Sky Captain and the World of Tomorrow (2004) *** Blu-ray review

De science-fiction thriller Sky Captain and the World of Tomorrow (2004) van Kerry Conran is een revolutionaire film (en dat heeft hij niet aan zijn belachelijke naam te danken). De film is volledig opgenomen voor een blue screen, d.w.z. dat de acteurs speelden voor een blauwe wand en alle decors (op een paar attributen na) achteraf met de computer werden bijgetekend. Door deze werkwijze kon men de film een jaren ’30 tintje geven en hieraan futuristische robots en vliegtuigen aan toevoegen. Het uitzicht van Sky Captain and the World of Tomorrow is dan ook dik in orde.

sky_captain_and_the_world_of_tomorrow_2004_poster.jpg

Korte inhoud: 1939: Geheimzinnige en reusachtige robots vallen op een dag zonder reden New York City aan. De onverschrokken journaliste Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) trekt op onderzoek uit en krijgt daarbij de hulp van toppiloot een oude geliefde Joseph “Sky Captain” Sullivan (Jude Law). Samen proberen ze uit te zoeken wie er achter de aanval zit en zullen ze proberen de wereld te redden.

Helaas is het verhaal heel wat minder. De plot is wel heel mager en personages rennen van hier naar ginder zonder al te veel uitleg en achtergrond. Jude Law en Gwyneth Palthrow proberen er nog wel het beste van te maken en af en toe hebben ze wel een zekere “on screen chemistry” maar helaas zit het verhaal en de dialogen hen niet mee. Angelina Jolie (pics) staat wel in koeien van letters op de poster maar haar personage Commandant Frankie Cook doet slechts 10 minuten mee in de film.

Maar Angelina is altijd een must om naar te kijken en al zeker als sexy dominatrix in een strak lederen pak met ooglap. Maar ook haar Britse tongval is om van te smullen. Uit Frankie Cook en haar relatie tot Joe Sullivan en de jaloerse reacties van Polly Perkins viel dan ook zoveel meer te halen dan enkele blikken. Daarnaast zien we nog Michael Gambon, Bai Ling en Giovanni Ribisi.


sky_captain_and_the_world_of_tomorrow_2004_pic01.jpgsky_captain_and_the_world_of_tomorrow_2004_pic02.jpgsky_captain_and_the_world_of_tomorrow_2004_pic03.jpg
sky_captain_and_the_world_of_tomorrow_2004_pic04.jpgsky_captain_and_the_world_of_tomorrow_2004_pic05.jpgsky_captain_and_the_world_of_tomorrow_2004_pic06.jpg

© Paramount Pictures

De slechterik van dienst, Totenkopf (Laurence Olivier), wordt gespeeld door Sir Laurence Olivier die al meer dan 15 jaar dood is. Archiefbeelden van Olivier werden met de computer bewerkt en in de film geïntegreerd. Helaas is het optreden van Olivier meer een gimmick en draagt het niet echt bij tot de film. Sky Captain and the World of Tomorrow is een prent die er visueel heel goed uit ziet maar qua verhaal niet kan bekoren. Het mag dan wel de eerste film zijn die werd opgenomen voor blue screen, maar qua kwaliteit zal hij waarschijnlijk binnenkort worden overtroffen door Sin City (2005) die ook volledig is opgenomen voor een blue screen.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 23 december 2007

 


*** Sky Captain and the World of Tomorrow trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *