Barbie & Ken in Toy Story 3

Binnenkort pakt Pixar en Disney uit met hun nieuwe Toy Story 3 (2010) film van Lee Unkrich, jullie zullen het al zien aankomen, het zal in 3D zijn. De personages waren gemaakt door Pixar, door ondermeer John Lasseter, maar de rechten werden nadien verkocht aan Disney.

Maar het zijn wel de mensen van Pixar die dit 3de deel wel hebben vorm gegeven. Wel grappig dat er op de poster het volgende staat: “From the creators of Finding Nemo and Up“. Waarom niet gewoon: “From the creators from Toy Story 1 & 2“?

Korte inhoud: Omdat Andy (John Morris) naar een universiteit vertrekt besluit hij om zijn speelgoed af te staan aan een opvangcentrum. Slecht nieuws voor Woody (Tom Hanks), Buzz (Tim Allen) en de rest van hun speelgoedvrienden; al snel blijkt dat de kinderen op de dagopvang het hun aardig moeilijk weten te maken.

Ik vind de karakters wel leuk genoeg om ze voor een derde keertje te zien in actie, en bij het bekijken van de trailer merk je meteen op dat de animaties er opnieuw te gek uitzien. Ook al is deze animatiefilm bestemd voor 6-jarige pubers, ik ben zeker ook wel te vinden voor dat Pixar speelgoed. De eerste Toy Story (1995) viel best mee, het sequel Toy Story 2 (1999), had zichtbaar geleerd uit zijn schoonheidsfoutjes en was zelfs een verbetering op de oorspronkelijke versie (zo zie je nog maar eens dat sequels niet altijd zwakker zijn dat het origineel). De verhaallijn was niet alleen beter uitgewerkt, maar het spannings-niveau lag ook stukken hoger en de karakters kwamen beter uit de verf. Bovendien waren de animaties op 4 jaar tijd in positieve zin geëvolueerd. De bewegingen en mimieken waren veel vloeiender en qua scenario waren de grappen ook leuker.

Het scenario voor deze Toy Story 3 is van Michael Arndt, die eerder al succes boekte met zijn Little Miss Sunshine (2006). Regisseur Lee Unkrich is dan weer co-regisseur geweest op Toy Story 2, Monsters inc, en Finding Nemo. Op het vlak van de stemmen horen we ondermeer Timothy Dalton, Joan Cusack, Whoopi Goldberg en de onvervangbare sergeant R. Lee Ermey. Maar de highlight van deze threequel zal zeker wel de intrede van Barbie (Jodi Benson) en Ken (Michael Keaton) zijn. Op 28 juli 2010 kunnen we deze prent verwachten in onze zalen.

*** Toy Story 3 trailer ***

***Related Posts***
13/05/2006: Toy Story 3 in de maak
24/01/2006: Disney koopt Pixar
27/09/2004: Trilogies aan de kassa

3 Comments

 1. Xanadu

  i love it !!!
  Zonde dat we weeral een brilleke gaan moeten dragen.
  Meestal zijn de tweede sequels zwakke films, maar ik heb alle vertrouwen in Pixar, die nog maar weinig steken heeft laten vallen.

  Reply
 2. Stefaan

  trailer ziet er goed uit. Ik had niets anders verwacht van de mannen van Pixar. Enkel die Mission: Impossible grap op het einde van de trailer valt tegen. Het deed me een beetje denken aan al die flauwe Star Wars knipoogjes in de TS2. Compleet overbodig.

  Reply
 3. Menno

  Pixar heeft nog nooit een slechte film uitgebracht, dus deze zal ook wel weer goed zijn. Ik heb ook hard gelachen om “Little Miss Sunshine” dus met de scenario schrijver zou het ook wel goed moeten zitten.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *