Boondock Saints II All Saints Day in productie

Als er nu een actie sequel is waar ik toch wel een beetje naar uitkeek is nooit verwezenlijkt zag, was het toch wel Boondock Saints II: All Saints Day (2009). Het is onversneden quilty pleasure, I know.

De eerste The Boondock Saints (1999) met oa. Willem Dafoe was misschien wel vrij brainless, maar het was gewoon FUN en verveelde op geen enkel moment! Het spreekt gewoon ieders verlangen aan om eens ‘vigilante’ te zijn (cf. het succes van de Grand Theft Auto games). Het zijn de mensen van Cinematical die met het nieuws komen:

According to The Hollywood Reporter, which reports on things from Hollywood, “principal photography has started in Toronto on Troy Duffy’s sequel to the 2000 indie.” Yes, Norman Reedus and Sean Patrick Flanery are coming back to reprise their roles. Also back on board are Billy Connolly and David Della Rocco. Other cast members will include Clifton Collins Jr., Julie Benz, and Bob Marley.

Wel spijtig dat er geen andere regisseur werd aangesproken, maar wie weet, heeft hij ondertussen geleerd uit zijn fouten en brengt hij iets meer ‘inhoud’ en iets minder ‘vorm’. Het mag geen parodie worden en Troy Duffy moet beseffen dat hij geen Tarantino is en deze ook niet moet gaan imiteren. Er bestaat trouwens een docucumentaire over de film, Overnight (2003), die eigenlijk nog beter is dan de film.

Laten we hopen dat de makers ook voldoende budget krijgen. Dit is het soort films die gemakkelijk staight-to-dvd gaat, maar nu de acteurs hebben ingestemd om terug te keren voor de sequel ziet alles er al veel beter uit. Nu nog een grote naam kunnen strikken en deze sequel kan inslaan als een bom. Momenteel zijn ze aan het draaien dus wordt de film eind 2009 verwacht in de bioscopen.

Wat zijn jullie verwachtingen voor Boondock Saints II?

2 Comments

 1. berten

  mensen die houden van independent filmproducties moeten echt maar eens de documentaire ‘Overnight’ opzoeken. Een must-see voor elk beginnend filmmaker!

  kijk uit naar het vervolg.

  Reply
 2. christoph

  Ik denk dat het heel moeilijk zal zijn om den 1 te overtreffen…

  Maar Zie er zeker naar uit!!

  Grtz

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *