Brad Renfro niet In Memoriam

Ik had er niet eerder bij stil gestaan, maar er ontbraken toch wel een paar belangrijke namen aan de In Memoriam-montage tijdens de 80e Academy Award ceremonie. Uiteraard ontbraken Ingmar Bergman, Michelangelo Antonioni en Heath Ledger niet, maar wel Roy Scheider. Nu, in verdediging van de Academy, de montage werd beëindigd op 31 januari 2008, en gezien de gehele ceremonie op de seconde getimed is viel de dood van Scheider, op 10 februari 2008, net te laat. De organisatie heeft echter de belofte gemaakt om de acteur te vermelden op de volgende Oscar-ceremonie. Maar toch kan je de organisatie niet geheel vrij spreken van fouten. Ik denk dan aan de jonge acteur Brad Renfro die stierf op 15 januari 2008 of zelfs de Franse acteur Michel Serrault die op 29 juli 2007 stierf. Op TMZ stond het volgende artikel over het ontbreken van Brad Renfro:


The ClientSleepersApt Pupil

So in case you missed it, Brad Renfro was ignored during the ‘in memoriam’ montage on the Oscars last night. You’re not gonna believe the statement the Academy gave TMZ. The tape featured 50 movie types who died in the last year. They included actors, studio execs, makeup artists, agents, and on and on. Renfro was nowhere to be seen. We asked the Academy why and they gave us the following statement: “It is simply not possible to include everyone in that segment.”

Interesting. Renfro, whose credits include The Client, Apt Pupil and Sleepers, seems like a bigger player than Margaret Gardner, the head of the international division of a P.R. firm.

Ik kan best begrijpen dat niet iedereen in de lijst vernoemd kan worden, maar wanneer deze lijst namen bevat van make-up artisten of PR-managers zou ik zo denken dat een acteur toch wel iets meer gewicht heeft in een filmproductie, en dan nog zeker een acteur, in het geval van Renfro, die 3 grote rollen heeft neergezet. Ik heb zo een vermoeden dat de omstandigheden van zijn dood misschien wel een rol hebben gespeeld. Renfro stierf aan een overdosis heroïne. In tegenstelling tot de dood van Heath Ledger, die is gestorven aan het gevolg van voorgeschreven medicijnen, is zijn dood misschien wel niet geheel onschuldig. En gezien zijn jeugdige leeftijd en nog jonge loopbaan is het misschien gemakkelijker om een dergelijk iemand over het hoofd te zien. Maar toch, de omstandigheden van iemand’s dood zouden in geen geval een invloed mogen hebben in de erkenning van zijn of haar prestaties. River Phoenix werd trouwens ook vermeld in de memoriam en hij is ook niet gestorven aan natuurlijke dood.

Wat denken jullie? Is het ontbreken van Renfro een goede zaak of niet?

***Related Posts***
23/01/2008: dood van Heath Ledger
27/08/2007: Ingmar Bergman, Michelangelo Antonioni

5 Comments

 1. maffioza

  aan de ene kant ben ik geneigd om te zeggen dat je druggebruik niet kan of mag gaan promoten met een applaus, want dat is wat er gebeurt tijdens de memoriam. Maar ja, dan moet je consequent zijn.
  Ook vind ik Ingmar Bergman iets belangrijker dan Heat Ledger dus de volgorde van de montage is trouwens ook heel subjectief.

  Reply
 2. _Asci_

  Niemand kent zijn naam en heeft in al die jaren ‘maar’ in 3 opmerkelijke films gespeeld. Ik kan best begrijpen waarom de organisatoren liever geen junkie naast een gerenomeerde regisseur of cameraman.

  Reply
 3. Mike's Webs

  ik denk dat de omstandigheden van zijn dood en drugsgebruik ervoor hebben gezorgd dat de academy heeft besloten hem “te vergeten” op te nemen in de montage. Niet terecht gezien de eerder genoemde drie grote rollen, maar wel een mooi voorbeeld van de hypocriete houding van hollywood en de Amerikaanse moraal in het algemeen.

  Reply
 4. caligula

  Hij had toch voornamelijk bijrollen. Een make-up artiest met jarenlange-ervaring zou deze vermelding toch meer verdienen. Maar ja, er zijn nu eenmaal veel hypocrieten in Hollywood.

  Reply
 5. Jill

  Brad is mijn idool sinds ik klein was heb heel zijn carriere gevolgd en om even te vermelden hij speelde films zoals The Client en Sleepers toch bekende films ze , hij verdiende om op die lijst te staan .. en zoals sommige van jullie hem een ‘ Junkie ‘ noemen hij moest vermeld worden voor zijn acteerprestaties en niet om wat hij met drugs had maar dat vergteten sommige , ik heb er mijn gedacht over hij was een goede acteur en moest zeker vermeld worden ! schandalig is het gewoon

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.