The Evil Dead volgens Sam Raimi

The Evil Dead

Eén van de leukste horrorprenten moet The Evil Dead (1981) zijn. Deze film is gewoon één van de beste films, gemaakt met het budget van een kleine Belgische independent speelfilm. Met een vleugje van afgerukte lichaamsdelen en een bloederige kettingzaag maakt de film zijn intentie duidelijk om helemaal over-de-top te gaan, en met succes. De sequel, Evil Dead II (1987), deed alles nog eens over met iets meer geld en de derde film, Army of Darkness (1992), deed daar nog een schepje bij. En ja, een 4de deel, The Evil Dead (2008), zit er aan te komen. Het is MovieHole die met het nieuws komt:

Spider-Man director Sam Raimi tells The Herald Sun that he’s trying to recruit his brother Ivan to write the screenplay for a third sequel to his indy horror classic The Evil Dead. “I’m trying to get my brother, Ivan, to write the screenplay with me. He wrote Army of Darkness, the third one, with me and we have been talking about another one, but we haven’t started work on it”, says Raimi.

Er is al heel wat te doen geweest rond de nieuwe Evil Deadsequel. Een tijd geleden was er zelfs sprake van een Freddy vs Jason vs Ash. Of de film er ooit zal komen is nog maar de vraag, maar het zou een mooie afwisseling zijn voor Raimi om eens zijn 300 miljoen dollar budgetten effe aan de kant te zetten voor een lekkere low-budget prent.

Maar uiteraard, als Spider-Man 3 (2007) in de States opnieuw een succes blijkt te zijn zal Raimi waarschijnlijk tegen alle verwachtingen in toch terugkeren voor Spider-Man 4 (2009).

***Related Posts***
02/05/2007: Spider-Man 3 posts
02/01/2006: De nieuwe Evil Dead remake volgens Bruce Campbell
19/11/2004: The Evil Dead IV ?
23/08/2004: Freddy vs Jason vs Ash

3 Comments

 1. Accu

  Kijk er naar uit. Zelf vind ik Evil Dead II de beste van de drie, maar ik krijg hoe dan ook geen genoeg van Bruce Campbell. Misschien zal het 4de deel met een aantal bekende koppen zijn, die al dan niet over de grond zullen rollen. Laat maar komen!

  Reply
 2. johan

  bruce cambell was voor mij het enigste lichtpuntje van spider-man 3

  Reply
 3. Miiki

  bwah, zo slecht was Spiderman 3 nu toch ook niet. Ik vond het gevecht met Sandman best wel leuk.

  Wat betreft Evil Dead, I don’t know. Toch weer geen halve remake van het origineel… freddie vs jason vs ash had nog iets geweest.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *