DreamWorks wil Ghost in the Shell verfilmen

Eén van de betere mangafilms uit de recente geschiedenis blijft voor mij Ghost in the Shell (1995) van de Japanse Mamoru Oshii, die later ook indruk maakte met het visueel interessante Avalon (2001). De sequel op Ghost in the Shell, Ghost in a Shell 2: Innocence (2004), was echter een beetje van een teleurstelling. Maar nu blijkt dat DreamWorks van plan is om de oorspronkelijke manga om te zetten in een live-action film. Spielberg graait hiermee het project weg voor de neus van Sony en Universal die ook al plannen hadden om de anime te verfilmen.

Het zijn de mensen van Variety die het nieuws breken.

DreamWorks has acquired rights to the Japanese manga Ghost in the Shell with plans to adapt the futuristic police thriller as a 3-D live-action feature. Avi Arad, Ari Arad and Steven Paul of Seaside Entertainment are attached to produce and brought the project to the studio. The rights deal was brokered in Japan by Filosphia’s Tetsu Fujimora. He will exec produce with Mistuhisa Ishikawa. Jamie Moss has been tapped to pen the adaptation.

Diegene die de science-fiction anime hebben gezien zullen weten dat de visuele rijkdom in de film echt wel verbluffend is. En dat brengt ons meteen naar het mogelijke prijskaartje van de productie indien men deze wereld wil verfilmen. Ik denk zelfs dat de kostprijs duurder zal uitvallen dat James Cameron’s Avatar (2009). Het zal dus geen gemakkelijke taak zijn om het geld terug te winnen, wetende dat de animatiefilm geen echte doorbraak kende in de States.

Maar ik kijk hoe dan ook uit naar deze prent. Spielberg heeft wat financieel verlies goed te maken en zal niets aan het toeval overlaten. Nu afwachten wie de film zal regisseren en laten we allemaal hopen dat het NIET Karyn Kusama wordt. Ik heb in ieder geval geen zin in een Aeon Flux–achtige prent.

***Related Post***
06/08/2004: Ghost in the Shell sequel

5 Comments

 1. Michael

  De kostprijs kan nog wel meevallen. Het decorum waar alles afspeelt is niet zo high tech als in Minority Report maar eerder urban zoals in Blade Runner. Enkel de cyborgs zullen geld kosten maar hiervoor is al wat ervaring opgebouwd met films als I-Robot.

  Reply
 2. Candy Castle

  Het project zit redelijk goed bij DreamWorks. Het script is in handen van Laeta Kalogridis, die het script voor Shutter Island heeft geschreven. Daarnaast zal veel afhangen van de regisseur. Persoonlijk hoop ik iemand van het kaliber Darren Aronofsky, David Fincher, …

  Reply
 3. Mr White

  Transformers, Battle Angel Alita, District 9, iron man, wall-E, Terminator Salvation, en wat nog allemaal. En met de technieken die alsmaar beter worden, vind ik dit wel boeiende cinema.
  Ghost in the Shell nooit gezien, maar de beelden hebben wel iets weg van Akira en dit was ook een geweldige manga. Wanneeer gaan ze trouwens van dit een live-action film maken???

  Reply
 4. Candy Castle

  Ik denk niet dat er al data bekend zijn. Eens het script is afgewerkt en een regisseur bekend is zullen we vast meer horen. Persoonlijk denk ik ook dat met de komst van AVATAR sci-fi weer helemaal in is. Hopelijk levert dit een aantal kwaliteitsvolle films op.

  Reply
 5. Miiki

  Geen slechte anime maar wat een belachelijk plot. We hebben een overheid die niet te vertrouwen is en om de haverklap van kant wisselt, een onbetrouwbare computer en een sexy vrouwelijke flik die constant haar kleren verliest voor geen enkel aanwijsbare reden.

  Maar de mexican stand-offs zouden wel leuk kunnen zijn in live-action, voor de rest zullen ze het script aan minstens zes rewrites moeten blootleggen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *