The Three Musketeers van Paul W.S. Anderson

Wat gebeurt er als je aan een regisseur als Paul W.S. Anderson vraagt om The Three Musketeers (2011) te regisseren, dan krijg je precies datgene wat je nu in de trailer ziet en wat je ook al zag in zijn vorige films: bespottelijke slow motion actie sequenties en een flutverhaaltje als excuus om ons te bombarderen met visuele effecten.

paul ws anderson,the three musketeers,logan lerman,christoph waltz,matthew macfadyen,ray stevenson,luke evans,milla jovovich,orlando bloom,mads mikkelsen,juno temple,sucker punch,richard lester,the man in the iron mask,stephen herek

Tevens leuk om een actrice te zien in een zwaar victoriaans kleed die eventjes op zijn Matrix een storm van projectielen ontwijkt. Subtiliteit zal je in deze verfilming niet vinden, of misschien heeft het ook te maken door het feit dat dit Franse verhaal integraal werd opgenomen in Duitsland.

Korte inhoud: The Three Musketeers speelt zich af in de 17e eeuw en gaat over D’Artagnan (Logan Lerman) die in zijn strijd met Kardinaal Richelieu (Christoph Waltz) de samenwerking aangaat met de drie musketiers Athos (Matthew Macfadyen), Porthos (Ray Stevenson) en Aramis (Luke Evans). D’Artagnan kan de hulp goed gebruiken en samen met de drie musketiers probeert hij de snode plannen van Kardinaal Richelieu, om de koning tot aftreden te dwingen, te dwarsbomen.

Wat me toch is opgevallen aan deze productie, is dat de ‘grote sterren’ in dit verhaal eigenlijk allemaal bijrollen hebben. Milla Jovovich, de vrouw van de regisseur, vertolkt de rol van M’lady De Winter, Orlando Bloom kruipt in de huid van Duke of Buckingham, Mads Mikkelsen speelt dan weer de rol van Rochefort. Ook Juno Temple is er te zien in de rol van Queen Anne. Toch denk ik niet dat ze veel zullen opvallen tussen al dat 3D geweld. Maar je vraagt je natuurlijk af waarover deze film zal gaan, de musketeers of over al die nevenpersonages?

De film probeert er alles aan te doen om cool over te komen, maar als slaagt er niet echt in. Vergelijk dat maar eens met de trailer van Sucker Punch (2011). Als je dan toch voor de visuele effecten wil gaan, wees dan niet cliché en ga volledig voor de vernieuwing! Ze hadden deze film misschien beter The League of Extraordinary Musketeers genoemd, want het heeft er alle schijn van dat ze deze weg opgaan.

Ik houd wel van een stevige film met zwaardvechters, gaande van The Mask of Zorro tot de Star Wars/Lord of the Rings/Pirates of the Caribbean films, maar de drie musketeers hebben sinds The Three Musketeers (1973) van Richard Lester nog geen overtuigende film opgeleverd. The Man in the Iron Mask (1998) was teleurstellend en The Three Musketeers (1993) van Stephen Herek was gewoon slecht.

Deze “wil wild west’keteers” komt bij ons uit op 12 oktober 2011. Een film om naar uit te kijken als puber die nog nooit van Alexandre Dumas heeft gehoord.


*** The Three Musketeers trailer ***

5 Comments

 1. geoffrey

  Wanneer zullen ze eens ophouden om altijd maar dezelfde verhalen te remaken. Er zijn er heus meer geweest dan deze die in het artikel vermeld werden, en de ene al zwakker dan de andere.

  Reply
 2. Harrie Hendriksen

  Ik kijk er naar uit. Het verhaal is tijdloos en ze lijken zich meer aan het origineel te houden dan de versie uit 93. Ik hoef niet zoveel gezemel gewoon 1,5 uur lekker entertainment en dat lijkt deze film te gaan bieden.

  Reply
 3. Deweb

  En als we de trailer moeten geloven, dan zijn die effecten ook nog eens zo over de top dat ze ongeloofwaardig worden.
  Een behandeling als Sherlock Holmes heeft het zeker gekregen: Dat ging helaas ook over de top. Hoewel ze het daar nog niet eens zó bond maakten.

  Reply
 4. accu

  Ik draag zelf een bril als ik in de bioscoop zit, dus dat 3D-brilletje erboven zetten is me iets van het goede teveel. Geef mij maar een gewone film zonder dat 3D gedoe.

  Reply
 5. stef

  Nee, niet weer Paul ws Anderson? Ik dacht dat ze die al lang hadden uitgerangeerd! Dit wordt een dwaze verfilming van een verhaal dat al iets teveel dwaze adaptaties heeft gehad.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *