Nieuwe Rise of the Planet of the Apes trailer

Neen, Rise of the Planet of the Apes (2011) is geen sequel op Planet of the Apes (2001), en het is ook geen remake van Conquest of the Planet of the Apes (1972). Maar je zou het kunnen zien als een soort reboot, gezien de film toch wel zijn inspiratie zocht in het werk van romanschrijver Pierre Boulle, de auteur van de Planet of the Apes films.

rise of the planet of the apes,pierre boulle,conquest of the planet of the apes,planet of the apes,andy serkis,james franco,freida pinto,brian cox,john lithgow,tom felton,rupert wyatt,weta workshop,reboot,project nim,patrick doyle

Korte inhoud: Het verhaal speelt zich af in het huidige San Francisco, waar de wetenschapper Will Rodman (James Franco) zich bezighoudt met genetische manipulatie op apen in z’n strijd tegen Alzheimer. Wanneer één van de proefdieren, Caesar (Andy Serkis), zich intellectueel snel begint te ontwikkelen ontstaat een oorlog voor de suprematie tussen mens en aap.

Wat opvalt is dat de film geen zoveelste B-film-spin-off is maar wel degelijk een ambitieuze science fiction met een indrukwekkende cast – James Franco, Freida Pinto, John Lithgow, Brian Cox, Tom Felton – en de Weta Workshop die instaat voor de visuele effecten. Niemand minder dan Andy Serkis verleent opnieuw zijn diensten voor de motion-capture. De regisseur, de Brit Rupert Wyatt, is misschien wel nog wat onervaren, maar de trailer spreekt me wel aan.

Oorspronkelijk heette de film Rise of the Apes, wat een veel betere titel zou zijn geweest, maar werd uiteindelijk vervangen om toch een link te maken met de franchise. Ik heb het niet zo voor titels waar twee keer het woordje ’the’ in voorkomt. En waarom nu willen terug linken naar de franchise? Ik vond de Tim Burton film uit 2001 eigenlijk een grote mislukking, en het had compleet fout gelopen mochten ze er een sequel van gemaakt hebben. Deze film kan op eigen benen staan, ook al gebruikt hij de naam van Caesar die overeenkomt met de Planet of Apes saga. Het enige wat me een beetje zorgen maakt is dat ze iets teveel uitpakken met Weta, in plaats van de kwaliteit van de film te laten spreken voor zich. Het lijkt een beetje op die foute marketingstruuks in de stijl van ‘from the producers of…’.

De film zou komt op 10 augustus 2011 bij ons in de zalen. Laten we hopen dat deze het beter zal doen als zijn voorganger Planet of the Apes van Tim Burton. De muziek-cd met de score van Patrick Doyle ligt vanaf 26 juli in de rekken, en ik heb mijn exemplaar ondertussen al besteld. Tevens, als jullie van apen houden, komt binnenkort ook de documentaire Project Nim (2011) uit over een chimp die werd opgevoed in de 70’ties als een mens.


rise of the planet of the apes,pierre boulle,conquest of the planet of the apes,planet of the apes,andy serkis,james franco,freida pinto,brian cox,john lithgow,tom felton,rupert wyatt,weta workshop,reboot,project nim,patrick doylerise of the planet of the apes,pierre boulle,conquest of the planet of the apes,planet of the apes,andy serkis,james franco,freida pinto,brian cox,john lithgow,tom felton,rupert wyatt,weta workshop,reboot,project nim,patrick doyle
© Twentieth Century Fox Home Entertainment


*** Rise of the Planet of the Apes trailer ***

4 Comments

 1. lisa

  Lijkt wel goed te zijn, toch hoop ik dat we naast cgi-apen ook een aantal poppen in dienst hebben , anders zou het wel eens heel fake kunnen overkomen.

  Reply
 2. fabian

  De sfeer zit wel goed en lijkt me wel een boeiende film te zijn. Enkel spijtig dat ze het moeten stellen met afschuwelijk slechte filmposters.

  Reply
 3. Mangroove

  Waarom moeten trailers altijd de film spoilen !?!

  Reply
 4. willem

  De CGI is aan het begin vrij opvallend slecht (of beter: zichtbaar). Of het nu gedurende de film beter wordt, of dat ik eraan gewend raakte weet ik niet, het stoorde me in ieder geval niet.
  De verhaallijn is behoorlijk dun, maar de details ervan zijn m.i. bijzonder goed uitgewerkt. Je leeft vrijwel vanaf het begin meer met Caesar mee dan met de menselijke hoofdpersonen en dat is natuurlijk de bedoeling.
  Als er een vervolg komt zal ik dit zeker kijken, al hoop ik dat ze daarvoor wel een fatsoenlijk verhaal schrijven en/of de CGI verbeteren.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *