Desperate Housewives zonder Nicollette Sheridan

Een van de betere tv-series gaat zijn laatste seizoen in met één van de hoofdactrices. Desperate Housewives is momenteel bezig met het afronden van haar 5de seizoen, maar één van de housewives heeft zopas haar C4 gekregen.

Mocht er al een 6de seizoen zijn, dan wordt dit zonder de blonde stoot Nicollette Sheridan (46). En deze laat dit nieuws niet echt van haar stuk brengen. Op MSNBC stond het volgende interview:

Upon hearing of Edie’s untimely demise, “I said, ‘OK, sayonara. It’s been a great ride. Thank you.”

“When the show started it was such a different beast. It was exciting and dangerous and funny and edgy and bizarre”, says Sheridan. “It started feeling a little complacent, and that was very frustrating.” Creator Marc Cherry, whom Sheridan believes largely ignored her. She bemoans, “When you have a jewel, why not polish it and put it out there for all to see?”

De auteur van de serie Marc Cherry vond dat het personage geen meerwaarde meer had. Ze had al in bed gesprongen met bijna elke man uit Westeria Lane en heeft ook nog eens voldoende kattekwaad uitgespookt. Het vertrek van Sheridan werd in het geruchtencircuit toegeschreven aan een slepende ruzie met de andere actrices, maar Cherry spreekt dat formeel tegen. Er zijn blijkbaar financiële redenen: “There has been tremendous pressure put on me to cut costs…the network is saying to all the shows, ‘The company is really hurting financially. You must find a way to produce these shows more cheaply.” (Met Sheridan weg zal Housewives ongeveer tussen de $100 en 200’000 per episode, besparen.)

Cherry is niet van plan om Sheridan te vervangen door een andere 40-jarige seksbom, gezien de actrice gewoon niet te vervangen is, maar er zal dus een nieuwe wind waaien door de straat indien er een 6de seizoen wordt gemaakt. En dat mag wel! Net zoals vele series die constant nieuwe seizoenen tappen (cf. 24, Nip Tuck, Dexter,…) begint er slijt op te komen en vervallen ze in eindeloze herhalingen. Hoe dan ook, Marc Cherry is een geniaal auteur en ook al zijn de nieuwe seizoenen niet meer zo origineel blijf je er toch naar kijken. De fans van Edie Britt hoeven nog niet helemaal te wanhopen, want (spoiler!) Edie zou een auto-ongeluk krijgen waar ze vermoedelijk dood zou zijn, hoewel er nog een kleine stuiptrekking is die de deur voor de actrice op een kier zet.

***Related Posts***
09/06/2006: Het 2de seizoen van Desperate Housewives ontgoochelt
09/02/2006: Top 20 Beste TV-series

4 Comments

 1. Marijke

  Ik ben verzot op de serie maar misschien is het maar goed dat ze ermee ophouden. ’t wordt straks ‘Desperate Old Housewives’. Vergelijk het maar eens met het eerste seizoen.

  Reply
 2. Aless

  Leeftijd is voor mij van geen belang zolang het verhaal maar goed zit en alles niet vervalt in hetzelfde patroon. En voor vrouwen van in de 40 zien ze er nog super sexy uit!

  Reply
 3. Mathias

  In het begin was het zelfs niet de bedoeling dat de blonde Edie zou behoren tot het groepje, maar gezien ze heel wat bijval kreeg bij het publiek werd ze als volwaardige ‘desperate housewife’ beschouwd. Als er dan ene moest gaan omwille van besparingen was het logisch dat het haar zou worden.

  Reply
 4. Sannie

  jammer dat ze weggaat 🙁
  Vond haar wel goed spelen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *