Case 39 en Pandorum van Christian Alvart

Reneé Zellweger zal met Case 39 (2009) haar eerste horrorfilm maken. Ze heeft een eeuwigheid geleden wel een aandeel in de miserabele The Return of the Texas Chainsaw Massacre (1994), maar deze prent was uiteindelijk een halve komedie en de stempel van horrorfilm niet waard. Zellweger heeft nochtans genoeg dramatisch vermogen om zowat elke rol aan te kunnen, dus ben ik wel benieuwd naar deze prent.

Korte inhoud: Emily Jenkins (Renée Zellweger) is een maatschappelijk werkster. Ze denkt zo’n beetje alles gezien te hebben in haar werk, maar dat verandert al snel als ze een nieuwe mysterieuze zaak toegewezen krijgt en zich bekommert om de tienjarige Lilith Sullivan (Jodelle Ferland). Emily’s grootste angst wordt bevestigd als blijkt dat de ouders van Lilith hun enige dochter proberen te vermoorden. Emily redt het kind en besluit om voor haar te zorgen in afwachting van het juiste pleeggezin. Maar dan begint de verschrikking pas echt!

De film wordt in ieder geval omschreven als een horrorfilm, maar waarschijnlijk heeft het meer thriller-allures dan horror-trekjes. Precies het genre van films waarin de Duitse cineast Christian Alvart zich goed in voelt. Alvart is bij het grote publiek wellicht nog niet zo bekend, maar wordt in Duitsland gezien als de rijzende ster onder de Duitse regisseurs. In 2005 maakte hij de film Antikörper (2005), een ijzingwekkende thriller over een seriemoordenaar. Degenen die benieuwd zijn hoe Zellweger het er vanaf brengt in deze ogenschijnlijk spannende thriller zullen nog even geduld moeten hebben. De releasedatum is namelijk al meerdere malen verschoven, hetgeen overigens nooit een goed teken is, en volgens de laatste berichten is de film in Amerika zelfs helemaal uit het schema gehaald. Voor België staat de planning vooralsnog op 9 september 2009.

Maar er is nog een tweede film op komst van regisseur Alvart. Pandorum (2009) is deze leer een science-fiction thriller met Ben Foster en Dennis Quaid in de hoofdrol. De film zelf is een soort mengeling tussen Solyaris (1972) en Event Horizon (1997), maar laten we hopen dat de film beter wordt dan beide exemplaren.

Korte inhoud: Payton (Dennis Quaid) en Bower (Ben Foster) zijn twee ruimtereizigers die wakker worden op hun schip zonder dat ze nog weten wat hun missie was. Als ze door wat wazige herinneringen proberen uit te vinden wat hun doel was op deze missie, komen ze erachter dat ze niet alleen zijn, maar dat ”iets” het op hun heeft gemunt… Pandorum komt bij ons in de bioscoop op 4 november 2009.

Over de twee films heb ik zowat mijn bedenkingen, zeker omwille van het feit dat de regisseur net dat tikkeltje ervaring mist en hij misschien beter nog wat “kleinere” projecten gemaakt in plaats van meteen in het Hollywood bad te stappen. Het worden in ieder geval spannende maanden voor de filmmaker want zijn twee films komen eind dit jaar in de zalen. Ik heb hieronder een trailer gevonden van Pandorum maar vreemd genoeg zijn er quasi GEEN trailers van Case 39. Meer nog, de meeste trailers werden gewoon verwijderd, en dat is al zeker geen goed teken. Na lang zoeken heb ik toch dit exemplaar gevonden.

*** Pandorum trailer ***

3 Comments

 1. Jan

  Pandorum valt anders nog wel mee. Case 39 is als een horrorfilm van twaalf in een dozijn.

  Reply
 2. Gregg

  Zellweger was een absolute miscast. En dat is eigenlijk het enige verkeerde aan de film. Nadat je zag aankomen hoe de vork in de steel zat, zit je op het puntje van je stoel .
  Natuurlijk was het verhaal zo voorspelbaar als wat, maar dat maakte het kijken er niet minder om.

  Reply
 3. Daan

  Case 39 daarentegen was behoorlijk teleurstellend. Pandorum moet ik nog altijd zien.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *