Verrassende nieuwe The Hobbit: An Unexpected Journey trailer

Ik heb hier al een tijdje zitten op wachten en ben eigenlijk wel onder de indruk van het resultaat, ook al blaast de trailer je niet meteen weg. Peter Jackson is er toch in geslaagd om met The Hobbit: An Unexpected Journey (2012), het eerste deel van een tweedelige prequel, dezelfde sfeer te brengen als in The Lord of the Rings trilogie. Ook al zijn er een aantal effecten in de trailer waarvan ik dacht dat ze nog niet afgewerkt waren en er zelfs een beetje fake uitzien. De film komt bij ons uit op 12 december 2012. De wereldpremière vindt echter plaats in New-Zeeland op 28 november, dus rest er niet veel tijd meer over voor de laatste (broodnodige!) correcties. Waarom moesten ze die ook weer in 3D opnemen?? Het verklaart in ieder geval het veelvuldige gebruikt van travellings.

the hobbit,The Lord of the Rings,peter jackson,ian mckellen,Benedict Cumberbatch,Martin Freeman,Snow White and the Huntsman,Weta Workshop,weta digital

Korte inhoud: Bilbo Balings (Martin Freeman) is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn gemakkelijke bestaan komt echter abrupt ten einde wanneer op een dag de tovenaar Gandalf (Ian McKellen) op zijn deur klopt en een groep dwergen meebrengt. Zij weten Bilbo te overtuigen om een tocht te ondernemen waarbij hij oog in oog zal komen te staan met de draak Smaug (Benedict Cumberbatch), die lang geleden een schat heeft gestolen van de Dwergen. De enorme gevaren die een dergelijke toch met zich meebrengt, zijn de onervaren Bilbo echter onbekend. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, wolven, reusachtige spinnen, aardmannen en niet te vergeten de draak Smaug zelf.

Dit jaar hebben we met Snow White and the Huntsman (2012) al een aantal dwergjes gezien met vreemde accenten, hier hebben we een volledige bus met dwerg-curiositeiten die niet alleen opvallen met hun Cockney-accent, maar ook met hun getrimde baardjes. Gollum lijkt ook iets meer cartoony in vergelijking met de vorige films (zijn relatie tot Bilbo ziet er ook een stuk luchtiger uit dan wat we konden lezen in het boek en zijn ogen lijken net wat uitvergroot), maar de landschappen zijn wederom indrukwekkend en het lijkt erop dat de fotografie misschien wel iets minder stijf zal aanvoelen dan in LotR.

De cgi-wezens in de trailer zien er anders weer behoorlijk ‘echt’ uit, wederom met dank aan de creatieve en buitengewoon talentvolle mensen van Weta Workshop en Weta Digital. Je merkt dat ze zich helemaal thuis voelen in deze wereld en dat ze alles zelfs een stap verder willen brengen. En uiteraard zit er een meester achter de camera die precies weet hoe hij het werk van Tolkien moet vertalen. Met Peter Jackson zitten we goed en ik heb er wel vertrouwen in. Ik ben ervan overtuigd dat hij geen nieuwe George Lucas is, en dat The Hobbit veel beter zal uitvallen dan die Star Wars prequels. Geniet van de trailer! Op de officiële homepage kan je zelf een trailer bekijken met een alternatief einde.


*** The Hobbit: An Unexpected Journey trailer ***

*** Related Posts***
27/12/2011: The Hobbit: An Unexpected Journey trailer #1
28/05/2011: Orlando Bloom en Leonard Nimoy in The Hobbit
04/11/2010: De financiering van The Hobbit
17/10/2010: The Hobbit films kosten 360 miljoen dollar
14/06/2010: Del Toro verlaat The Hobbit
28/09/2009: MGM op de rand van het faillissement
29/04/2008: Ian McKellen en Andy Serkis in The Hobbit 1 & 2
24/12/2007: Peter Jackson zal The Hobbit produceren
14/01/2007: Peter Jackson krijgt The Hobbit niet !
24/11/2006: The Hobbit met Peter Jackson of Sam Raimi?
31/10/2005: Five things that sucked about Lord of the Rings
21/12/2004: The Lord of the Ring prequel

3 Comments

 1. ruben

  Dat had er allemaal veel slechter kunnen uitzien, het ziet er allemaal best in orde uit. Heb gewoon wat schrik dat ze er een kinderfilm van zullen maken met om de haverklap een “joke”. Wat me opviel was dat LOTR eerder een meer volwassen aanpak had. Daarnaast komt de trailer heel verwarrend over voor mensen die het boek niet hebben gelezen…

  Reply
 2. Julie

  Prachtige beelden en weer veel interessante personages. Hoop dat het een volwaardige film zal worden en niet een inleiding op de tweede film.

  Reply
 3. johan

  Oei, dit lijkt wel een vrolijke Disneyfilm. De trailer slaat de verkeerde toon aan met al die gezelligheid en grappen, niks voor mij.
  Net als in LOTR heb ik hier overigens niet het gevoel dat ik naar Hobbits kijk, tenzij er een gewoon persoon als contrast naast staat. Wat dat betreft waren de dwergen in Snow White and the Huntsman veel beter aangepakt.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.