Kick-Ass 2: Balls to the Wall sequel in de pijplijn

En gezien Kick-Ass (2010) een open einde had, was het voor de scenaristen een koud kunstje om aan het verhaal een vervolg te breien. Het enige spijtige aan de zaak is dat Nicolas Cage niet meer van de partij is (tenzij ze met flash-back’s zullen werken) en de actrice die Hit Girl vertolkt stilaan een jonge vrouw begint te worden. Maar de sequel Kick-Ass 2: Balls to the Wall (2012) zit er aan te komen, als we de mensen van Daily Record mogen geloven, en hopelijk opnieuw in regie van Matthew Vaughn, ook al staat deze niet meteen te springen om de film te maken.

Korte inhoud: Het verhaal begint een paar maanden na de gebeurtenissen in Kick-Ass. Mindy (Chloë Grace Moretz) leidt een dubbelleven, en probeert Dave (Aaron Johnson) op te leiden om van hem een meer efficiënte held te maken, terwijl haar peetvader Marcus (Omari Hardwick) wil dat ze haar vigilante verleden achter zich laat. Dave patrouilleert ondertussen met zijn partner Doctor Gravity, in een wereld vol met superhelden die hij mee heeft helpen schapen. Maar snel zal deze droom in een nachtmerrie veranderen…

Vorig jaar was het nog onzeker dat er een vervolg zou komen, maar nu hebben ze de knoop doorgehakt, en normaal zou de film al in de zomer van 2012 gedraaid moeten worden en wie weet eind 2012 in de zalen. Dat is althans de hoop van Mark Millar, één van de schrijvers van Kick-Ass. Hij sprak tevens over nog een ander project die het licht zou zien; met name American Jesus (2012), het antwoord op een The Omen, die gaat over een kind dat er achter komt dat hij niet de anti-christ is maar wel degelijk de ‘christ’ zelve.

Kick-Ass was één van de meest originele superhero films van de laatste jaren. Het is ultra-gewelddadig, grappig en buitengewoon leuk om naar te kijken. Je kon geen betere titel vinden voor deze film. Nochtans was het idee op papier misschien niet zo overtuigend genoeg, maar de producers en studio heeft een risico genomen met een productiebudget van 30 miljoen dollar. En met succes want de film bracht uiteindelijk 3 keer zoveel op. Of de sequel al even goed zal varen is nog maar de vraag, zeker nu we het moeten stellen zonder de bekende kop van Nicolas Cage, die in deze prent (verrassend) een knappe vertolking had neergezet. Het wordt in ieder geval wel uitkijken naar de trailer en of dit een sequel wordt op de film dan wel een verfilming van de tweede Kick-Ass comic.

***Related Post***
17/03/2013: Kick-Ass 2 poster + trailer
27/01/2013: Kick-Ass 2 afbeeldingen
23/12/2010: Top 10 Best Movies of 2010
22/04/2010: Kick-Ass filmbespreking
14/03/2010: Een Kick-Ass poster collectie

5 Comments

 1. Marcus

  Ik vond het eerste deel best vermakelijk! Was eens een keertje anders. Dit vervolg ga ik dan ook zeker gaan zien.

  Reply
 2. Vraagteken
 3. Dave

  Ik heb het uit goede bron (zie link)
  En ‘Vraagteken’ , lees voortaan De FilmBlog en dan ben je meteen zeker :p

  Reply
 4. Bart

  In de originele strip wordt Hit Girl opgevangen door haar moeder, in de film is ze wees, dus zal de sequel zowiezo afwijken van de comic.

  Reply
 5. scheffers

  Ik vond anders “Super” zeker net zo vermakelijk!!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *