Sacha Baron Cohen in The Dictator

Sacha Baron Cohen heeft weer een nieuw typetje gecreëerd, in het licht van de Arabische Lente. Deze keer kruipt hij in de huid van een dictator, die heel wat Gaddafi trekjes vertoont. The Dictator (2012) wordt zijn 4de personificatie na Ali G, Borat en Brüno. De film werd voornamelijk gedraaid in Spanje, de VS en Marocco.

sacha baron cohen,the dictator,Ali G,borat,bruno,megan fox,Ben Kingsley,Kevin Corrigan,john c reilly,Anna Faris

Korte inhoud: Een dictator (Sacha Baron Cohen) uit het Midden-Oosten, zet zijn leven op het spel om er voor te zorgen dat de democratie nooit het land zal bereiken, dat hij zo liefdevol onderdrukt. Hij wordt naar de Verenigde Staten gestuurd om in ballingschap te leven onder de ongelovigen. De knotsgekke dictator komt al snel in aanraking met de typische gebruiken van het land en heeft een bijzondere ontmoeting met de beroemde actrice Megan Fox.

De tagline van de film luidt: “het heroïsche verhaal van een dictator die zijn leven waagde om te verzekeren dat democratie nooit het land zou bereiken dat hij zo liefdevol onderdrukte”.

We mogen er dus van uit gaan dat de film veel stof zal doen opwaaien, ook al verwacht ik niet dat de film het hoogtepunt van Borat zal overtreffen, ook al is er de laatste maanden veel te doen rond dictators, zelfs tot op vandaag waarin bekend werd dat Kim Jong-il is overleden en dat hij opgevolgd zou worden door zijn zoon, die het terreur-regime naar alle waarschijnlijkheid zal verder zetten.

En in de film duiken ook nog een aantal andere bekende koppen, met name Anna Faris, John C. Reilly, Ben Kingsley en Kevin Corrigan.

Je kunt zich afvragen wat Cohen’s volgende kop van jut zal worden: een zwarte president, een beursmagnaat, een eigen versie van een DSK-figuur. De film komt bij ons uit op 9 mei 2012.

3 Comments

 1. Julie

  Love it ! Dat laatste shot is wel grappig. Wel wat vreemd om Ben Kingsley hier te zien in rondlopen.

  Reply
 2. jakob

  Begint wel wat afgezaagd te worden zijn typetjes. De nieuwigheid is er zo wat van af. Het beste zal wel in de trailers zitten.

  Reply
 3. dominiek

  Deel de mening van Jakob, het begint wat afgezaagd te worden. Buiten een paar rake grappen zal het verveling troef zijn.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *