Millennium regisseur maakt Flatliners remake

De Deense regisseur Niels Arden Oplev, de maker van de oorspronkelijke Millennium-trilogie, heeft zijn zinnen gezet op een remake van Flatliners (1990). WTF?! Gaan die Denen nu ook al beginnen met remakes?

niels arden oplev,millennium films,flatliners,peter filardi,kiefer sutherland,kevin bacon,william baldwin,oliver platt,julia roberts,joel schumacher,dead man down,colin farrell,noomi rapace

Korte inhoud: Een groep medische studenten begint de grens van leven en dood te onderzoeken. Ze laten hun hart stilzetten, om het weer net op tijd op gang brengen. Ze krijgen hierdoor echter nachtmerries over hun kinderjaren, en worden geconfronteerd met slechte dingen die ze in het verleden gedaan hebben.

In de versie van 1990 zagen we een leuk gezelschap van jonge dokters gespeeld door Kiefer Sutherland, Kevin Bacon, William Baldwin, Oliver Platt en Julia Roberts. Het was één van de betere Joel Schumacher films. De premisse van de film, van scenarist Peter Filardi (The Craft), was geweldig. Mijn enige probleem was dat de prent heel wat vragen opriep, maar geen conclusies of stellingen durfde in te nemen. Het bleef op de vlakte wat betreft de mogelijke antwoorden op het vraagstuk wat er gebeurt na de dood. Ik ben benieuwd of de remake en stap verder zal zetten in de ideologie.

Wanneer de opnames van start zullen gaan is op dit ogenblik nog niet bekend. Op 3 april 2013 verschijnt wel de Hollywood-debuutfilm van Oplev, Dead Man Down (2013). De film volgt Victor (Colin Farrell), die de rechterhand is van een misdaadbaas in New York. Hij is op zoek naar wraak voor de dood op een familielid, maar wordt verleid en gechanteerd door Beatrice (Noomi Rapace) die een slachtoffer is van een misdrijf en op zoek is naar vergelding. Hun intense chemie leidt uiteindelijk tot een gewelddadige climax.

3 Comments

  1. laserboy

    Visueel interessante thriller. Met wat meer tijd voor de personage had het nog wat naar een climax kunnen gaan. Ik had nu de indruk dat alleen de weg daarnaartoe gelegd was. Maar had er toch van genoten. Hopelijk kan de remake ook een betere film maken.

    Reply
  2. Bram

    Oei, de remake rage is aan de jaren ’90 begonnen. Ow boy :s

    Reply
  3. Geike

    Ze zijn al een tijdje bezig. Zie naar Total Recall. Ze lopen gewoon het lijstje af.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *