Zoe Saldana kicks ass in Colombiana

Vendetta-films zijn in opmars. Maar naast de recente Liam Neeson films, Taken (2008) & Taken 2 (2011) en Unknown (2011), kregen we ook heel wat vrouwen te zien als wraakengels of lady hitman.

colombiana,luc besson,Zoe Saldana,Nikita,leon,Olivier Megaton,taken,taken 2,I Spit On Your Grave,The Last House on the Left,the losers,star trek,Robert Mark Kamen

Zo waren er ondermeer Salt (2010), The Brave One (2007), The Last House on the Left (2009) en I Spit On Your Grave (2010). Nu is er Colombiana (2011), opnieuw een revenge-film van producent Luc Besson en in regie van zijn pupil Olivier Megaton .

Korte inhoud: Op haar 10de zag Cataleya Restrepo (Zoe Saldana) hoe haar ouders in Colombia werden afgeslacht door drugsbaron Don Luis. Ze groeit op als keiharde huurmoordenaar voor haar oom Emilio in Chicago. Maar in haar vrije tijd is ze op zoek naar het enige dat haar drijft: het vinden van de moordenaars van haar ouders.

Saldana heeft al wat ervaring als actie-ster. Zo was ze eerder al te zien in The Losers (2010) en stond haar vrouwtje in de Star Trek (2008) remake. En het lijkt haar wel af te gaan. Ze is knap, ze is lenig maar toch gespierd en ziet er uit alsof ze niet bang is om haar tegenstander in de ballen te trappen. Zoe kan tevens ook wel goed acteren en dat is altijd een groot pluspunt. Toen ik de trailer zag was ik blij om nog eens iemand te zien in een mainstream-film die gewoon aan roken was. Met al die censuur zou je haast vergeten dat er nog wel mensen op de aardbol rondlopen die een sigaret opsteken.

Maar goed, we hebben hier te maken met een Besson film, ook al wordt deze gepromoot met ‘from the writers of Taken’. Besson heeft deze film geschreven met de hulp van Robert Mark Kamen. Beide mannen hebben het verhaal vermoedelijk neergepend op een paar bierviltjes terwijl ze nog maar eens naar Nikita (1990) en Léon (1994) aan het zien waren. Het zal wel boordevol clichés steken en niet zo heel veel voorstellen op vlak van plot en karakter-ontwikkeling. Maar zoals we van de producer gewend zijn, blijft hij guilty pleasure films maken die er geweldig uitzien en vol adrenaline steken. Dus zeker een film die ik zou aanraden aan mensen die op zoek zijn naar wat kinetisch vertier.

De film wordt bij ons verwacht op 27 juli 2011.***Related Post***
08/04/2011: Maggie Grace en Liam Neeson in Taken 2
13/03/2011: HQ pics van Zoe Saldana
12/04/2009: Taken review
22/03/2009: Holly Valance in Taken
04/12/2007: Hitman review
16/08/2005: Amber Valletta en Kate Nauta tussen de brokstukken van The Transporter 2
16/05/2005: The Transporter 2 met Kate Nauta
05/07/2004: Popcorn afwisselen met kwaliteit

8 Comments

 1. Aless

  Vrouwen aan de macht, hé ! :p
  Vond precies wal dat de trailer iets teveel vertelde. Als het verhaal reeds dunnetjes is moeten ze misschien oppassen dat ze niet alles gaan verklappen en dat er geen reden meer is om de film te gaan zien.

  Reply
 2. Bart

  Het zou eens beginnen tijd worden dat ze de naam van Luc Besson vermelden op de generiek. Dit zijn films die rechtstreeks uit zijn brein komen en de regisseur van dienst is gewoon iemand die de beeldjes aan elkaar plakt. Hij zou tevens nog eens achter de camera moeten kruipen om zo’n film te maken, in plaats van die minimoy-crap.

  Reply
 3. fred

  Ik krijg al koppijn van de trailer, dus dat belooft …

  Reply
 4. blackmoon

  bwa, valt nog best mee. Is van de orde van transporter en taxi. Gewoon verstand op nul en genieten van de actie en de schoon madammen.

  Reply
 5. John P

  De eerste Transporter viel nog mee, maar de twee opvolgers waren gewoon te dom om los te laten, idem met Taxi. Deze film zal wel ok zijn, gezien we vertrekken van een origineel verhaal, maar ik mijd meestal wel de Besson-sequels.

  Reply
 6. dominiek

  SWAT team die binnenvalt …check! Knappe femme fatale…check! over the top explosies…check! Een hint van een verhaal…check! Fast travel shot boven een stad…check!
  Next !

  Reply
 7. yves

  weeral een wraak film maar nu met vrouw :(. geen intresse liever een vervolg op from russia with love met travolta.

  Reply
 8. pacheco

  Besson heeft het financieel wat moeilijk gehad met zijn twee laatste films, dus nu speelt hij op safe met commerciële stuff, mooie beeldjes, mooie vrouwen en harde actie. Ideaal popcorn-vertier.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *