De Tom Clancy’s Ghost Recon verfilming komt er niet

De kogel is door de kerk, Ubisoft gaat een film ontwikkelen voor Warner Bros gebaseerd op het actiegame Ghost Recon naar het werk van Tom Clancy (The Hunt for Red October, Splinter Cell, Jack Ryan). Niemand minder dan Hollywood fenomeen en blockbuster gigant Michael Bay zal de film voorzien van de nodige extreme slow-motions van schreeuwende mannen, helicopter shots die te pas en te onpas voorbij vliegen, circulaire camera bewegingen rond karakters en hier en daar wat product placement om zijn dure speciale effecten te kunnen betalen (nota bene van zijn eigen productiehuis digital domain).

ubisoft,ghost recon,splinter cell,tom clancy,michael bay,assassins creed,digital domain,the division

Jean Julien Baronnet, CEO van Ubisoft Motion Pictures, vertelt het volgende over de film: “Deze jongens behoren niet tot een specifieke organisatie. Ze bevinden zich op plekken waar Amerikaanse troepen niet horen te zijn. Het is een klein team met zeer sterke persoonlijkheden en zeer specifieke vaardigheden. Ze gebruiken wapens waarvan niemand van het bestaan weet, maar het is allemaal erg realistisch. Het is geen Sci-Fi. “

Ghost Recon is overigens niet de enige film die Ubisoft momenteel ontwikkelt. Splinter Cell (20??) met Tom Hardy en Assassins Creed (2015) met Michael Fassbender staan ook in de stijgers.

Laten we hopen dat Michael Bay de film die al teveel overlaad met speciale effecten en dat Ubisoft er op waakt dat de karakters en de verhaalelementen op de voorgrond treden. Niemand wil een herhaling van de Transformer films. Maar Bay is wel iemand met voldoende ervaring op vlak van actie. In tegenstelling tot de rage van filmstudio’s om blockbusterfilms aan nieuwkomers te geven, heeft Ubisoft duidelijk gekozen voor iemand met ervaring. Mocht Tony Scott nog leven dat was hij de regisseur bij uitstek om dit game te verfilmen, maar laten we hopen op het beste. Met de belabberde track-record van game-adaptaties kunnen ze enkel maar beter worden.

Gisteren heb ik tevens indrukwekkende beelden gezien van dat andere Ubisoft game Tom Clancy’s The Division. Misschien ook een mogelijke verfilming die we binnenkort mogen verwachten. Hopelijk is het spel al even leuk al de visuals. Hieronder hebben jullie een voorsmaakje.

Update 24/10/2019: Het ziet er niet naar uit dat er snel een Tom Clancy’s Ghost Recon film zal komen gezien de laatste game Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (2019) een financiële en kritische ramp werd. Blijkbaar zou het spel niets nieuws te bieden hebben en gezien niemand nog interesse lijkt te hebben in deze franchise lijkt het er ook op dat geen enkele filmstudio geld zou pompen in een franchise die op sterven na dood is. Ubisoft was sowieso van plan om een sabbath-jaar te nemen en eens orde op zaken te zetten tot in 2020.


*** Tom Clancy’s The Division trailer ***

2 Comments

 1. dominiek

  Michael Bay heeft goeie actiefilms gemaakt in een ver verleden, dus hopelijk vindt hij zijn mojo terug.

  Reply
 2. micha

  Laat ik het met de woorden van South Park zeggen:
  “Those aren’t ideas, they’re special effects”

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *