Parker met Jennifer Lopez en Jason Statham

Er komt binnenkort een nieuwe misdaadfilm uit met Jason Statham en die hete truffel van the Block Jennifer Lopez. Beide acteurs zijn niet vies voor B-films, dus tasten we een beetje in het donker over de kwaliteit van de Parker (2013). De filmposter is in ieder geval heel strak, met een evidente hint naar misdaad met een vleugje seductie.

parker,Jason Statham,jennifer lopez,Taylor Hackford,payback,point blank,Donald E Westlake,nick nolte,u-turn,Michael Chiklis,emma booth,Wendell Pierce,neo-noir

De film is geregisseerd door de oude bekende Taylor Hackford (Ray, The Devil’s Advocate), één van die weinige regisseurs die een Oscar won voor zijn kortfilm én daarna nog een filmcarrière had van enig belang. Het is tevens ook een regisseur die zijn tijd neemt om aan een volgend project te werken. Dus ook al zit er een reukje aan de acteurs, zijn ze denk ik wel in goede handen.

Korte inhoud: Parker (Jason Statham) is een professionele dief met een duidelijk levensmotto: steel van de rijken en doe geen onschuldige mensen pijn. Maar bij zijn laatste heist wordt hij verraden door zijn team, die er met de buit vandoor gaat en hem voor dood achter laten. Parker is vastbesloten ze hun verdiende loon te geven en spoort ze op in Palm Beach, waar de groep een grote overval beraamt. Vermomt als rijke Texaan neemt hij de knappe Leslie (Jennifer Lopez) aan als zijn partner. Samen bedenken ze een plan om de zaak recht te zetten.

Het mag duidelijk zijn dat het niet de meest originele korte inhoud is die we al hebben gelezen. Ik moest meteen denken aan ondermeer The Italian Job (2003). En toch is het verhaal gebaseerd op de roman Flashfire van Donald E. Westlake, die ook al het boek schreef waarop de gelijkaardige film Payback (1999) is gebaseerd met Mel Gibson in de hoofdrol. Het diende ook als inspiratiebron voor Point Blank (1967) met Lee Marvin. Voor Hackford is het hoe dan ook zijn eerste neo-noir film.

Naast de twee hoofdacteurs zien we ook nog Nick Nolte opduiken als Parker’s mentor, The Shield acteur Michael Chiklis, The Wire acteur Wendell Pierce en de knappe Australische blondine Emma Booth. Voor Jennifer Lopez is het de tweede keer na U-Turn (1997) dat ze in een film speelt met Nick Nolte en een hele poos geleden dat ze nog eens een karakterrol kan neerzetten in plaats van een typetje.

De film had al in oktober van vorig jaar in de zalen moeten draaien, maar de studio verschoof de datum omdat er naar hun mening iets teveel concurrentie aanwezig was. Parker zou op 13 maart 2013 bij ons in de zalen moeten draaien.


*** Parker trailer ***

1 Comment

  1. micha

    Is zeker eentje om naar uit te kijken. Trailer ziet er heel knap uit. Statham zie ik wel in die rol en Nolte is ook altijd goed. Deed mij een beetje denken aan The Transporter.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *