The A-Team film wordt minder campy dan de serie

Het ziet er goed uit voor de verfilming van de 80’ties tv-serie The A-Team (2010), want de regisseur die werd aangesteld is niemand minder dan Joe Carnahan (Narc, Smokin’ Aces), een regisseur die zowel op dramatisch vlak als op vlak van actie heeft bewezen dat hij van alle markten thuis is. Ook regisseur Ridley Scott tekent in op de film als producer. Latino Review schrijft het volgende:

Studio has set Joe Carnahan to direct and Ridley Scott to produce, with Tony Scott exec producing through their Scott Free banner.

Also producing are Jules Daly and Stephen J. Cannell, the latter of whom created the original TV series.

Carnahan will team with Brian Bloom to polish a script by Skip Woods. The intention is to start production by June for a June 11, 2010, release.

Fox has struggled to find a way to exploit the branded TV show while avoiding the series’ campy tone

Met de broertjes Scott aan het roer weet je meteen dat de film er goed zal uitzien en dat er ook genoeg budget zal vrijgemaakt worden door Fox om de actie-sequenties op te zetten. Zowel Ridley als Tony hebben beiden een voorliefde voor het militaire apparaat (de uniforms, de vuurwapens, de helicopters, de code, …) en het zal jullie dan ook niet verbazen dat hun productiehuis al heel wat spotjes heeft gemaakt voor de Amerikaanse marine. De Vietnam-context is in de adaptatie wel vervangen door de Irak-oorlog, maar dat zal in essentie weinig uitmaken. Maar het zal in ieder geval minder cheesy zijn dan de tv-serie. Iemand die door een kogel wordt getroffen zal bloeden en sterven, en ook de dialogen zullen een stuk realistischer worden gemaakt. Het zullen dus veteranen zijn van vlees en bloed en minder prima donna’s. Het zou me zelfs niet verbazen mochten ze afstappen van de typische hanenkam van B.A. gezien dit eigenlijk compleet uit zijn tijd is. Niets belet hen om een transformatie scène in te werken waarbij de acteur zijn kam afscheert…

De vraag aan ieders lippen is uiteraard wie gecast zal worden in deze prent, en de geruchten gaan alle kanten uit. Enerzijds wordt er gesproken van Michael Clarke Duncan, Ving Rhames en Christopher Judge in de rol van B.A. Barakus, de rol van Hannibal zou gespeeld worden door George Clooney, Mel Gibson of Bruce Willis. Voor Face werd gedacht aan Brad Pitt, Aaron Eckhart of Greg Kinnear en voor de rol van Murdock blijft nog steeds Jim Carrey als beste kandidaat, naast Robert Downey Jr. en Sam Rockwell.

Update 04/06/2009: De Ierse acteur Liam Neeson is in gesprek om de rol van John ‘Hannibal’ Smith uit de populaire televisieserie te gaan gaan vertolken. Hangover-acteur Bradley Cooper zou in gesprek zijn over de rol van Templeton ‘Faceman’ Peck. Voor de overige rollen van ‘Howling Mad’ Murdock en ‘BA’ Baracus zijn nog geen acteurs gecast. De productie van ‘The A-Team, the movie’ begint in augustus. In juni 2010 moet de film in de bioscoop te zien zijn.

***Related Posts***
18/09/2009: Jessica Biel als generaal in The A-Team film
31/08/2009: Nieuwe B.A. gevonden
21/03/2008: Plannen voor een The A-Team film

8 Comments

 1. Mechior

  Ik hoop dat er toch nog iets van de originele reeks stand worden gehouden, want het klinkt lsof ze gewoon een actieprent willen maken over 4 veteranen die huurdoders worden.

  Mijn lijstje:

  Face- Vince Vaughn
  B.A. – Ving of Terry Crews
  Hannibal- Will Ferrel
  Murdock- Jack Black

  Reply
 2. Jabba

  Face: Brad Pitt;
  B.A.: Michael Clarke Duncan;
  Hannibal: 1 van de 3 is altijd goed;
  Murdock: Jim Carey (wie anders???)

  Reply
 3. BlackMoon

  Hangt er een beetje van af welke richting ze uit willen. Als ze voor de slapstick gaan dan zijn namen als Frank Black en Will Ferrell altijd wel goed, maar zij passen niet samen met Brad Pitt of George Clooney. Ik zou liever hebben dat ze het iets realistischer maken. De fans van The A-Team van vroeger zijn denk ik allemaal volwassenen, dus dat is hun doelpubliek.
  Face: Aaron Eckhart;
  B.A.: Christopher Judge;
  Hannibal: Russel Crowe;
  Murdock: Sam Rockwell

  Reply
 4. Fabian

  Wel spijtig dat hij zelf de film niet wil regisseren, maar Carnahan is zeker ook wel een A-regisseur voor dit A of B-team.

  In ieder geval B.A. mag voor mij best gespeeld worden door Ice Cube;
  – Hannibal door Eric Roberts;
  – Face: Jim “the Face” Carrey;
  – Murdock: Rainn Wilson

  Reply
 5. govert

  geen een ik wordt een beetje moe van die recycling
  woede

  Reply
 6. Leen

  Gosh, da was ooit mijn meest favoriete serie. Ben bang dat de film de goede herinneringen volledig gaat teniet doen… geef mij maar de oude serie terug op tv.

  Iets anders nu: proficiat, voor mij ben jij de beste skynet filmblog 😉 Gosh, wat ben ik een mouwveger geworden…

  Reply
 7. Showan

  vind het wel een grappige foto. Aan het gezicht van B.A. lijkt net alsof Murdock een scheet heeft gelaten.
  Ik ben wel benieuwd wat ze er van zullen bakken. Gezien het een complete restyling is, is het ook moeilijk om er namen op te plakken. Zoals Blackmoon zei, hangt af welke richting ze uit willen.

  Maar als ik mocht kiezen:
  Face- Brad Pitt
  B.A. – The Rock
  Hannibal- George Clooney
  Murdock- Will Ferrell

  Reply
 8. Mr White

  Lijkt me wel een goeie keuze en de naam van Bradley Cooper valt tegenwoordig overal. Toch benieuwd wie ze uiteindelijk zullen kiezen voor de rol van BA.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *