Peter Jackson zal The Hobbit produceren

Met de kerstdagen voor de deur zouden de ruzies tussen New Line Cinema en Peter Jackson, over opbrengsten van LotR dvd verkopen en de verdeling daarvan, eindelijk zijn bijgelegd. En dat betekent meteen ook dat de heren opnieuw rond te tafel kunnen zitten om te praten over de Lord of the Rings prequel: The Hobbit (1010). New Line Cinema zei ten tijde van de ruzie The Hobbit ook zonder Peter Jackson te gaan maken, maar nu wil de producent toch graag gebruik maken van de expertise van Jackson op het gebied van Tolkien verfilmingen, en waarschijnlijk ook toegang hebben tot zijn 3D-lab: The Weta Workshop.

In eerste instantie was het de bedoeling om één Lord of the Rings prequel van The Hobbit te maken, maar nu is besloten om het verhaal in tweeën te knippen en dus twee prequels te maken. Maar nu komt het, Peter Jackson zal geen van beide films regisseren, maar alleen als producent aan het project verbonden zijn. En daarmee is de weg vrij voor Spider-Man regisseur Sam Raimi, die eerder al aangaf geïnteresseerd te zijn als The Hobbit gemaakt zou gaan worden. Maar ook Guillermo del Toro (Hellboy 1 & 2) is in de running.

MGM and New Line will co-finance and co-distribute two films, The Hobbit and a sequel to The Hobbit. New Line will distribute in North America and MGM will distribute internationally. Peter Jackson and Fran Walsh will serve as Executive Producers of two films based on The Hobbit. New Line will manage the production of the films, which will be shot simultaneously. Peter Jackson and New Line have settled all litigation relating to the Lord of the Rings (LOTR) Trilogy.

Bob Shaye, New Line Co-Chairman and Co-CEO comments, “We are very pleased we have been able to resolve our differences, and that Peter and Fran will be actively and creatively involved with The Hobbit movies. We know they will bring the same passion, care and talent to these films that they so ably accomplished with The Lord of the Rings Trilogy.”

Er doen heel wat tegenstrijdige berichten de ronde op het net, zoals bij ons De Standaard. Maar geloof me, Jackson regisseert The Hobbit NIET!. En een paar dagen geleden stond dit trouwens ook al te lezen op CNN. Met deze beslissing krijgt studiobaas Robert Shaye uiteindelijk gelijk, want hij zei eerder “I do not want to make a movie with somebody who is suing me”. Jackson heeft er alle baat bij om op zijn knieën te gaan, want het is al sinds 2005 dat Jackson geen film meer heeft gemaakt, het miljoenen-Halo-project heeft Jackson verloren en met The Hobbit zal er grof geld verdiend worden. Maar goed, ik geloof nog altijd dat Jackson een uitstekende keuze had geweest voor de regie, maar Sam Raimi en Guillermo del Toro zijn zeker ook wel veelbelovend.

***Related Posts***
29/04/2008: Ian McKellen en Andy Serkis in The Hobbit 1 & 2
14/01/2007: Peter Jackson krijgt The Hobbit niet
24/11/2006: The Hobbit met Peter Jackson of Sam Raimi ?
31/10/2005: Five things that sucked about Lord of the Rings
21/12/2004: The Lord of the Ring prequel

3 Comments

 1. Accu

  ik betwijfel het dat Del Toro een evengrote fan is van Tolkien als Peter Jackson.
  Maar zo even tussendoor, is The Hobbit dat uiteindelijk wel zo’n boeiend boek? Ik ging ervan uit dat het boek een veel te lange proloog was op LotR en hoofdzakelijk bestond uit beschrijvinginen van die hobbits…

  Reply
 2. matthys

  hij moest kost wat kost een deal maken nadat zijn Golden Compass flopte en hij met een gat zit van +100 miljoen dollar. Peter Jackson zou de film moeten regisseren!!

  Reply
 3. W Oosterveld

  Er kan maar èèn man die film maken, en dat is Peter Jackson, waarom????? Nou dat is heel eenvoudig.
  Als Peter deze film niet zou maken, dan zou je het duidelijk kunnen zien aan de verfilming, en dan zou iedereen het kunnen zien wat voor rommel het is geworden.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *