Angelina Jolie getipt voor Gucci film

Zo’n drie jaar geleden had ik een post geschreven over een mogelijke Gucci biopic (2011) in regie van Ridley Scott. Nu blijkt dat Angelina Jolie getipt wordt voor de vertolking van de 34-jarige femme fatale Patrizia Reggiani. Reggiani werd veroordeeld tot 29 jaar cel voor het plannen van een moordcomplot tegen haar ex-man en modekoning Maurizio Gucci in 1995, middenin de reorganisatie van het merk.

De mensen van Variety schreven het volgende:

Fox 2000 is fashioning a 2010 start date for the film, and Scott is talking with Jolie to play Patrizia Reggiano, who was sentenced to 29 years in jail for plotting the murder of her ex-husband, Maurizio Gucci.

The studio is about to hire a scribe to rewrite the drama that recaptures the glamorous days of the Gucci family dynasty in the 1970s and ’80s, when the family was selling $500 million in product annually. Squabbles hobbled the clan until Maurizio, the grandson of founder Guccio Gucci, came out on top of a power struggle to run the family business. Just when he was about to reestablish the brand name by debuting a line designed by newcomer Tom Ford, Maurizio was gunned down in front of his Milan apartment in 1995.

Leonardo DiCaprio wordt genoemd voor de rol van Maurizio, maar volgens de laatste berichten zou er nog niets vast staan. Maar het duo Caprio/Jolie lijkt me wel een perfecte match met Italiaanse trekjes. Wie het ook moge zijn, ik heb er alle vertrouwen in dat Ridley wel de perfecte acteur zal vinden voor de job. Mijn eerste reactie op de film was echter: “Fuck Gucci, waar blijft mijn Alien prequel?!“. Ridley Scott was allesbehalve overtuigend met films als Body of Lies, Kingdom of Heaven, American Gangster of nog A Good Year. Stuk voor stuk films met heel veel goede bedoelingen en sterke ideeën maar die nauwelijks bijblijven. Gladiator is ondertussen al 9 jaar geleden. Ridley, mocht je me horen, ‘Think big, think Alien!’.

Maar deze prent intrigeert mij ook wel. Ik zou wel eens een blik willen werpen binnenin het imperium van Gucci en na het zien van één van hun fashionshows met hun aanstekelijke vampieren op peperdure nine-inch heels, denk ik wel dat er potentieel zit voor een mogelijke kaskraker. Ik ben trouwens verzot op Italiaanse films of films die zich afspelen in Italië. Steden als Milaan, Firenze of Rome zijn prachtige filmdecors, en al zeker voor een beeldenvirtuoos als Ridley Scott. En misschien wordt dit één van zijn laatste kansen op erkenning door de Academy, gezien de man nog nooit een oscar heeft gekregen voor zijn regiewerk.

***Related Post***
23/06/2006: Ridley Scott interesse in GUCCI film

4 Comments

 1. arjen

  Angelina als femme fatale kan niet verkeerd zijn, maar ik begin het zuur te krijgen van de kop van DiCaprio. Talentvol, zeer zeker, maar waarom eens niet een risico nemen met een andere talentvolle acteur.
  Trouwens, die link naar de fashionshow, lijkt wel Dawn of the Undead.

  Reply
 2. fabian

  DiCaprio ziet er al even Italiaans uit als Eddie Murphy.

  Reply
 3. J-P

  Wie geeft er nu een zak om een Gucci-film? Hebben we dan al niet genoeg fashionfilms gehad met Sex and the City rommel en dito afvalproducten? Scott moet dringend aan zijn prioriteiten werken. Wie zit hier in godsnaam op te wachten?? Hij zou beter een paar jaartjes voorbereidend werk leveren aan de productie van ‘The Forever War’.

  Reply
 4. Gregory

  Spijtig dat deze film er nooit is gekomen. Had er wel een beetje op zitten hopen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *