Crazy Heart met Jeff Bridges is Oscar-materiaal

Crazy Heart (2009) is gebaseerd op een boek van Thomas Cobb, en hierin speelt Jeff Bridges de rol van Bad Blake, een alcoholistische countryzanger wiens carrière in het slop zit. Als hij een relatie krijgt met de journaliste Jean Craddock, krijgt hij ook zijn leven en muzikale carrière weer op de rails. Een van de redenen is ook dat Blake de jonge, talentvolle Tommy Sweet onder zijn hoede neemt.

Naast Bridges zien we ook talentvolle mensen als Robert Duvall, Maggie Gyllenhaal, Colin Farrell en Sarah Jane Morris. Crazy Heart zal de debuutfilm worden van regisseur Scott Cooper. Een releasedatum is nog niet bekend maar de trailer van de film is wel reeds beschikbaar en het ziet er veelbelovend uit.

De twee hoofdpersonages in de trailer komen goed uit de verf en de film voelt heel authentiek aan, zonder overbodige frivoliteiten of overdreven pathos. Wel vreemd dat we quasi niets zien van Colin Farrell en zijn naam kwam ook al niet op het einde van de montage. Wat is zijn aandeel dan in de film? Figurant? Of is dit valse publiciteit om een box-office kanon bij het project te voegen om toch het grote publiek te bereiken. Voor Maggie en Jeff kan deze film wel hun carrière weer een boost geven en dit ruikt naar Oscar-materiaal, in dezelfde lijn als The Wrestler of Brokeback Mountain (2005). Hoe dan ook, Jeff heeft nog geen Oscar en dat is toch een beetje van een schande. The Dude is BACK!

Wat betreft Maggie, wel ik blijf geloven in haar dramatisch vermogen om een publiek mee te slepen, ook al was haar vertolking in The Dark Knight wel een beetje van een teleurstelling, en was het niet meteen een verbetering op de vertolking van Katie Holmes. Maar dit soort rollen staat wel op haar lijf geschreven. Ik ben echt wel benieuwd naar deze prent. De film heeft vreemd genoeg een R-rating gekregen voor grof taalgebruik en wat seks. Niets van dit in ieder geval in de trailer.

***Related Post***
01/07/2014: Out of The Furnace review
27/12/2013: Out of The Furnace heeft $50 miljoen rechtszaak aan zijn been

*** Crazy Heart trailer ***

5 Comments

 1. Satio 12

  “wel vreemd dat we quasi niets zien van Colin Farrell” Hij komt wel voor in de trailer! Zittend met Bridges op de motorkap van een auto. Ik bedoel Robert Duvall (geweldige acteur met herkenbare stem!) komt maar 1 keer meer voor in de trailer. Lijkt mij ook een hele mooi film, een film die Jeff Bridges op het lijf geschreven is.

  Reply
 2. Micha

  Sex-scènes? Maggie met Jeff toch niet?? Mijn goesting is precies al wa afgekoeld 🙂

  Reply
 3. Phoenix

  Jeff Bridges is al een tijdje bezig aan zijn come-back. Het begon al met zijn intrede als villain in Iron Man. Blijft een steengoed acteur.
  Maggie daarentegen … 🙁

  Reply
 4. Murray

  Het verhaal heeft wel heel veel weg van The Wrestler. Lijkt inderdaad een prefab oscarfilmpje zonder veel suspense.

  Reply
 5. johan

  Ziet er goed uit.
  Ik ben trouwens ook benieuwd naar Bridges in de nieuwe TRON, alhoewel ik een gruwelijke hekel aan de overdadige cgi en slomo’s heb zag de trailer er sfeervol uit.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *