Watchmen verbannen naar 2010 ?!

Eerder waren de Harry Potter fans geplaagd nadat Warner Bros Harry Potter 6 verschoof naar het zomerseizoen van 2009. Wel, nu zit er een nieuw drama aan te komen, en deze keer zijn de comic-book fans de pineut. Het heeft er namelijk alle schijn van dat Warner Bros – die in een auteursrecht geschil zit met 20th Century Fox – de release van de afgewerkte Watchmen van Zack Snyder zal “moeten” verschuiven naar 2010! Het zijn de mensen van Worst Previews die met het nieuws komen.

By now most people know that 20th Century Fox has sued Warner Bros for the rights to Watchmen. Fox originally wanted to have the film completely thrown out, but as of recently, have stated that they would be happy to step in as producers and take a chunk of the profits. Watchmen is scheduled to hit theaters on March 6th, 2009 and because of that, both studios have been itching to go to court as soon as possible. Now, NY Times is reporting that the trial may be pushed back till next year, which could delay the film all the way till 2010.

Even if Warner Bros wins and the trial ends sometime during the summer of 2009, the studio would still need time to launch a successful marketing campaign. So, if I were to guess, there is a good chance that we will see “Watchmen” in March of 2010. Stay tuned.

Het is een klote streek van Twentieth Century Fox om te wachten tot WB de film heeft afgewerkt om dan pas met een auteursklacht naar de rechtbank te stappen, maar Fox is zeker niet aan zijn proefstuk toe want Fox heeft een paar jaar terug ook een juridisch steekspel geleverd met Marvel rond de tv-serie “Mutant X” die iets te dicht bij X-Men aanleunde. Het is uiteraard hun goed recht om naar de rechtbank te stappen, maar hier treffen ze opnieuw de fans.

Aan de andere kant is Warner Bros ook niet zonder schuld. WB stapt naar de rechter omdat de titel van de compleet onbekende en onschuldige Bollywoodfilm Hari Puttar: A Comedy of Terrors (2008) iets teveel trekt op Harry Potter, maar overtreedt zelf de auteurs-akkoorden met Fox. De verhaal van de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet.

De mensen van ScreenRant hebben een getailleerde samenvatting gemaakt van de rechten van Watchmen. Blijkbaar zouden deze eerst in handen zijn geweest van Fox in 1987. Zij waren van plan een film te maken naar een scenario van auteur Alan Moore. Wisten zij veel dat Moore zelf gruwelde van het idee om een verfilming van zijn werk te maken. In ieder geval werd het project in de koelkast gestoken en gingen de rechten van hand tot hand – maar bleven wel onder het beheer van Fox. Tot op een dag, de ex-president van Fox, Lawrence Gordon, de rechten Watchmen gaf aan Warner Bros voor de verfilming. Spijtig genoeg voor WB was Gordon daartoe niet gerechtigd door Fox.

***Related Posts***
11/03/2009: Watchmen filmbespreking
18/01/2009: Warner gaat door de knieën in Watchmen-proces! De release gaat door zoals gepland
18/08/2008: Warner Bros verschuift Harry Potter 6 naar zomer 2009
19/07/2008: Watchmen trailer
08/03/2008: Watchmen personages

7 Comments

 1. C-man

  Als Fox de rechten had op Watchman, dan snap iki niet dat het leger aan advocaten bij Warner Bros van de veronderstelling uit zijn gegaan dat Fox zich wel koest zou houden eenmaal de film afgewerkt is. Dit gaat hen in ieder geval véél geld kosten want er zal een compleet nieuwe promotiecampagne moeten volgen voor de film.

  Reply
 2. Miiki

  het spijt me om het te zeggen maar deze film had 3 jaar eerder gemaakt moeten worden. Comics die in het kielzog van TDK en Ironman komen zullen allemaal een zeker niveau moeten halen. En bij het zien van de eerste teaser-trailer van Watchmen ben ik echt niet overtuigd dat deze film serieus zal genomen worden. Een uitstel bij de release zal dit nog erger maken.

  Reply
 3. bojoo_24

  de kostumes doen me herinneren aan die gruwel “batman & robin” van Joel Schumacher . FOX mag wat mij betreft deze film opsluiten in de kluis en de sleutel wegsmijten :/

  Reply
 4. koen

  we kregen ook klachten van Fox en Warner Bros omdat ze beweerden de rechten te hebben op de primeur van coming star Christoff, maar we trekken ons daar allemaal niet teveel van aan
  greotjes

  Reply
 5. Barbara

  Hey,leuke blog…Kom je ff bij ons op bezoek?Groetjes

  Reply
 6. vinco

  Nochtans is Watchmen één van de betere comics op de markt. Het verhaal is buitengewoon spannend en de personages (buiten misschien Rorschach) zijn uiterst complex uitgewerkt. Ik ben wel benieuwd naar de verfilming maar ik raad iedereen toch aan een aantal issues van de comic te lezen. Het zorgt voor een beter begrip, want dit heeft absoluut niets van doen met Batman & Robin.

  Reply
 7. Mike's Webs

  Kevin Smith zag laatst de film in een preview en blogde dat hij erg onder de indruk was van de flick. De strip is al jaren een bestseller en was vernieuwend in de tijd dat hij uitkwam, maar ik vond het vooral erg pretentieus allemaal. Het basisconcept van de strip is interessant, maar Moore sleept er veel te veel bij. In dat opzicht is het wel interessant om te zien hoe de filmmakers de te dikke strip hebben teruggebracht tot een film van aanvaartbare lengte. Maar het wordt dus nog even wachten voordat we daar een frame van kunnen zien.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *