Captain America: The First Avenger

Marvel is al een tijdje bezig om The Avengers (2012) naar het witte doek te brengen, niet te verwarren met The Avengers (1998) film met John Steed en Emma Peel, maar wel degelijk de adaptatie van de comic-serie met een bvba van superhelden, gaande van Captain America (Barnes) en Hawkeye, tot Iron Man, Spiderman, Spider-Woman, Thor, Wolverine, en nog een aantal zwaargewichten.

De film zal geregisseerd worden door Joss Whedon (Serenity), en naar verluidt werden de volgende acteurs aangesproken: Robert Downey Jr. als Iron Man, Scarlett Johansson als Black Widow, Chris Evans als Captain America, Chris Hemsworth als Thor, Samuel L. Jackson als Nick Fury, Edward Norton als Bruce Banner en Lou Ferrigno als de stem van The Hulk, Nathan Fillion als Ant-Man, Malin Åkerman als Wasp, Don Cheadle als War Machine, en Tom Hiddleston als Loki. U hoort het, een zwaar geladen comic-adaptatie met veel acteursgeweld, hoewel ik niet verwacht dat we ook daadwerkelijk deze “wishfull-thinking-casting” zullen te zien krijgen. Elk van die helden heeft ondertussen al een eigen film of zal er in de nabije toekomst één krijgen. Zo bijvoorbeeld Captain America: The First Avenger (2011).

De Captain America film zou geregisseerd worden door Joe Johnston (The Wolfman, Jurassic Park III), en Joss Whedon zou het scenario van de film schrijven. Chris Evans (Sunshine, Street Kings) zou ook hier in aanmerking komen voor de hoofdrol. Ook Samuel L. Jackson (Nick Fury), Hugo Weaving (The Red Skull), Dominic Cooper (Howard Stark) en Tommy Lee Jones (Gen. Chester Phillips) zouden hun deelname aan de film hebben bevestigd.

Maar de vraag aan ieders lippen is natuurlijk hoe de films eruit zullen zien. Captain America ziet er met zijn pak enorm comicy uit, en de vraag is hoe je zoiets overtuigend kan maken in een live-action feature, zonder dat het publiek in een lachbui schiet. Anderzijds mag je niet al teveel aanpassingen doen, anders stoot je op een muur van verzet van de comic-fans. Wel, om de iedereen gerust te stellen is ondertussen wat concept art verschenen die een blik werpt hoe het personage eruit zal zien. Het zijn de collega’s van AintItCool die met de afbeeldingen voor de dag komen. En het ziet er allemaal best overtuigend uit.

***Related Posts***
23/05/2012: The Avengers filmbespreking
06/02/2011: Cobie Smulders op auditie voor The Avengers
16/07/2010: Mark Rufallo is de nieuwe Hulk in The Avengers film
18/05/2009: Chris Hemsworth voor Thor, the Thunder God
18/02/2009: Scarlett Johansson wordt Black Widow
17/09/2008: Geen Hulk meer voor Edward Norton

4 Comments

 1. Jerre

  Is zijn hoofd niet iets te klein vergeleken met het lichaam? Anders ziet hij er wel knap uit. Benieuwd naar de eerste trailer. Hopelijk beter dan Fantastic Four.

  Reply
 2. Christophe

  Nooit verwacht dat het er ooit van zou komen. Chris Evans is de perfecte cast. Maar is inderdaad wishfull thinking dat ze Avengers zullen kunnen verfilmen met de originele cast.

  Reply
 3. Fabian

  Chris Evans is TE JONG, en is tevens ook iets te mager. Tenzij het verhaal zich situeert tijdens de 2de WO. Ik had toch een acteur verwacht met iets meer charisma. Hij was trouwens absoluut niet overtuigend in The Losers. …
  Zijn helm heeft ook iets teveel trekjes van een nazi-helm.

  Reply
 4. Joris

  Blijft toch wel mijn favoriete superhero !

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *