Amy Adams gecast als Lois Lane in Superman: Man of Steel

Zack Snyder heeft zijn Lois Lane gevonden voor zijn opkomende Superman: Man of Steel (2012), en het wordt niet Natalie Portman, maar wel de 36-jarige Amy Adams.

Toen Kate Bosworth werd gecast was er heel veel kritiek omwille van haar te jonge leeftijd. Verwacht wordt dat er nu velen zullen klagen dat de actrice geen 20 meer is. Maar ik deel hun mening niet. Amy Adams is niet alleen een talentvolle actrice met al heel wat sterke vertolkingen op haar palmares, maar past volledig in het plaatje van de superman-reboot die Zack Snyder voor ogen heeft. Een paar weken geleden werd al bekend dat Kevin Costner en Diane Lane gecast zouden worden als de pleegouders van superman, gespeeld door Henry Cavill. Het was de L.A. Times die met het nieuws kwam:

“The 36-year-old actress literally got the news a few hours ago from director Zack Snyder who phoned her from Paris. Snyder tells the paper “There was a big, giant search for Lois. For us it was a big thing and obviously a really important role. We did a lot of auditioning but we had this meeting with Amy Adams and after that I just felt she was perfect for it.”

Snyder declined to talk about the extent of the Lois role in the story other than claiming it’s “a linchpin” to the project with his take on Lois set to have “contemporary appeal and spirit”. It goes back to what I’ve said about Superman and making him really understandable for today. What’s important to us is making him relevant and real and making him empathetic to today’s audience so that we understand the decisions he makes. That applies to Lois as well. She has to be in the same universe as him [in tone and substance]”

Het personage van Lois Lane mag tevens niet vertolkt worden door iemand die veel te jong is. Gezien haar achtergrond is ze een succesvolle journaliste met al heel wat ervaring, en op het punt een Pulitzer te winnen. Het is een personage van vlees en bloed en niet gewoon maar een vriendinnetje van superman. Er was zelfs een tijd geleden sprake van een volwaardige Lois Lane spin-off, maar die is er dan uiteindelijk niet gekomen.

Mijn enige kritiek zou misschien kunnen zijn dat de casting niet geheel naar de geest van de comic is, en dat de actrice geen echte brunette is, maar eerder het figuur heeft om een Lana Lang te vertolken. Je zou denken dat er geen talentvolle brunettes rondlopen. Maar goed, een haarkleuring kan soms wonderen doen.

Amy Adams picture gallery: pic01, pic02, pic03, pic04 & pic05.

***Related Posts***
12/12/2012: Nieuwe epische Man of Steel trailer
01/12/2012: Een in de boeien geslagen Man of Steel poster
15/07/2012: Eerste Man of Steel poster
04/03/2011: Kevin Costner en Diane Lane in Superman reboot
31/01/2011: Henry Cavill gecast als nieuwe superman
08/10/2010: Zack Snyder gaat Superman-reboot regisseren

2 Comments

  1. edwige

    Niets mis om nog een oscar-nominee aan de casting toe te voegen. Ook goed dat ze er geen te jonge Lois Lane van maken.

    Reply
  2. Sam Woud

    Op zich geen slecht keuze. Wel eens bedacht dat Superman nooit een cent heeft overgehouden aan zijn heldhaftige optredens? http://samwoud.blogspot.com/2011/03/superman-heeft-er-nooit-een-cent-aan.html

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *