Sex and the City regisseur bekend

Sommige filmprojecten zijn gewoon een garantie op geld in het laatje. Ik denk dat aan tv-series die een film-versie krijgen. Enkel België slaagt erin om flops te maken (cf. Windkracht 10 the movie), maar wanneer men naar VS kijkt ziet men dat tv-series die worden gemoduleerd tot films echt wel succesvol zijn (X-files, Starsky & Hutch, Jackass,…). Of het uiteindelijk goede films worden is een ander paar mouwen.

sex_and_the_city_2008_poster.jpg

Binnenkort krijgen we waarschijnlijk een Sex and the City (2008) film, en ik heb zo de indruk dat ook dit project jackpot zal zijn aan de box-office. Elke volwassen vrouw die ik ken heeft die serie al gezien en is er verzot op. Soms helpt het zelfs als verleidingstruuk voor mannen die een vrouw willen benaderen. Zeg dat je gek bent op Sex in the City od Desperate Housewives en je scoort gegarandeerd.

Ik heb al in een vorige post melding gemaakt van een Sex and the City film, maar dat deze vertraging zou oplopen omdat de cast eigenlijk elkander niet konden uitstaan. Maar er is één remedie tegen alle problemen: GELD. En ja, de meisjes (Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Cattral en Cynthia Nixon) hebben ondertussen de wonden kunnen likken. Het productiehuis heeft zelfs al een regisseur aan de haak kunnen slaan, althans als we Cinema Blend mogen geloven.

Rumor has it that Michael Patrick King is set to direct a feature film version of the show. King, wrote and directed several episodes of the TV series as well serving as an executive producer during its run. He won an Emmy for his work on ‘Sex’, but he’s never done anything in movies till now. Sex and the City: The Movie will be his theatrical writing and directorial debut.

De cast heeft nog niet ingetekend, maar als de studio al een regisseur voor het project heeft, denk ik wel dat ze zich niet meteen zorgen maken. De ladies zullen er trouwens niet al te lang mee moeten wachten, want ook zij worden met de dag iets ouder.

Update 03/07/2007: Na jaren van onderhandelingen en speculaties komt er dan toch een filmversie van Sex and the City. Uitvoerend producent Michael Patrick King zal nog steeds de film zelf schrijven en regisseren. De opnames voor de film moeten dit najaar van start gaan.

Eerdere plannen voor een verfilming liepen stuk omdat Kim Catrall niet akkoord ging met het haar aangeboden contract. Zij zou een hoger salaris willen en inspraak wat betreft het script. Volgens bronnen van Variety zijn producent HBO en de actrice, die het personage van Samantha speelt, inmiddels tot een overeenkomst gekomen.

Update 11/09/2007: Evan Handler speelt mee in de filmversie van ‘Sex and the City’. Dat vertelt de 45-jarige acteur, die in de tv-serie gestalte gaf aan Harry Goldenblatt, aan het Amerikaanse tijdschrift People. Handler was de laatste drie seizoenen te zien als de kale, joviale echtgenoot van de keurige Charlotte York in de populaire serie. “Ik heb veel zin in de opnamen”, zegt de acteur. “Ik kijk uit naar een paar weekjes in New York.”

Eerder werd al bekend dat naast Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw) de drie andere hoofdrolspelers Kim Catrall (Samantha Jones), Kristin Davis (Charlotte York) en Cynthia Nixon (Miranda Hobbes) hun rollen opnieuw zullen vertolken. De 52-jarige Chris Noth zal weer in de huid van Mr. Big kruipen. Ook ‘Dreamgirls’-actrice Jennifer Hudson wist een rol te bemachtigen in de film, als assistente van Carrie Bradshaw.

***Related Posts***
06/06/2008: Sex and the City promo-hype draait op volle toeren
02/03/2008: Loonsverhoging voor Sex and the City cast
12/04/2005: Kim Cattrall laat niet met haar sollen
26/03/2005: Sex and the City cast voorbereidingen

3 Comments

 1. Miiki

  zo oud zien die 4 grietjes er nog nie uit. Maar ik kijk niet naar Sex and the City, dus is het mij een zorg dat de film er al dan niet komt.

  Reply
 2. Blackmoon

  Miranda (nixon – de 4de in het rijtje) is de stomste van de vier, de minst aantrekkelijke en het bitchig manwijf. Waarom kan die niet gewoon vervangen worden????

  Reply
 3. Isabel

  Ik zou toch wel graag gaan kijken 😉

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *