Will Smith en Spielberg mikken op Oldboy

Het lijkt een krankzinnig idee om naar een Amerikaanse remake te gaan zien van een Aziatische film. Waarom het derivaatproduct consumeren, als je het echte product kan krijgen? Het verleden heeft trouwens uitgewezen, los van een aantal uitzonderingen (zoals: The Departed), dat de meeste Asia-remakes het origineel onwaardig zijn (One Missed Call, Dark Water, Shutter, The Eye).

Zelfs al wordt de film geregisseerd door dezelfde cineast (The Grudge, The Grudge 2).

Maar net zoals met de game-adaptaties heeft dit ook meestal te maken met het feit dat de studio’s regisseurs van het zoveelste knoopsgat op deze projecten zetten. Maar nu is er het bericht dat niemand minder dan Hollywood-regisseur Steven Spielberg interesse zou hebben in de remake van de Koreaanse film Oldboy (2004). Zelfs de naam van Will Smith zou gevallen zijn om de hoofdrol te vertolken. Het zijn de mensen van Coming Soon die met het nieuws komen:

Steven Spielberg and Will Smith are in early discussions to collaborate on a remake of Chan-Wook Park’s Oldboy, says Variety. DreamWorks is in the process of securing the remake rights, and the new film will be distributed by Universal.

In the 2003 Korean original, a man gets kidnapped and held in a shabby cell for 15 years without explanation. Suddenly, he’s released and given money, a cell phone and clothes and is set on a path to discover who destroyed his life so he can take revenge. Smith who would play the kidnapped man if all the pieces fall into place. Spielberg is looking for a writer to begin the development process.

Ik denk wel ondertussen dat iedereen die zich filmfreak noemt ook wel Oldboy gezien heeft en het met mij volmondig eens is dat deze prent een uitstekende thriller is die geen remake nodig heeft. En al zeker niet vertolkt door Will Smith. Ik heb heel veel respect voor de man, maar dit is gewoon geen rol voor hem. Het origineel is niet-conformistisch, donker en gewelddadig. Ik denk niet dat Will Smith bereid is om zijn imago bij te stellen voor een remake. Ik denk zelfs niet dat Spielberg eigenlijk van plan is om de film te regisseren, maar gewoon geld wil maken uit een voortreffelijke film die bijna geen enkele Amerikaan heeft gezien.

Voor wie Oldboy nog niet hebben gezien, waar wachten jullie nog op? Jullie willen toch niet eerst de verwaterde Amerikaanse versie te zien krijgen?

Update 20/11/2008: Tijdens de première van zijn nieuwste film Seven Pounds (2008) van Gabriele Muccino (The Pursuit of Happyness), ontkracht Will Smith dit gerucht. Niet de Koreaanse film, maar de originele Japanse comicboekserie wil het tweetal onderhanden nemen. Deze achtdelige serie, getiteld Old Boy en dus niet Oldboy in één woord. Het is maar een titel van geen belang, maar de intentie is er dus wel om een geheel andere film te willen maken, dus wie kan daar nu iets op tegen hebben. Toch twijfel ik aan de woorden van de heren. Er was in de eerste communicatie met de media NOOIT sprake van de comic, en nu plots, nadat diverse filmblogs hun afschuw hadden uitgespuwd wordt hier nu gesproken van de comic. Maar goed, beter later dan nooit. Laat maar komen!

***Related Post***
12/07/2013: Oldboy remake trailer met Josh Brolin
31/08/2011: Josh Brolin en Christian Bale in Oldboy remake
24/09/2004: Old Boy review

7 Comments

 1. Henkebart Stok

  Als we er nou eens vanuit gaan dat Steven Spielberg veel van films en acteurs afweet. Denk je dan dat hij voor de grap Will Smith heeft aangesproken over deze rol? Natuurlijk heb je een andere mening hierover maar ik denk zelf dat Spielberg genoeg ervaring zal hebben om te weten of Smith hiervoor uit te kiezen. Wie weet komt er iets heel moois uit…

  Reply
 2. kons

  Als we er nu eens van uit gaan dat Will Smith volk naar de bioscoop trekt, dan moet je geen licht zijn om te weten dat deze casting dan ook niets te maken heeft met het personage in de film.
  Verder is een Oldboy-remake een slecht idee.

  Reply
 3. Preacher

  Amerikanen zijn zelfs in staat een scampi diabolique om te toveren tot een mislukt roerei…

  Reply
 4. BlackMoon

  Bad idea. Straks gaan ze die incest-scène vervangen door een gay-scène in de hoop net zoals Scorsese een oscarnominatie te behalen. stom.

  Reply
 5. Berten

  Ik vind het ook wel een goede zaak dat ze willen teruggrijpen op de comic, hoewel ik niet zo te vinden ben voor Will Smith. Is die man geloofwaardig als iemand die een incest-verhouding heeft met zijn dochter?

  Reply
 6. Lm

  Will Smith is 1 van de beste acteurs van het moment. Door hem te beschuldigen van incest dan ben je serieus zwak bezig, als je zoal denkt ben je gewoon ziek in je hoofd of pas je het waarschijnlijk zelf toe!!!

  Reply
 7. Depechia

  LOOOOOOL!! Ook niet van de slimste zeker? Berten verwijst hier naar de filmrol in Old Boy en dus niet naar het echte leven van Will Smith, stupid. :s

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *