Jack Ryan: Shadow Recruit trailer overtuigt niet

En hier hebben we dan uiteindelijk de eerste trailer van de opkomende Jack Ryan: Shadow Recruit (2013) film, … en moet zeggen, ben niet onder de indruk. Het ziet er allemaal heel cliché uit. De trailer kiest er resoluut voor om de actie-toer op te gaan in plaats van de kaart van de intrige en de spionage te spelen zoals een echte Tom Clancy film hoort te zijn. De regie werd toevertrouwd aan Kenneth Branagh die zichzelf meteen ook een rolletje gaf. En na zijn Brits, Duits, Australisch, en Amerikaans accent, horen we hem nu met een Russische tongval.

jack ryan,Shadow Recruit,kenneth branagh,chris pine,Keira Knightley,the hunt for red october,tom clancy,Alec Baldwin,Colm Feore,Gemma Chan,Karen David,David Koepp,Adam Cozad

Korte inhoud: Ex-marinier Jack Ryan (Chris Pine) is werkzaam als financieel analist in Moskou. Hij raakt betrokken bij een terroristische samenzwering om de economie van de Verenigde Staten te doen kelderen. Hij wil er alles aan doen om deze misdaad te bestrijden, en dit vooral geheim houden van zijn vrouw Cathy (Keira Knightley).

Ik blijft het spijtig vinden dat Tom Clancy er niet meer is. Ik heb niet alleen veel plezier beleefd aan zijn romans, films en games, maar heb tevens mijn Engels wat bijgeschaafd met zijn boeken tijdens mijn schoolgaande jeugd. Net zoals een Ian Fleming heeft hij de wereld van de spionage films helpen vorm geven. Voor mij blijft de beste Jack Ryan de eerste acteur die hem speelde, en dat was Alec Baldwin in The Hunt for Red October (1990). Hij was de Sean Conery van de James Bond franchise. Met Chris Pine heb ik een beetje meer moeite om hem te zien als een intelligente man met een pak diploma’s.-, die liever zijn intellect gebruikt dan zijn vechtskills.

Branagh heeft er mijn inziens een James Bond film van willen maken, met de James Bond look tot zelfs een eerste gevecht in een toiletruimte (cf. Casino Royale). Jack Ryan lijkt ook te vechten als Jason Bourne. Dit had een slimme spionagefilm moeten worden, maar heb de indruk dat ze er een domme actiefilm van gemaakt hebben. Het script is afkomst van de nobele onbekende Adam Cozad en de ervaren hit & miss scenarist David Koepp.

Hopelijk wordt de show niet opnieuw gestolen door Kevin Costner, zoals hij dat al deed in de Man of Steel (2013) film. Pittig detail: Kevin Costner heeft indertijd de rol geweigerd van Jack Ryan in The Hunt for Red October, omdat hij wou werken aan Dances with Wolves. Daarnaast zien we ook nog rollen voor Colm Feore, Gemma Chan en Karen David. De poster is deze week ook on-line gekomen en deze deed me wel heel sterk denken aan de Johan Falk poster, of zelfs de A Man Apart poster. De film zou op 1 januari 2014 in de zalen moeten komen.


*** Jack Ryan: Shadow Recruit trailer ***

***Related Posts***
24/09/2012: Keira Knightley in Jack Ryan film
22/12/2008: Een nieuwe Jack Ryan franchise op komst
27/09/2004: Trilogies aan de kassa

2 Comments

  1. Bennett

    Heeft veel weg van een JJ Abrams film, inclusief de lensflares.

    Reply
  2. Slick

    Het ziet er uit als een doorsnee actiefilm, zo gaan er wel dertien in een dozijn, maar dit is geen Jack Ryan film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *