Disney doekt Lucas Arts op, alsook Star Wars 1313

Het zat er al een beetje aan te komen, maar nu is het definitief. Disney heeft het gameplatform Lucas Arts, een onderdeel van Lucas Film die Disney voor bijna 4 miljard heeft gekocht, gesloten. De collega’s van Game Informer voegt hier nog aan toe dat de games Star Wars 1313 en Star Wars: First Assault er ook nooit zullen komen. Disney sloot begon dit jaar ook al Junction Point Studios.


star wars,lucas arts,star wars 1313,the old republic,george lucas

In de toekomst zullen er ongetwijfeld nog Star Wars-games verschijnen, maar zullen niet meer door LucasArts worden ontwikkeld. Ongeveer 150 mensen zullen nu zonder baan zitten door het sluiten van de uitgever. Het platform van George Lucas maakte in een ver verleden een aantal Indiana Jones games, maar specialiseerde zich toch in de ontwikkeling van Star Wars games. Toch ging het succes met de jaren achteruit, alsook de kwaliteit van het spel. Star Wars: The Force Unleashed was een schot in de roos, de sequel was dan weer een flop. Ook Star Wars Battlefront III werd opgedoekt. Zelfs het MMORPG game Star Wars: The Old Republic, gecreëerd door BioWare en EA, was omgetoverd van een betalend platform naar een vrij te spelen game.

De concurrenten van Lucas Art, met gelijkaardige spelletjes als Uncharted en Tomb Raider, hadden ondertussen de markt veroverd. Lucas Art wou het tij nog keren met het ambitieuze Star Wars 1313 waarvan al een aantal afbeeldingen werden vrijgegeven. Maar het boeltje werd opgedoekt. Een spijtige zaak want het nieuwe game zag er wel veelbelovend uit. Toch zou het me verbazen dat ze al het geleverde werk zomaar in de prullenmand zullen werpen. Ik hoop nog altijd dat het game er zal komen, al dan niet onder dezelfde titel en al dan niet onder de noemer van Disney Interactive Studios of Mickey Arts of whatever.

***Related Posts***
16/12/2017: Disney wil 20th Century Fox kopen voor 52,4 miljard dollar
31/10/2012: Disney koopt Lucas Films voor 4 miljard dollar
23/03/2012: Star Wars: The Old Republic bindt de strijd aan met WoW
16/11/2011: Star Wars: The Old Republic is voor binnenkort
13/03/2010: Disney sluit ImageMovers Digital van Robert Zemeckis
05/06/2009: Star Wars: The Old Republic cinematic trailer
02/09/2009: Disney koopt Marvel Entertainment voor 4 miljard dollar
24/01/2006: Disney koopt Pixar Animation Studios

2 Comments

  1. bart

    Ik keek zelf uit naar Battlefront III. Wel klote dat ze alles nu opdoeken. Hoop dat ze de game toch nog zullen uitbrengen.

    Reply
  2. Dougie

    Op zich was het wel een beetje te verwachten, Lucas Arts heeft de laatste jaren zelf amper nog iets uitgebracht dat de moeite waard was. Wel spijtig voor Star Wars 1313, maar reken maar dat er nog wel SW games op de markt zullen komen.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *