At Worlds End breekt toch niet alle records

Het was te verwachten dat Pirates of the Caribbean: At Worlds End (2007) de box-office zou veroveren, maar het weekend openingsdrecord blijft op naam van Spider-Man 3 (2007). De film die geraamd is op 200 miljoen dollar heeft in zijn eerste weekendronde 83 miljoen opgebracht in de States en 401 miljoen wereldwijd. Behoorlijk wat. Blijkbaar zijn de mensen nog niet uitgekeken op Jack Sparrow, ook na het “ietwat zwakkere” tweede deel. MoviesOnline schrijft het volgende:

Walt Disney Pictures’ epic adventure Pirates of the Caribbean: At World’s End, from Jerry Bruckheimer Films, landed in the global box office record books and laid claim to the biggest opening in industry history, with an unprecedented gross of $401,000,000 in its first six days of release, it was announced today by Mark Zoradi, president of Walt Disney Studios Motion Picture Marketing and Distribution. Pirates continues to please audiences around the world with exceptionally strong exit polls.

Chow Yun-Fat 01Orlando Bloom 02Keira Knightley 04Geoffrey Rush 03

© Walt Disney Pictures

Domestically, Pirates of the Caribbean: At World’s End raised its weekend estimate to $156 million (including Thursday night showings). The film set a new record for the four-day Memorial Day Weekend with its gross of $142 million (including Monday estimates), the film surpassed the previous high of $122.8 million set by X-Men: The Last Stand (2006) in 2006.

Het blijft voor mij één groot mysterie waarom die films zoveel geld opbrengen. Ik ken in mijn entourage van filmfreaks en mensen uit de filmsector zelfs weinig mensen die de Pirates of the Caribbean lusten en ik moet bekennen dat ik er ook niet stapel van ben. Ik kijk liever uit naar de nieuwe Christopher Nolan prent, dan voor een derde keer Jack Sparrow (Johnny Depp) de focus zien weg te trekken van het verhaal. Maar goed, we weten ondertussen dat een grote recette niets vertelt over de kwaliteit van de film, dan wel over de aard van het beestje. Familiefilms domineren nog steeds de box-office. Het doelpubliek van de bioscoop blijft liggen tussen 12 en 18 jaar en de gezinnetjes met kinderen.


Pirates 01Pirates 02Pirates 03

© Walt Disney Pictures

Maar ik heb respect voor de makers want zij hebben kunnen presteren wat niemand had verwacht. Piratenfilms waren nu eenmaal gedoemd om te mislukken, zeker na films als Cutthroat Island (1995). Ik ben toch benieuwd of Transformers (2007) nog beter zal doen in de States.

Komt er een vervolg? De tijd zal het uitwijzen, maar Jerry Bruckheimer heeft in ieder geval bekend gemaakt op Imdb dat niets vast staat. Ook voor Keira Knightley is het welletjes geweest.


Pirates 04Pirates 05Pirates 06

© Walt Disney Pictures

Although most analysts were quick to predict that the success of Pirates of the Caribbean: At World’s End virtually guarantees a fourth installment — and star Johnny Depp has indicated that he would be willing to sign on so that he can explore the character of Jack Sparrow further — producer Jerry Bruckheimer sounded noncommittal when asked about expanding the franchise. “We’ve been working on this trilogy for 5 1/2 years, and the latest one was just a monster,” he told today’s (Tuesday) Los Angeles Times. “It’s always about making sure you have a great story with interesting plots, themes and characters. There is a possibility– we’ll see what happens.”

De eerste Pirates had nochtans heel veel uitwegen om hiervan een Harry Potter-achtige filmserie te maken, maar gezien Johnny Depp het personage van Orlando Bloom teveel naar de achtergrond drong en de producer de focus van de films wou verleggen op Jack Sparrow, had je niet echt veel verhaal en karakter-ontwikkeling meer over. Je kunt de 3 films eigenlijk gemakkelijk samenvatten op een bierviltje. Een vervolg zonder Johnny Depp is in dit stadium ondenkbaar – gezien hij de ster is en ook de enige die alvast wil terugkeren – maar nochtans zou hierin een oplossing liggen voor het verdere verloop van de piratenfilms.

***Related Posts***
07/10/2008: Depp krijgt $75M voor Pirates of the Caribbean 4
18/06/2007: Chinese censuur knipt Chow Yun-Fat uit At World’s End
20/03/2007: Pirates of the Caribbean: At Worlds End trailer
13/01/2007: Pirates of the Caribbean: At Worlds End posters
12/11/2006: Keira Knightley geen zin in vierde deel

13 Comments

 1. tagoean

  Ik ging naar de film toen ik de kritische reviews had gelezen, toen ik van kennissen en vrienden had gehoord dat hij niet zo goed was, kortom na een hoop negatieve commentaar.
  En bij mij viel de film alsnog in positieve aard.

  Akkoord het verhaal is doorspekt met subplots en vaak verlies je ietwat het overzicht maar visueel is dit toch een knappe reeks als je het mij vraagt. En ook de cast vind ik toch niet niets.

  Ik zit alvast integenstelling tot jou niet op de nieuwe batman film te wachten 😉 (even goede vrienden 😉

  groeten

  Stijn

  Reply
 2. karen

  en ik sluit mij bij tagoean aan, Pirates of the Caribbean is geen hoogstaande cinema, maar wel topentertainment en in dat genre vind je gewoon geen betere films, voor mij is het absoluut geen mysterie waarom de films zoveel mensen lokken
  Ik snap trouwens ook niet wat jij in Batman en vooral Spider-Man ziet, die comicdingen laten mij doorgaans siberisch koud, maar inderdaad even goede vrienden 🙂

  Reply
 3. Joke

  het 1e deel was echt wel spannend, visueel verbluffend en origineel. Een prachtige soundtrack en een beetje mythisch piraat-achtige verhaaltje. Bij het tweede deel vielen de makers in herhaling en probeerden ze nodeloos om twee uur vol te krijgen met slapstick humor. En in het laatste deel van franchise verpesten ze het helemaal.

  Enerzijds wil ik er wel van genieten, anderzijds lukt dat niet, omdat alles zo losjes in elkaar zit. Te veel plotgaten, weinig innoverende regie en vreselijke editing. Op een gegeven moment kan je nauwelijks de actie volgen. Zo onnodig gecompliceerd en verwarrend. Maar ik erger me nog het meest dat er geen focus is op het hoofdkarakters en dan nog onderling even wat sentimentele gedoe opwekken op de meest ongepaste momenten. Het lijkt net of er geen script aan verbonden is en dat alles zo even maar is verzonnen te plaatste. Daarnaast had het nog een paar zeer afgezaagde momenten, op het randje van het saaie, die ik liever niet gezien zou hebben, maar goed het is een Hollywood, het is Disney het moet allemaal licht verteerbaar zijn.

  Ik had gewoon hogere verwachtingen voor zo’n mega-productie. echt teleurstellend.

  Reply
 4. BlackMoon

  dat zo’n goede eerste film tot mainstreamproduct lijdt.
  Overigens verbazend dat Johnny Depp in een vierde deel zou willen spelen, hij kiest zijn rollen toch meestal “zorgvuldig” uit, lijkt me.

  Reply
 5. maarten

  Het zal wel aan mij liggen, maar vond deze film zeer langdradig… Ik heb de eerste twee delen op divx gezien, maar ben wel naar de bioscoop geweest voor het derde deel. Mijn vrienden dachten er het zelfde over…Acteurs krijgen van mij alle punten, maar inhoudelijk is de film tiwh wel heel dunnetjes. Dit bewijst nog maar eens dat je met veel geld rond te smijten altijd wel de massa kan vleien.

  Reply
 6. Accu

  Uiteindelijk vond ik het een leuke en vermakelijke film, die helaas minder was dan dat ik had durven hopen, zelfs verwachten. Het verhaal is enorm traag en moeilijk te volgen, aan het einde had ik eigenlijk het gevoel dat er niet enorm veel gebeurd was en dat we nog geen steek verder zijn. Ook vond ik de fratsen van onze lead Jack Sparrow waren veel te oppervlakkig, overdreven en bij momenten irritant en doorzichtig, ik had het leuker gevonden als de grappen was onbewuster door de film aan kwamen zetten, en niet zo over de top als het nu was.
  Begrijp me niet verkeerd ik heb echt een aantal keren moeten lachen om Jack Sparrow en zijn rare dingen, en ook van de bemanning zaten er wel leuke en gevatte grapjes in, maar vond het een te groot deel van de film, en dat vond ik net weer niet passen in de Pirates reeks.

  Met de muziek en de fx zaten zeker wel goed, en dat is ook echt de kracht van Pirates, daar moeten ze het samen met het personage van Jack Sparrow echt van hebben.

  Alleen ja ik vond de film weinig vernieuwend, te weinig nieuwe personages, slap verhaal en zelfs voor Hollywood iets te simpel en te veel gericht op pubers.

  Acteerwerk was wel ok, al moest de film het dan ook echt weer hebben van Johnny Depp, want Keira en Orlando zijn er om het decor aan te vullen. De rest van de personages is me wel een creatief boeltje (al hadden er meer mogen nieuwe mogen zijn) zoals Tia Dalma, Davy Jones, Sao Feng en ‘Boortstrap Bill’. En ja eerlijk gezegd vond ik het ook helemaal niet erg om naar Johnny Depp te kijken als Jack Sparrow, en ook Orlando mag er zeker wezen als Will Turner. Al bij al vond ik Pirates 3 een leuke en vermakelijke film, zeker niet beter dan zijn twee voorgangers.

  Reply
 7. tamara

  ik vond alle drie de films gewoon supper

  Reply
 8. Miiki

  …is die al uit op divx…?

  Reply
 9. Sharon

  Ik wil dan toch nu ff iets duidelijk maken.
  Wat er niet valt te snappen aan pirates, het verhaal komt uiteindelijk echt op zijn pootjes te recht, Ik snap niet dat mensen de film niet begrjpen, dan zou ik zeggen ga dan nog eens voor een tweede x. Ik vind het serieus nergens op slaan dat ze het verhaal niet snappen. Deel 3 maakt af waar deel 2 de vragen op waren, wat gebeurde er met Jack wie is de vrouw waar davy jones op valt. jadada alles word echt ronduit giga groot uitgewerkt zodat een peuter van 5 die naast me zat het nog beter snapte. Het is nooit goed, teveel actie is niet goed te korte actie is niet goed, te lang is niet goed te korte film is niet goed, zelfde gelde toen voor lord of the rings. We mogen blij zijn dat er nog zo’n mooie films gemaakt worden. het actuer werk was ronduit beter dan deel 1, en het was ook lachen naardat ze deel 2 de grond in hebben geboort met negatieve reacties, ze op eens heel posetief waren over dele 2 toen hij geld in het laatje bracht. Voor mij kon de film nie tlang genoeg zijn, maar dat komt misschien omdat ik er van genoot, ik hou van zo’n soort films, mensen die er niet van houden vinden het dan zoiezo te lang duuren. Oké ieder zijn eigen ding, en wat hij vind van de film, maar je weet van te voren dat zo’n film lang duurt, ik zou bij deze zeggen, blijf dan in het vervolg thuis, en verspil je geld niet.

  Reply
 10. BlackMoon

  het is niet een kwestie van niet begrijpen, maar volgens mij een kwestie van ontgoocheling in het magere verhaaltje. Jaja, het is visueel sterk, maar dit belet niet dat de scenarist het zich bij momenten vrij gemakkelijk heeft gemaakt met Johnny Depp te laten freewheelen.

  Reply
 11. Gijs

  Deel 1 van de pirates was nieuw, mooi en orgineel. Mijn lievelings film als ik zou moeten kiezen. daarintegen vind ik deel 2 niet echt vernieuwend, daar ben ik het met de meeste mee eens, maar de omgeving. de muziek, Captain Jack Sparrow en de details blijf ik mooi vinden. Het verhaal was wel minder en te druk als je het mij vraagt, te veel gebeurde door elkaar, ik kan me voorstellen dat sommige het niet meteen konden volgen. Maar dan vind ik deel 3 weer een goedmakertje, ik vond in deze film alles beter als in deel 2. Ik denk ook dat het niet alle records heeft gebroken omdat deel 2 minder was.

  En ik snap niet dat spiderman zo hoog heeft uitgepakt, ik heb deel 1 gezien, maar vond het niet nodig om deel 2 te kijken en dus ook niet deel 3. En die nieuwe film die binnekort komt, transformers lijkt me ook niet echt geweldig, vechtende auto’s, lijkt mij niet echt geweldig, maar we wachten het af.

  pirates 1 en 3 zijn mijn lievelings films tot nu toe en ik hoop dat er een deel 4 komt.

  Groeten Gijs

  Reply
 12. Dorien

  Er is geen betere film als Pirates Of The Caribbean!
  Ik snap nih dat er mensen zijn die hem slecht vinden! Ze zijn alledrie echt zo zaalig! Toen ik de eerste film had gezien vond ik hem ook echt geweldig! Ik bleef er maar over bezig en toen ik hoorde da er een tweede en derde kwam toen flipte ik helemaal door en kon nih wachten tot hem uitkwam! En ik hoop echt da er een vier komt.. en da ook keira knightley mee speelt want anders zou da echt zonde zijn..
  Xx

  Reply
 13. michiel

  ik hoop dat er 4 komt want het verhaal is nog niet voor bij
  de 4de zal noemen the fountain of yought

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *