Pixar-regisseur maakt Mission: Impossible 4

Eén van de betere TV2Movie creaties is zonder twijfel de Mission: Impossible franchise. Strak scenario met veel intrige en spionage, een dure en flamboyante production design, talrijke gadgets, altijd in beeld gezet door een talentvolle regisseur (Brian De Palma, John Woo, J.J. Abrams), voldoende humor en uiteraard heftige actie-sequenties. Maar laten we ook de dynamische vertolking niet vergeten van Tom Cruise. Bijna twee jaar geleden was er al sprake van een M:I 4. Ondertussen worden de plannen voor de Mission: Impossible IV (2011) sequel geconcretiseerd en Brad Bird wordt aangeduid als nieuwe regisseur. De mensen van HeatVision schrijven het volgende:

The writer-director wrote and directed The Iron Giant (1999) and The Incredibles (2004) as well as Ratatouille (2007) (the latter two earned Oscars for best animated picture), but he has never helmed a live-action feature.

mission_impossible 01 picmission_impossible 02 picmission_impossible 03 pic

On the other hand, nabbing Bird would be inspired. He is praised for his storytelling skills and is known for his strengths in staging thrilling and intricate action set-pieces as well as fusing the action with large dollops of heart and emotion.

“Komt dit goed? De man heeft nog nooit een live-action feature geregisseerd!” Klopt. Maar hij – in tegenstelling tot heel wat regisseurs die uit de videoclip, pub of post-productie wereld komen – weet als geen ander hoe hij een verhaal moet vertellen met beelden. Zijn animatiefilms zijn pareltjes in het genre en worden bovenal gezien als trendsetters. Dus ja, ik ben volledig te vinden voor het idee en kijk hier echt wel naar uit. Indien de acteurs-regie al even overtuigend is als de karakter-regie van zijn geanimeerde personages denk ik wel dat hier iets moois kan uit voortvloeien. Komt daar nog bij dat de man wordt bijgestaan door acteur én producer Tom Cruise die op vlak van actiefilms best wel van aanpakken weet. Ik denk dat Cruise niet alleen heeft gekozen voor een talentvol verhalen-verteller die niet bang is om grenzen te verleggen, maar tevens iemand die hij kan sturen (gezien dit de eerste keer zal worden dat Bird met een filmploeg zal moeten samenwerken).

Update 24/08/2010: Volgens de mensen van Deadline is acteur Jeremy Renner in gesprek met Paramount Pictures voor een rol in Mission: Impossible IV. Volgens de filmblog zoekt de studio naar een ster die de MI franchise verder kan dragen nadat het karakter Ethan Hunt (Tom Cruise) niet langer het hoofdpersonage is of zelfs voorgoed zal verdwijnen in toekomstige vervolgen. De populariteit van Tom Cruise is niet meer wat het geweest was. De teleurstellende recette van Knight and Day (2010) is daar nog maar eens het bewijs van en Paramount heeft dus zijn budget ietwat moeten bijstellen voor de nieuwe sequel.

Na zijn rol in het Oscarwinnende The Hurt Locker is het de tweede grote rol die Renner mogelijk bemachtigt. Hij werd onlangs gecast als de superheld Hawkeye in The Avengers (2012) van Marvel Studios. Hij is overigens binnenkort ook te zien in The Town (2010) van Ben Affleck. De nieuwe Mission: Impossible zal gefilmd worden in Vancouver, Praag en Dubai.

***Related Posts***
28/12/2011: Mission: Impossible – Ghost Protocol filmbespreking
17/12/2011: Mission: Impossible extreme blu-ray trilogy
29/06/2011: Mission: Impossible – Ghost Protocol trailer
02/09/2010: Drie mooie kandidates voor M:I 4
09/08/2010: Cruise ondergaat loonsverlaging
01/05/2008: M:I 4 voor Tom Cruise
21/09/2006: Paramount wil Tom Cruise vervangen door Brad Pitt in M:I 4
31/03/2006: M:I 3 spuwt vuur

6 Comments

 1. Michael Minneboo

  Ach, met dit soort films zijn toch voor de helft animatie. Moet trouwens nog steeds deel drie kijken, maar ik heb dit nooit echt een dwingende filmserie gevonden.

  Reply
 2. Stefano

  Het is allemaal een beetje ‘over the top’ maar desondanks heel genietbaar. Toch blijft de eerste film van Brian De Palma toch de beste van de drie.

  Reply
 3. Boris Karloff

  Toegegeven, Tom Cruise mag dan zo gek als een achterdeur zijn, dit blijft het soort rol waarin hij kan uitblinken. Ethan Hunt is een soort jongere versie van James Bond, maar Cruise weet toch in zijn rol voldoende emotie te leggen. Ook het verhaal steekt altijd wel goed in elkaar. Laat die 4de maar komen.
  Nu nog wachten op een sterke villain.

  Reply
 4. Dash

  Ik vind The Incredibles helemaal geweldig, ben benieuwd. Schrijft Bird ook mee aan het script?

  Reply
 5. Showan

  idd, deze film zal vallen of staan met zijn villain. Philip Seymour Hoffman was geweldig in de vorige film. Het verhaal is wel een beetje wacko met die bommetjes in het brein.

  Reply
 6. Stefaan

  Jeremy Renner zou een uitstekende opvolger zijn voor de Mission Impossible franchise. Onlangs The Hurt Locker gezien en de acteur heeft enorm veel charisma. Ik ben benieuwd wat ze ervan zullen bakken. De films blijven een bron van heftige actie-sequenties en behoorlijk wat intrige en mysterie. Toch zal het niet meer hetzelfde zijn als Tom Cruise zou opstappen.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.