Urban Explorer op het BIFFF

Ik was spijtig genoeg iets te laat thuis en heb dus net de visie van Urban Explorer (2010) gemist op het BIFFF, die geprogrammeerd stond om 18u. Nochtans stond deze film op mijn ’to see lijstje’, maar goed, ik zal dan maar de trailer van de film bespreken – in afwachting van de filmrelease in de bioscoop.

bifff,urban explorer,Max Riemelt,Nick Eversman,Klaus Stiglmeier,Andy Fetscher,The Descent,Brenda Koo,Nathalie Kelley,trailer,horror,nazi

Korte inhoud: Een groepje van vier onderzoekers huurt de lokale gids Kris (Max Riemelt) in, omdat ze nieuwsgierig zijn naar wat zich onder de stad Berlijn bevindt. Ze trekken door allerlei tunnels onder de stad, maar wanneer de gids een ongelukkige val maakt gaan er twee van hen op zoek naar hulp. Denis (Nick Eversman), een jonge Amerikaan blijft achter en Armin (Klaus Stiglmeier), een voormalig Duitse grenscontroleur verschijnt zomaar uit het niets. Uit wanhoop staat Denis hem toe hen terug te leiden naar de beschaafde wereld, maar dit blijkt een slechte keus te zijn.

Deze horror/thriller is van de hand van de Duitse cineast Andy Fetscher die met deze film zijn eerste grote langspeelfilm tekent. En de trailer laat vermoeden dat het er heftig aan toe gaat. Na het zien van de trailer had ik zoiets van, dit kan een geweldige horrorprent zijn in de stijl van The Descent (2005) of kan zwaar tegenvallen. Zeker de keuze om opnieuw Adolf Hitler van onder het stof te halen en van de killer in het verhaal een neo-nazi te maken, levert meestal teleurstellende films op. Tevens, ben ik van nature altijd heel sceptisch over films die niet langer duren dan 90 minuten. Maar laten we deze Urban Explorer het voordeel van de twijfel geven.

De film is gemaakt met een productiebudget van 3 miljoen dollar, wat zo ongeveer neerkomt op het budget van een Zaak Alzheimer. De film werd gefinancierd met Duits geld, maar de voertaal in de film is wel degelijk Engels. En ook niet alle acteurs zijn Duits, zoals Nick Eversman, Brenda Koo en Nathalie Kelley. De film heeft nog geen release bij ons, maar ik veronderstel dat hij wel zijn weg zal vinden naar een paar alternatieve bioscoop-zaaltjes. Dus als jullie verzot zijn op bloed, gore, angstaanjagende achtervolgingen en claustrofobische schok-taferelen, dan moeten jullie opzoek gaan naar deze prent.


*** Urban Explorer trailer ***

3 Comments

 1. fred

  Het gaat er wel heftig aan toe in de trailer.Wil die film zeker gaan zien. Anderzijds geraak ik nooit op het Bifff, ligt iets te ver van bij mij en de bereikbaarheid met openbaar vervoer is ook niet simpel trein, dan metro, dan bus en dan nog een stuk te voet en ’s avonds laat waarschijnlijk nog erger om terug te keren …

  Reply
 2. sofie

  Trailer ziet er wel bangelijk uit.

  Reply
 3. Kons

  Nathalie Kelley is een schatje en we zien haar véél te weinig op het witte doek.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *