Loft (2010) remake trailer ziet er weinig vernieuwend uit

De Hollandse remake Loft (2010) heeft zijn trailer uit, en ondanks de opzienbarende strubbelingen op de set (beenbreuk van de cameraman, kaakbreuk van de regisseuse, acteurs die afhaken, interventie van Erik Van Looy,…) is de film toch behoorlijk goed afgewerkt. Al moet je toegeven, het ziet eruit alsof de film een perfecte kopie is van het origineel, met dit verschil dat er Hollandse acteurs in zitten.

En uiteindelijk was het wel te verwachten, indien je dezelfde cameraman inzet die hetzelfde scenario verfilmt. Maar het blijft als concept buitengewoon idioot. Een Nederlandstalige film remaken door een andere Nederlandstalige film blijft onnozel. Zelfs in Québec, waar ze de gewoonte hebben alles te vertalen, zouden ze niet op het idee komen om Franse films nog maar te dubben in het Québecs. Dit is althans geen regel. En ook al spreek je en begrijp je perfect Frans, zal je heel wat moeite hebben om een Québécois te vatten. Ik kan er van meespreken, want ik heb op het Fantastisch filmfestival twee films uit Quebec live ondertiteld naar het Nederlands en Engels, en het was toch wel effe zweten. Vooral wanneer ze beginnen schelden.


loft_2010_2.jpgloft_2010_1.jpgloft_2010_3.jpg

Korte inhoud: Vijf getrouwde mannen delen in het grootste geheim een loft waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze oorspronkelijk dachten.

Net zoals de originele Loft (2008) onthult de trailer veel intrige en een vleugje erotiek (deze keer met jartelles en op z’n hondjes), maar ik zie nergens een hint van een eigenzinnige filmversie van Antoinette Beumer (De Gelukkige Huisvrouw), zoals ze eerder had beloofd in de uitzending van De Rode Loper. Uiteraard zal ik de film moeten zien om een finaal oordeel te kunnen vellen, maar dat is in ieder geval mijn eerste indruk. De trailer laat vermoeden dat het een getrouwe remake is.


loft_2010_pic1.jpgloft_2010_pic4.jpgloft_2010_pic2.jpg
© Warner Home Video

Deze Hollandse remake is van de hand van misdaadauteur Saskia Noort, die zich heeft gebaseerd op het script van Bart De Pauw. De hoofdrollen zijn voor Jeroen van Koningsbrugge, Barry Atsma, Kim van Kooten, Fedja van Huêt, Gijs Naber, Anna Drijver, Chico Kenzari, Hadewich Minis en Lies Visschendijk. Ik ben niet zeker of deze film ooit in België zal uitkomen (ik zie trouwens niet meteen het nut ervan in), maar toch hoop ik deze versie te zien…al was het maar op dvd.

5 Comments

 1. Gregg

  Het is niet de eerste keer dat een Vlaamse film vertaald wordt naar het Nederlands , maar het zijn niet bepaald succesverhalen geweest.
  Maar het valt inderdaad op dat deze versie op twee druppels water trekt op de Vlaamse versie.

  Reply
 2. Pak-Man

  Dat smaken kunnen verschillen is een feit, maar de Hollandse meisjes zien er wel pittiger uit dan de vlaamse equivalenten.

  Reply
 3. tuf

  Konden ze op zijn minst geen schrijver inhuren om de dialogen aan te passen. Hier is zelfs geen moeite gedaan om iets van zichzelf in te stoppen…

  Reply
 4. dominiek

  “…en een vleugje erotiek (deze keer met jartelles en op z’n hondjes)”
  ik dacht ook dat de oorspronkelijke film van Erik Van Looy echt wel iets meer erotiek en seks zou vertonen na het zien van de trailer, maar uiteindelijk was het allemaal heel braaf en opgekuist. Ik verwacht dus niets anders van deze prent. Alle erotiek steekt nu al in de trailer, en je zal geen frame meer ontdekken in de film.
  Is dat nu erg? Wel, het onderwerp gaat over mannen die vreemd gaan en die zich laten leiden door hun lusten, wel dat miste ik compleet in de eerste film. De motivatie zat er voor mij te weinig in, en bijgevolg ook de samenhorigheid tussen mannen van totaal verschillende background.
  my two cents…

  Reply
 5. yves

  geen ene bekende hollandse acteur dat zegt al geneog over film. filip peeters zijn personage is gewoon dezelfde hoe dom kan het zijn.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *