Robot Chicken: Star wars – part I, II & III op DVD

In een ver verleden heeft De FilmBlog al eens reclame gemaakt voor de knettergekke stop-motion reeks “Robot Chicken” van Seth Green. En op 16 oktober komt er nu de Limited Triple DVD Collector’s Edition uit Robot Chicken: Star wars – part I, II & III, een uitgave om niet te missen.

robot chicken,star wars,seth green,Zac Efron,Seth MacFarlane,Breckin Meyer,Carrie Fisher,Mark Hamill,George Lucas

Het zou me verbazen dat alle inhoud niet op één enkele dvd had kunnen staan, maar de uitgevers hebben gewoon de drie bestaande dvd’s in één hoes gestoken. Het is in ieder geval goedkoper om deze 3-disk editie te kopen, dan mocht je ze elk afzonderlijk hebben gekocht. In deze animatieserie worden, met behulp van actiefiguren, speelgoed, poppen en klei-animatie, de avonturen van de personages uit de Star Wars – saga op meesterlijke wijze geparodieerd. Han Solo, Luke Skywalker, Darth Vader en alle andere iconische Star Wars – figuren komen in verschillende compleet van de pot gerukte situaties terecht, waar ze zich op geheel eigen wijze uit moeten zien te redden. Het stemmenwerk is onder andere van Zac Efron, Seth MacFarlane, Breckin Meyer, Carrie Fisher, Mark Hamill én van de meester George Lucas zelf! Elke afzonderlijke schijf is ook voorzien van wat behind-the-scenes materiaal en interviews met de makers.

De enige vereiste is dat je toch wel een beetje van een Star Wars nerd bent, anders gaan de grappen gewoon aan je voorbij. Luke Skywalker die met een sigaret naakt in bed ligt met Princess Leia Organa en gewoon zegt: “This is wrong”, impliceert dat je de relatie kent tussen die twee om met deze scène te kunnen lachen. En dit is nog maar het meest evidente van de voorbeelden. Kortom, een geslaagde parodie op de franchise, die zelf door George Lucas gesmaakt werd. Mijn grootste kritiek is dat zowat alle vuile woordjes gebleept werden en we hier dus te maken hebben met de TV-edits, wat toch wel wat van een tegenvaller was. Trouwens snap ik de logica niet gezien een gemiddelde Star Wars fan toch wel ouder moet zijn dan 16 jaar.3 Comments

 1. arjen

  Ik heb enkele van die afleveringen gezien op YouTube is is inderdaad wel gieren en brullen. Wel leuk dat George Lucas zijn goedkeuring heeft gegeven. Bewijst dat de man gevoel voor humor heeft en verklaart meteen ook het bestaan van Jar Jar Binks.

  Reply
 2. Thomassie

  We dom dat ze dit verkopen als “limited collectors edition” terwijl het gewoon de drie bestaande dvd’s zijn in één doos. :s

  Reply
 3. claes

  Zalige reeks, enkel spijtig dat de totale duur van deze 3 schijven waarschijnlijk geen uur duurt. Maar zoals je zegt, het is veel voordeliger dan de afzonderlijke dvds aan te schaffen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *