Fincher maakt SEX-thriller Black Hole

Black Hole

Nadat Paul Verhoeven voor een tijdje was teruggekeerd naar zijn vaderland – wees gerust, hij komt terug voor The Thomas Crown Affair 2 (2008) – waren er geen regisseurs meer over die echte sex thrillers kunnen maken. Maar daar komt verandering in want regisseur David Fincher – die op een schandalige manier bij de oscars over het hoofd werd gezien voor Zodiac (2007) – is van plan om een adaptatie te maken va de grafische roman Black Hole (2010) van de cartoonist Charles Burns. Variety schrijft het volgende:

Story kicks off when a sexually transmitted “bug” is passed from teenager to teenager. Roger Avary and Neil Gaiman were tapped to adapt the screenplay in March 2006. Alexandre Aja was previously attached to direct.

Nu denk ik dat er toch wel heel veel CGI in de film verwerkt zal zetten. En als er iemand wel iets afweet van ‘realistische CGI’ dan is het toch wel David Fincher (cf. Panic Room, Fight Club). Dus ja, mocht dit project groen licht krijgen dan denk ik dat alles wel op zijn pootjes zal terecht komen. Ik ben verzot op het werk van Fincher en ben ook wel een grote fan van comicbook-adaptaties. Het verhaal, over een seksueel overdraagbare ‘bug’ die zich van teenager naar teenager verder zet, klinkt ook heel intrigerend. Ik heb de comic niet gelezen dus weet ik niet of we hier te maken hebben met een soort bacterie of insect. Het is in ieder geval een project die we niet gewoon zijn van de regisseur. En met een scenarist als Roger Avery in de rangen kan dit niet fout lopen. Zijn jullie klaar voor de afdaling in The Black Hole?

4 Comments

 1. showan

  ‘fight club’ vond ik qua erotische scènes ook wel te doen. de extreme close-up shots de sensuele kadrages. en dan nog met een scenarist als Roger Avery aan boord ben ik al verkocht voor ‘black hole’

  Reply
 2. Accu

  Ken de strip niet, maar ziet er wel beloftevol uit.

  Reply
 3. Flemming Jenssen

  Gaat allen heen en lees het boek van Charles Burns. ’t Is een meesterwerkje. Zowel het verhaal, als de illustraties zijn fantastisch. Hoewel ik David Fincher hoog heb zitten denk ik dat hij een behoorlijke kluif zal hebben aan met de verfilming van dit boek.

  Reply
 4. Joost

  Ik hoop echt wel dat ze hier werk van maken. De strips zijn gewoon fascinerend en enorm aangrijpend.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *