Rabbit Hole met Nicole Kidman en Aaron Eckhart

rabbit_hole.jpg
Hou de Cleanex-doos maar binnen handbereik want hier is de trailer van Rabbit Hole (2010) van John Cameron Mitchell, de man die 4 jaar geleden had uitgepakt met arthouse porno in Shortbus (2006). Wat deze film een extra dimensie zal geven is dat de regisseur zijn 10-jarige broer verloor na hart-complicaties. Hij weet dus hoe het voelt om iemand te verliezen en hiermee voor de rest van het leven mee om te gaan.

Korte inhoud: Het leven van een gelukkig echtpaar, Becca (Nicole Kidman) en Howie Corbett (Aaron Eckhart), raakt verwoest als hun 4-jarig zoontje na een tragisch verkeersongeval sterft. Compleet verscheurd door verdriet gaan ze op zoek naar verlossing om hun levensgeluk te hervinden.

En wanneer je de trailer bekijkt weet je meteen dat dit geen zondags-melodrama is, maar een verscheurende prent met sterke acteurprestaties. Maar dit is geen Antichrist (2009) die de existentiële toer opgaat met gruwelbeelden van verminkte geslachtsdelen. Rabbit Hole staat dichter bij de realiteit en de acteurs vertolken ‘echte mensen’. Het zou me dus ook niet verbazen mocht deze film een Oscar-contender zal worden.

Het scenario van de film is van de hand van David Lindsay-Abaire (Inkheart, Robots) en is gebaseerd op een Broadway stuk. De film werd gedraaid met een redelijk bescheiden productiebudget van 10 miljoen dollar. Ik zeg bescheiden, naar Hollywood normen. Bij ons zou dat van het niveau van de locale blockbuster zijn.

Eigenlijk had Sam Raimi de film moeten regisseren, maar hij was toen nog in gesprek voor de regie van de Spiderman reboot (2012). Uiteindelijk kreeg Rabbit Hole een andere regisseur, en ook de Spiderman film ging naar een andere regisseur, leaving Raimi empty handed. De film zou eind dit jaar bij ons in de bioscoop moeten draaien.


*** Rabbit Hole trailer ***

2 Comments

 1. Bianca

  ben benieuwd…
  goede week toegewenst…

  Reply
 2. Annick

  Lijkt me ook wel zo’n typische drama oscar film. twee geweldige acteurs overgens, dus dit lijkt me wel een sterke film te zijn.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *