Werkt George Lucas aan nieuwe Star Wars trilogie?

Als we de mensen van IESB mogen geloven zit George Lucas te broeden op een nieuwe Star Wars trilogie. Dit op zich is geen wereldschokkend nieuws, maar nu zou het meer concrete vormen aannemen. De films zouden zich in de verre toekomst moeten ontrollen, lang na het verhaal van de Skywalkers, dat nu de basis vormt van de zes Star Wars films.

Hoe betrouwbaar zijn de mensen van IESB? Wel, al hun geruchten over de Star Wars franchise bleken uiteindelijk allemaal te kloppen, met de name de PG13-rating voor Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005), dat er tevens een live-action televisieserie zou komen alsook een geanimeerde serie van The Clone Wars (2008). Maar volgens Lucasfilm is hier niets van aan en ontkennen ze met klem:


starwars_wallpaper.jpg

“This is, of course, completely false,” zei de Lucasfilm spokesman Josh Kushins op Wired. “George Lucas has plenty of projects to keep him busy right now — including plenty of Star Wars projects — but there are no new Star Wars feature films planned.”

Waarom ontkennen ze? Mochten ze niet ontkennen dan zal er heftig gespeculeerd worden waar Lucas naar toe moet en hoe hij de franchise moet aanpakken. En als Lucas dan toch een andere weg zou inslaan, zou hij meteen kunnen rekenen op bakken kritiek van losgeslagen Star Wars fans. Tevens mogen we ook de woorden van de woordvoerder in twijfel trekken. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat LucasFilm iets ontkent wat op een later tijdstip toch bevestigd wordt door de feiten. Volgens de bron van IESB was het verlangen van Lucas om een nieuwe trilogie uit te werken gegroeid tijdens het productieproces van Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999). Waarschijnlijk ook de grote hype die ontstond bij het nieuws van de prequels en de terugkeer van de Star Wars-helden. Maar ook de nieuwe 3D-techniek, gelanceerd met Avatar (2009), zou de filmmaker gemotiveerd hebben.


 Star Wars Star Wars
© Lucasfilm

Ik ben uiteindelijk wel te vinden voor een nieuwe Star Wars trilogie, zeker met het idee om een verhaal te vertellen na deel 6. Het probleem met de prequels was dat het verhaal moest passen in een bepaald kader, om zo aan te sluiten met deel IV-V-VI. Je wist uiteindelijk wat er ging gebeuren en dat was een beetje een domper op de suspens. Door verder in de toekomst te gaan kunnen de makers een compleet nieuwe verhaallijn uitwerken. Wat voor de Harry Potter films kan, moet zeker kunnen voor Star Wars.

En mocht het er van komen hoop ik maar één ding: dat George Lucas afstand neemt van de regisseursstoel en de regie overlaat aan een andere talentvol regisseur. Hij kan zijn inbreng doen laten voelen als executive producer (uitvoerend producent), maar als regisseur heeft hij toch teveel steken laten vallen bij de prequels en waren veel van zijn beslissingen van bedenkelijke kwaliteit. Om maar één voorbeeld te geven: ik noem Jar Jar Binks. Op de vraag wanneer we de films mogelijks kunnen verwachten, al dan niet gefilmd met 3D technologie, denk ik aan 2016 voor de eerste film. Met een beetje goede wil en voldoende creatieve input zou het zelfs al iets vroeger kunnen, maar ik ga er vanuit dat Lucas wel zijn tijd zal nemen.

6 Comments

 1. Gregg

  Zolang er maar geen irritante Ewoks opduiken ben ik helemaal gewonnen voor het idee.

  Reply
 2. Pump

  Sorry, maar dit zijn uit de lucht gegrepen geruchten. Ik geloof voor geen seconde dat Lucas bezig is met een nieuwe trilogie, vooral niet met al die kritieken die hij over zich heen heeft gekregen na zijn prequels. Trouwens zou hij ze inderdaad vanaf nul moeten schrijven en dat kan nog jaren duren. Lucas zou een bejaarde man zijn mochten deze films ooit in produtie komen. Neen, ik geloof het niet.

  Reply
 3. Kons

  Het voordeel met de sequel-trilogie is dat ze opnieuw de robotjes kunnen gebruiken , die verouderen immers niet 🙂
  Hebben ze al een titel? The Return of the Dead Jedi ?!

  Reply
 4. Christophe

  Zou liever iets zien van tijdens de Sith wars. Zo’n 3000 jaar voor de films. En dan vooral tijdens de Great War, waar de MMO The Old Republic van Bioware zal afspelen. En het liefst zoals hun trailers, in CGI. Nu zou ik dan ook liever hun het verhaal zien schrijven.
  Van mij mag er altijd nieuwe films uitkomen van Star Wars. Welke tijdstip in de tijdlijn dan ook. Zolang er maar meer dan 2 Sith zijn op het moment. Altijd eens een gevecht willen zien met honderden Jedi en Sith (beide met hun troopers) die elkaar staan af te maken.

  Reply
 5. Douglas

  Is er al nieuws over Star Wars Underworld, de tv-serie die hij zou willen ontwikkelen? Had ergens vernomen dat het om een soort prequel tv-serie zou worden.

  Reply
 6. Terry

  Ben grote fan van Star Wars en ik vind Star Wars prima zoals die is met Ewoks, Jar Jar Binks en al!!, het is grote achievement dat je 3 historisch hits kan maken en dan nog eens 3 keer! Zooo!!…
  Het is beroemd geworden voor reden!! En dankzij George Lucas!! Afkraken is zo achteraf nutteloos!!
  En meer dan 2 Sith!! Come On!! Dat zou chaos zijn!! Dat is net zoals 1000 Hitlers ofzo.. Ze zouden alleen bezig zijn elkaar af te maken, One Master and One Apprentice. Allebij moordlustig en ambitieus, Maar er kan er maar één de Sterkste zijn.
  Vriendelijke Groeten
  May The Force Be with You!:) 😉

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *