Nieuwe 300: Rise of an Empire trailer

En hier hebben we een nieuwe trailer van 300: Rise of an Empire (2014) met een oorlogszuchtige Eva Green. Deze sequel op 300 (2006) van Zack Snyder is gebaseerd op de comics Xerxes van Frank Miller. De regie is in handen van Noam Murro (Smart People), een ietwat vreemde keuze gezien de man eigenlijk geen ervaring heeft met het genre.

Korte inhoud: Na de overwinning op Leonidas’ 300, trekt het Perzische leger onder leiding van Xerxes verder in zuidelijke richting naar de grote Griekse steden. Het democratische Athene is de eerste stad die ze tegenkomen op hun pad. De stad heeft een sterke vloot en staat onder leiding van admiraal Themistocles (Sullivan Stapleton). Themistocles is gedwongen een alliantie aan te gaan met de aartsrivaal van Athene, het oligarchische Sparta, wiens macht ligt bij zijn superieure infanterie. Xerxes (Rodrigo Santoro) heerst echter nog steeds oppermachtig in aantallen, zowel op zee als op land.


300,300 rise of an empire,zack snyder,frank miller,Noam Murro,Sullivan Stapleton,Rodrigo Santoro,Eva Green,Lena Headey300,300 rise of an empire,zack snyder,frank miller,noam murro,sullivan stapleton,rodrigo santoro,eva green,lena headey300,300 rise of an empire,zack snyder,frank miller,noam murro,sullivan stapleton,rodrigo santoro,eva green,lena headey300,300 rise of an empire,zack snyder,frank miller,noam murro,sullivan stapleton,rodrigo santoro,eva green,lena headey
300,300 rise of an empire,zack snyder,frank miller,noam murro,sullivan stapleton,rodrigo santoro,eva green,lena headey300,300 rise of an empire,zack snyder,frank miller,noam murro,sullivan stapleton,rodrigo santoro,eva green,lena headey300,300 rise of an empire,zack snyder,frank miller,noam murro,sullivan stapleton,rodrigo santoro,eva green,lena headey300,300 rise of an empire,zack snyder,frank miller,noam murro,sullivan stapleton,rodrigo santoro,eva green,lena headey

We hebben hier dus werkelijk te maken met een stand alone vervolgfilm en geen prequel zoals eerder gedacht. En in deze film gaan de makers de oorlog zoeken op zee met leider Themistocles die Griekenland wil verenigen tegenover de gemeenschappelijke vijand Xerxes en Artemesia (Eva Green) de commandeur van de Perzische vloot. De film is dus ook half gebaseerd op de Slag bij Salamis die plaatsvond in september 480 v.Chr. Het was een keerpunt van de oorlog waarmee de Perzische opmars gestuit werd. Bij de casting zien we ook opnieuw Lena Headey als Queen Gorgo.

De bedoeling was eigenlijk Gerard Butler bij de film te betrekken, maar hij had er geen zin meer in en bedankte voor het aanbod. En dat was bij de release van de eerste film toch anders. Het was lange tijd onduidelijk of het nu een sequel of prequel zou worden en wie uiteindelijk de hoofdpersonages zouden worden. Een tijd geleden draaide alles rond Xerxes, tevens de titel van de comic book, maar nadien werd alles herschreven en kreeg men de titel 300: The Battle of Artemisia. Nu ligt de focus op de Atheense leider Themistocles.

Waarom heeft deze film de prefix van 300? Wel, zo te zien hebben we hier te maken met een film gebaseerd op de 300 reeks van Frank Miller, met een gelijkaardige visuele stijl met slow-motions en zwaar ingekleurde cgi decors. De vervolgfilm heeft ook een premisse van een kleine groep vs een enorme strijdkracht en uiteraard de six-pack die alom aanwezig is bij de mannelijke cast. De film komt op 7 maart 2014 in de States in de bioscoop. Hieronder kunnen jullie reeds proeven van de eerste trailer.


*** 300: Rise of an Empire trailer #2 ***

***Related Posts***
13/09/2011: Prequel of sequel voor nieuwe 300 film
09/12/2009: 300 review
03/07/2009: Gerard Butler heeft zin in een sequel
11/03/2007: 300 is niet zomaar vorm boven inhoud
27/01/2007: 300 op Imax
10/08/2006: 300 Spartanen trekken ten strijde

2 Comments

  1. Dougie

    Eva Green !! Kan geen slechte film zijn. Maar inderdaad, wel lang wachten. Als ze nu al de trailer uitbrengen dan zijn we die toch al lang vergeten in 2014. Beetje een vreemde marketing strategie.

    Reply
  2. fabian

    Ik snap niet waarom er nog gewacht moeten worden tot maart 2014. Film is zo goed als af en gaat bij deze nog bijna een jaar in de koelkast. Begrijpen wie begrijpen kan. Ze hebben toch niet schrik van de kwaliteit van de film en het feit dat dit niet zou opwegen tegen de 2013 blockbusters…???

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *