Geen Joker in Batman 3

Er is ondertussen een einde gekomen aan de wilde speculaties over de mogelijke terugkeer van The Joker in de opkomende Batman 3 (2012) film. Als we regisseur Christopher Nolan mogen geloven zal er GEEN terugkeer zijn van één van de meest charismatische comic-villains. De mensen van SuperHeroHype schreven het volgende:

batman,batman 3,the dark knight,the joker,catwoman,the riddler,christopher nolan,heath ledger,harley quinn,the penguin,comics

Director Christopher Nolan has said that the Joker will not be returning in Batman 3 or any other subsequent bat-films as long as he’s helming the franchise. From the latest issue of Empire Magazine: “‘No’, says Nolan emphatically and unhesitatingly. He resists elaborating simply because, quite understandably, he says, ‘I just don’t feel comfortable talking about it.'”

Ik heb hier nog een avond lang zitten over discussiëren met een aantal mega-comic-fans, en het is inderdaad zo dat het geen voordehand liggende zaak is om simpelweg een andere acteur te nemen. Qua verhaal zou dat geen enkel probleem voorstellen, gezien het personage op een slimme manier in leven bleef op het einde van The Dark Knight (2008), maar anderzijds kan je er niet omheen dat de sterke vertolking en de onverwachte dood van Heath Ledger een donkere schaduw werpt op het personage. Elke andere acteur, hoe talentvol ook, zou de zo goed als onmogelijke taak hebben om een even goede vertolking neer te zetten. Anderzijds zou het een enorme afleiding beteken. Mensen zitten met Ledger in hun hoofd en zullen dit even moeten verwerken, alvorens ze zich kunnen inleven in het karakter.

Het lijkt mij dan ook een verstandige zaak om een nieuwe villain te introduceren, en daar ontbreekt het niet aan in de Batman-franchise. De meest in het oog springende karakters zijn The Riddler of The Penguin, maar waarom ook geen vrouwelijke villain, zoals Catwoman of Harley Quinn.

***Related Posts***
19/12/2008: Geen Eddie Murphy als Riddler in Batman 3
08/08/2008: Catwoman in Batman 3?
01/08/2008: The Dark Knight review
17/06/2005: Batman Begins review

3 Comments

 1. Pedro

  Ik begrijp dat ze even The Joker willen laten rusten, maar op termijn zou hij toch opnieuw in actie moeten komen, al was het maar ter introductie van Harley Quinn

  —The Dark Knight spoiler—

  wel spijtig dat ze in The Dark Knight Two Face hebben afgemaakt. Vond dat dit personage maar half was uitgewerkt en zeker nog verder kon.

  Reply
 2. Menno

  The Riddler is mijn favoriet, maar dan het liefst wel anders neergezet dan die camp film genaamd Batman Forever.

  Reply
 3. samantha

  Ik vind het heel jammer dat heard ledger is overleden in 2008 jus na dat hij de film hoeft afgewerkt n van the joker ook op de zelfde jaar Is overleden wat erg vind ik dad ik ben zo’n grote fan van joker jammer heel erg voor hem wat hij meemaakte zal ook nie gemakkelijk voor hem geweest zijn en zeker de joker na maken dat moet je kunnen zeker als je een ander karakter hept wand iedereen Is anders en iedere acteur speelt op een andere manier ik zet mijn petje voor hem af hij blijft een goede acteur hij mag gezien worden

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *