The Hangover (2009) ***½ Blu-ray review

Het is een uitstekend uitgangspunt voor een geslaagde komedie. Na een uit de hand gelopen vrijgezellen-feestje weten de betrokkenen niet meer wat er precies allemaal is gebeurd. Het ligt in dezelfde lijn als Wedding Crashers (2005), hoewel de humor bij momenten wel iets slimmer mocht, maar The Hangover (2009) is hoe dan ook een leuke prent. En dat is voornamelijk te danken aan de rolverdeling. Bradley Cooper lijkt wel de nieuwe Matthew McConaughey en de revelatie van de film is zonder twijfel Zach Galifianakis.

Hangover blu-ray

Korte inhoud: Twee dagen voor zijn bruiloft, rijden Doug (Justin Bartha) en zijn drie vrienden Phil Wenneck (Bradley Cooper), Stu Price (Ed Helms) en Alan Garner (Zach Galifianakis), naar Las Vegas voor een spetterend vrijgezellenfeest dat ze nooit zullen vergeten. Maar wanneer de drie vrienden de volgende ochtend met knallende hoofdpijn wakker worden, kunnen ze zich niets meer herinneren. Hun chique hotelkamer is volledig vernield en de bruidegom is nergens te bekennen. Geen idee hebbend van wat er is gebeurd en met nog zo weinig tijd te gaan, moet het trio trachten om hun slechte beslissingen van de avond ervoor terug te halen om erachter te komen waar het fout is gegaan en hopelijk Doug op tijd terug in L.A. te krijgen voor zijn bruiloft. Echter, des te meer ze ontdekken, hoe meer ze zich realiseren hoe diep ze daadwerkelijk in de nesten zitten.

De film heeft wel iets weg van What Happens in Vegas (2008) en Dude, Where is My Car? (2000), maar dan wel beter. The Hangover is een aaneenschakeling van grappen en hilarische situaties, afgewisseld met spannende momenten. Ik heb vaak de indruk dat de hoeveelheid aan grappen in schril contrast staan met de kwaliteit ervan, maar met deze The Hangover valt alles best wel mee en dat is dan weer de verdienste van de scenaristen John Lucas en Scott Moore. Met name Alan, de getikte broer van de bruid die eigenlijk niet echt bevriend is met de andere heren maar wel meegaat naar Vegas, komt elke scène weer verrassend uit de hoek met kurkdroge humor. Alleen al zijn verschijning met baard, bierbuik en wansmakelijke outfit, tekent al een glimlach op je gezicht.

Maar ook opmerkelijk is de rol van ex-Daily Show journalist Ed Helms die de rol speelt van Stu, als sulletje die onder de duim zit bij z’n vriendin, heeft voor de film zijn stiftandje laten uithalen met dolkomische taferelen tot gevolg. Ook het kleine rolletje van Mike Tyson is te gek. Uiteraard zijn vele scènes voorspelbaar en zie je het einde van de film al aankomen, maar de efficiënte regie van Todd Phillips (Starsky & Hutch, Road Trip) maakt alles hilarisch. The Hangover is waarschijnlijk één van de grappigste komedies van 2009. Ik ik denk als je in het goede gezelschap bent en misschien ook nog eens een glaasje teveel gedronken hebt, dat de film nog grappiger wordt. Het bewijst tevens dat je geen sterren nodig hebt om een geslaagde komedie te maken.

Op de Blu-ray vinden jullie de Uncut-versie van de film, alsook heerlijke picture-in-picture commentary, naast een aantal making-off filmpjes en de blooper-reel. En als jullie alle foto’s willen bekijken van de digitale camera’s van één van de personages in de film, dan kunnen jullie deze ook bekijken. Het enige spijtige aan deze filmervaring was dat zoveel goede momenten gespoiled werden door de vele trailers die ik voorgeschoteld kreeg.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 25 november 2009

***Related Posts***
20/11/2011: The Hangover part II filmbespreking
03/05/2009: The Hangover trailer

 


*** The Hangover trailer ***

5 Comments

 1. johan

  Zeker een van de leukere komedies van het afgelopen jaar. Toch geef ik hem maar een 6 op 10. Ik heb het nou eenmaal niet zo op dit soort komedies. Vooral het feit dat je elke dag werd doodgegooid met de promotiecampagne en de fim uiteindelijk vrij standaard is viel tegen.
  Alleen om Alan kon ik echt gemeend lachen. De rest was een glimlach.

  Reply
 2. pandukka

  Ik had ook iets te hoge verwachtingen voor deze film. Ik denk dat ik het eerste half uur niet eens heb moeten glimlachen. Daarna werd het dan wel grappiger, maar ik heb nooit dubbel gelegen. The Hangover is wel een leuke film. Want ook al is hij niet hilarisch, de situaties waar ze in verzeild raken zijn vaak wel leuk. Vooral omdat je als kijker onwetend bent, je ziet deels wat er is gebeurd, maar niet hoe. De opbouw is dus leuk gedaan. En ook goed, want het maakt het juist geen standaard bachelor party-film.

  Reply
 3. yves

  is er alleen een blu ray uncut versie of ook een dvd uncut versie.

  Reply
 4. Miiki

  Ik denk zelf dat je met moeite in Europa de geknipte versie zal aantreffen, deze is enkel maar bestemd voor preuts Amerika 😉

  Reply
 5. Chocolate BL

  Ik heb de film nog niet gezien, op de beschrijving van Dave afgaande moet het een stuk grappiger zijn dan wat ik in de berichten hierboven lees, ga hem toch maar kijken van de week, ik kan namelijk altijd wel lachen om filmen waarin iedereen brak is en zich te zwak voelen voor alles.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *