Sean Connery in Indiana Jones 5?

Je houdt het niet voor mogelijk na het treinongeluk van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008), maar het gerucht van een mogelijke Indiana Jones 5 lijken zich te concretiseren. Harrison Ford staat klaar om zich nog maar een keertje te werpen in een nieuw avontuur. De 67-jarige acteur heeft onthuld dat hij opnieuw in de huid zal kruipen van de archeoloog-met-de-zweep. Op Aceshowbiz stond een quote te lezen met Harrison:

“Het verhaal voor de nieuwe ‘Indiana Jones’ krijgt stilaan vorm. Steven Spielberg, George Lucas en ik zijn tot een akkoord gekomen en Lucas is al druk in de weer is met het concept. Als het script echt goed is, zal ik het met plezier opnieuw doen”.

En we weten allemaal hoe “goed” het script moet zijn voor Harrison Ford. Ik bedoel, als hij al geen graten zag in een script waar hij hoofdzakelijk moest rondlopen, belachelijke one-liners debiteren en aliens tegen het lijf lopen, dan ben ik er zeker van.dat hij geen struikelblok zal vormen voor de nieuwe Indy film. Zolang er genoeg cash op tafel ligt, zal de discussie snel afgerond zijn. Wat betreft Shia LaBeouf, ik vrees dat hij ook wel opgetrommeld zal worden.

Ik durf het bijna niet te vragen maar staat iemand van jullie te wachten op een nieuwe indy sequel? Hebben we nu al geen actueler exemplaar met Robert Langdon (The Da Vinci Code, Angels & Demons)? Indy komt pas echt tot leven in de periode van de jaren ‘30 en ’40 met nazi’s en fanatici, maar verliest veel van zijn pluimen in een na-oorlogse periode. Waar gaan ze trouwens na het alien-avontuur nu belanden? Of willen ze net die bittere smaak van de vorige film doorspoelen met een betere film? De toekomst zal het uitwijzen.

Update 19/09/2009: De makers van de vijfde Indiana Jones-film zijn van plan het personage van Jones’ vader, gespeeld door de inmiddels 79-jarige Sean Connery, opnieuw op te voeren. In de jongste film, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, wilde Connery niet meespelen en in het verhaal werd gesuggereerd dat professor Henry overleden was. Steven Spielberg en George Lucas werken samen aan een nieuw script en daarin zou Connery terugkeren. “Als Sean wil terugkomen, zal hij centraal staan in het nieuwe verhaal”, aldus een insider. Maar Connery heeft al een tijdje geleden de filmwereld de rug toegekeerd, dus is het niet zeker of de wensen van Lucas en Spielberg vervuld zullen worden.

***Related Post***
05/10/2008: Harrison Ford ziet een 5de Indy wel zitten

9 Comments

 1. Aless

  Harrison Ford heeft zijn artistieke credibiliteit als acteur al lang verloren, nog voor Crystal Skull. Op de ogen van Ford, en dat getuigen de vele tv-spotjes die hij maakt, staan dollartekens.

  Reply
 2. yves

  de 4de film was goed kijk uit naar de vijfde.

  Reply
 3. CosaNostra

  ha! lijkt er wel op dat Spielberg zijn geld die hij aan Madoff heeft verloren wil terugwinnen .

  Reply
 4. emmes

  Indy IV was niet slecht maar de humor ontbrak wel en dat maakte het wel te serieus en dat werkt niet bij Indiana Jones. Als ze dat terug in Indy V kunnen steken : graag!

  Reply
 5. Josh

  Die ene rotte appel was al genoeg om de gehele franchise om zeep te helpen, net zoals Lucas al eerder had gedaan met Star Wars. Voor mij mag het hier dus ophouden.

  Reply
 6. Harrie Hendriksen

  Vind de oordelen over Indy 4 te hard. Face it, Indy 2 was bagger (vond de pers) want te mystiek en geen nazi’s. Indy 3 verpletterde alles en iedereen. Misschien moet Indy die koers van up-down-up-down-up wel volgen. Ik kijk er wel naar uit wat de zuurpruimen ook zeggen.

  Reply
 7. Fannie

  …EEN UITSTEKEND SCRIPT en een plot die het niet moet hebben van zijn visuele effecten om overeind te blijven. Misschien moet de film ook eens door iemand anders geregisseerd worden. Spielberg was de laatste jaren ook niet meer zo indrukwekkend. Ben wel benieuwd, gezien een Indiana Jones film altijd wel een beetje van een evenement is.

  Reply
 8. Blackmoon

  Voor mij mogen ze nog 10 sequels maken als ze maar ophouden met de film te verknoeien met hun cgi. De reeks verliest zijn hele charme. Die laatste film was een zooitje ongeïnspireerde troep met een overmaat aan onnodige actiescènes die nergens origineel zijn. Ook de humor in de film was ondermaats, wat behoorlijk irritant is. En dat voor een regisseur als Steven Spielberg.

  Reply
 9. J. van Oyen

  Indiana Jones staat bij mij nummer een!!!
  Echt fijn avontuurlijk. Buitenaardsen hoeven niet zo van mij persoonlijk. Die mysterieuze thema’s worden over het algemeen goed gebracht. Van mij mogen er nog heel veel films volgen. Ik kijk er echt naar uit.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *