerlijke rol voor deze Deen.

In deze R-rated film zien we ook heel wat interessante gezichten, zoals Melissa Leo, Vincent D’Onofrio, John Hurt, Vanessa Kirby en Til Schweiger. Nu is het nog wachten op een releasedatum, maar ik vrees dat we deze film gaan moeten zoeken in de kleinere bioscoopzalen gezien de distributie blijkbaar heel moeizaam verloopt. Let wel, de onderstaande trailer is gemonteerd door een debiele monteur die het weer niet kon laten om teveel van het verhaal weg te geven.


*** The Necessary Death of Charlie Countryman trailer ***

4 Comments

  1. Spence

    Leuke trailer, voelt heel Brits aan. Ben hier wel benieuwd naar.

    Reply
  2. joris

    Krijgt inderdaad niet veel goeie kritieken, maar misschien is deze film meer bestemd voor een Europees publiek…

    Reply
  3. Margot

    Die imdb rating is niet te betrouwen. Kick-Ass 2 krijgt daar bijna 7 op 10 en die film is nauwelijks 4 op 10 waard.

    Reply
  4. Vranque

    Ze hebben ook niet de meest gemakkelijke titel genomen :s
    Trailer is wel intrigerend.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *