Amy Adams in Ierland met Leap Year

Het zal wellicht aan de periode van het jaar te wijten zijn, de eindejaarsfeesten in aantocht, de (veel te vroege) kerstversiering, de open haard, … maar ik lust wel die zeemzoete romantische filmpjes. En hier heb je dan Leap Year (2010) (vertaald: schrikkeljaar) van Anand Tucker met zijn Iers-groene affiche. Niet meteen een poster die je in je kamer zou hangen maar toch ene die een beetje afwijkt van de standaard kleurcodes die worden toegepast bij dit genre film.

Een romantische komedie met een scenario die waarschijnlijk tussen pot en pint in een haastje op een bierviltje werd geschreven door Deborah Kaplan en Harry Elfont, maar soit, het is met één van mijn lievelingsactrices Amy Adams.

Korte inhoud: ‘Leap Year’ gaat over Anna (Amy Adams) die naar Dublin vliegt om daar haar vriendje Jeremy (Adam Scott) ten huwelijk te vragen. Helaas gooit het slechte weer roet in het eten en moet ze vertrouwen op de Ierse hoteleigenaar Declan (Matthew Goode) om haar te helpen.

Voor filmploegen wordt Ierland beetje bij beetje een trekpleister, zeker nu met de voordelen van de taxshelter. Films die bijna integraal gedraaid worden in Ierland zijn niet in overvloed beschikbaar, laat staan Hollywood films ( Reign of Fire, The Count of Monte Cristo). En toch zijn er buitengewoon knappe beelden te maken en is er zeker acteertalent aanwezig. Hoewel, de hoofdacteur in deze, Matthew Goode, eigenlijk een Brit is … maar laat dit de Ierse pret niet bederven. We zitten voor een keertje niet meer op die getrouwe locaties in de States en kunnen we nog eens lachen met de cultuurclash tussen jupies uit de Big Apple en gewoon volk in een klein dorpje van Ierland.

– “You fried my Blackberry.”
– “You fried the whole village!”

Enchanted (2007) actrice Amy Adams lijkt in ieder geval het perfecte meisje voor alle films die handelen over de zoektocht van de vrouw naar de prins op het witte paard. En een beetje romantiek in die barre tijden is altijd welkom. Verwacht echter geen intelligente humor of verrassende plotwendingen. De film is wat hij is en dat wordt meteen duidelijk bij het bekijken van de trailer. Leap Year komt bij ons uit op 7 juli 2010…neen, geen schrikkeljaar (dat is pas voor 2012).

*** Leap Year trailer ***

5 Comments

 1. Dexter

  ziet er inderdaad nogal voorspelbaar uit maar m’n vriendin zal dit soort dingen wel smaken.

  Reply
 2. Aless

  Is het nog nodig om de film te zien na het bekijken van de trailer 🙂

  Reply
 3. Toad

  That movie looks interesting and I’ll go watch it. Mostly because I’m sure that girly will want to go.

  Reply
 4. Mirko di Wallenberg

  Een verhaallijn zoals er elke week tientallen verschijnen in de Boeketreeks en gelijksoortige vrouwenromans. Is er nog iemand die twijfelt aan de keuze die ze gaat maken na het zien van de trailer? Het enige leuke aan film kan zijn hoe men de grappige momenten heeft verwerkt in deze romantische comedy! Alleen leuk om op een regenachtige dag te zien via het internet!

  Reply
 5. CosaNostra

  Inderdaad, twee yankies die een scenario schrijven over Ierland levert genoeg materiaal op voor een studie van hoe idiote Amerikanen de rest van de wereld aanschouwen. Ieren afschrijven als een bende schaapneukende boeren wiens elektriciteitsnet nog geen Blackberry kan verdragen en die naast ladderzat omver vallen in een lokale pub ook rijden met een Geitje. Het wordt zeker lachen, maar dan niet met de bedoelde grappen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *