Depp krijgt $56M voor Pirates of the Caribbean 4

De studio’s leven gebukt onder de piraterij en hebben moeite om rond te komen. Je leest het geregeld dat er maatregelen op komst zijn om te strijden tegen die stoute puber die op de computer van zijn oma Transformers heeft gedownload. Foei, foei! De studio ziet dan ook geen graten om oma op te zadelen met een boete van 240.000 dollar! Ha ja, want je brengt de studio op de rand van de financiële afgrond.

pirates_of_the_caribbean_on_stranger_tides_2011_poster01.jpg

Was mijn verbazing groot toen ik het nieuws vernam dat Johnny Depp zomaar eventjes 56.000.000 dollar krijgt voor zijn deelname aan Pirates of the Caribbean 4 (2012). Laat ik dat effe herhalen, een acteur krijgt 56 MILJOEN DOLLAR (meer dan wat 82% van de films opbrengen aan de box-office) voor een zoveelste sequel van een piratenfilm waarvan het derde deel zonder verpinken in het Top 10 worst movies lijstje kon staan. Kan iemand mij eraan herinneren om te spuwen in het gezicht van die MPAA vertegenwoordiger, die steen en been zit te klagen over het financiële verlies die de studio lijdt ten gevolge aan piraterij.

Ikzelf heb geen beetje interesse in een 4de piratenfilm, zeker niet na die teleurstellende At World’s End. De eerste film blijft voor mij de beste van de drie, Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006) kon niet overtuigen en deel 3 kan van mijn part, met enige terugblik, eigenlijk gestolen worden. Het leek steeds meer op platte PG-13 commercie die zijn pijlen had gericht op de teenagers en de families. Ben ik blij dat Keira Knightley bedankt heeft voor de rol. Zelfs Orlando Bloom zal afwezig melden voor de 4de rit.

Net zoals Chris Tucker en zijn 25 miljoen dollar cheque voor Rush Hour 3 vind ik dergelijke gages voor acteurs bijzonder krankzinnig, en dan nog zeker voor een acteur die eigenlijk van in het begin eigenlijk wel een 4de deel zag zitten. Hoe kan Disney zoiets gaan verantwoorden? Nu is het wel zo dat Johnny Depp het gezicht is van de franchise, en dat was oorspronkelijk zelfs nooit de bedoeling. Voor de mensen die de eerste draft van The Curse of the Black Pearl scenario hebben gelezen zullen weten dat eigenlijk het personage van Orlando Bloom op de voorgrond moest treden. Maar dit idee werd gaandeweg verkracht en is het niveau van de film naar omlaag gehaald tot op het punt dat men eigenlijk niets zinnigs meer wist te vertellen en dan maar verviel in minutenlange stand-up comedy.

Maar dat zal allemaal wel worst wezen voor de PotC-fans die nu waarschijnlijk al zitten te popelen op de volgende clash tussen Barbarossa en Jack Sparrow. Of niet soms?

***Related Posts***
18/06/2007: Chinese censuur knipt Chow Yun-Fat uit At World’s End
30/05/2007: Pirates of the Caribbean: At Worlds End breekt niet alle records
20/03/2007: Pirates of the Caribbean: At Worlds End trailer
18/01/2007: Box-Office succes 2006
13/01/2007: Pirates of the Caribbean: At Worlds End posters
12/11/2006: Keira Knightley stopt na Pirates of the Caribbean At Worlds End
08/09/2006: Pirates of the Caribbean breekt de 1 miljard dollar grens
10/07/2006: Pirates of the Caribbean berooft Superman van zijn 1e plaats
26/05/2006: Porno met piraten
07/07/2005: Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest met Keith Richards?

8 Comments

 1. kons

  Er komt dus geen Pirates 5, want jah, je kunt moeilijk méér dan dit onnozel bedrag uitgeven aan Depp en nog hopen op winst.
  Goed van de acteur, maar dwaas van de studio. En nu allemaal de film downloaden in 2012! 😀

  Reply
 2. fabian

  misschien is dit wel een goeie zaak dat Keira Knightley en Orlando Bloom niet meer mee doen, dan kunnen ze zich concentreren op een nieuwe en betere verhaallijn. Een andere regisseur zou ook welkom zijn. 2012 ligt wel nog heel ver weg.

  Reply
 3. stijn

  Gek die cijfertjes. De meeste bronnen hebben het over $56M wat al een stuk minder is. De meesten hebben omgerekend van een bericht waar het bedrag in pond staat. 32, wat omrekent naar 56.

  De Morgen heeft het over 41M euro, eveneens omgerekend van 32M pond.

  Het blijft natuurlijk een waanzinnig belachelijk bedrag.

  Het is me alleszins niet duidelijk hoe je aan het bedrag van $75M komt. Het artikel waar je naar verwijst heeft het wel even over 72M pond, maar dat gaat over het bedrag dat hij op één jaar zal verdienen, niet wat hij krijgt voor 1 film.

  Reply
 4. Mike's Webs

  Het blijft een piraat he… 🙂

  Reply
 5. dave

  maar de meeste hebben het inderdaad over £32, wat uitkomt op $56M, wat uiteindelijk schandalig veel geld blijft en nog steeds de hoogste gage die ik al ooit heb aangetroffen.

  Reply
 6. Mikki

  Er zal wel $19miljoen zwart geld bij zitten :))

  Reply
 7. Berten

  ok, de 3de was nie goed, maar ik vond de eerste twee best wel verbluffend. De cgi was hierin vrijwel feilloos en het verhaal kon me hoe dan ook wel boeien – ben wel benieuwd hoe ze de 4de film zullen aanpakken, in ieder geval zijn er tal van verhalen die ze kunnen verzinnen met piraten.

  Reply
 8. MrRed

  56mil € …

  hopelijk heeft hij het allemaal niet op de verkeerde spaarbank staan 😀

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *