The Hitcher remake

Wat weinig mensen schijnen te weten is dat er wel degelijk een The Hitcher II (2003) bestaat met acteur C. Thomas Howell die ook in de originele The Hitcher (1986) te zien was. De film deed pijn aan de ogen – als je de kritieken mag geloven – en belandde snel in het DVD-circuit waar hij blijkbaar een clandestien bestaan leidt tussen Porky’s 7 en Tremors 5. In ieder geval was er iets meer budget en iets meer middelen voorzien voor de remake, The Hitcher (2007), in een productie van Michael Bay.

The Hitcher 01The Hitcher 02hitcher_pic

Ik heb geen probleem met remakes, voor zover ze de film (1) beter kunnen maken en/of (2) een originele bewerking kunnen brengen. Voor zover ik weet van de Michael Bay producties is het vooral om de poen te doen en de rest is bijzaak. Bay is ondertussen aan zijn 3de remake toe na The Amityville Horror (2005) en The Texas Chainsaw Massacre (2003). Binnenkort komt ook de prequel van de remake van TCM in de zalen; TCM: The Beginning (2006). Ze hebben allemaal iets gemeen: ze worden geregisseerd door videoclip-makers (in dit geval Dave Meyers) of beginnende regisseurs, hebben allemaal een Calvin Klein/student look (jonge acteurs in trendy kleding), mikken op het jonge publiek van 16-jarigen tot 25 jarigen, zijn fotografisch zeer knap (met ook een serieuse kleurcorrectie via het post-productiehuis Digital Domain), hebben allemaal een behoorlijk budget tussen de10 en de 20 miljoen dollar, en zuigen als geen ander.

De trailer van The Hitcher remake is dus niets bijzonders. Integendeel, dit is een soort Diet Coke versie van het origineel met een Sean Bean die vergeleken met een Rutger Hauer zichtbaar een maatje te klein is. Terwijl Rutger meteen de stuipen op het lijf kon jagen met zijn, onvoorspelbaar gedrag, zijn glimlach en zijn scherpe blik, is Bean net niet krankzinnig genoeg. Meer nog, Bean is gewoon verkeerd gecast, en dat zie je al aan de hand van een aantal scènes in de trailer. Een acteur zoals Ted Levine of Sid Haig had een veel betere keuze geweest. Maar goed, een origineel concept uitwerken in plaats van te teren op het succes van een knappe thriller had nog veel beter geweest. Maar zo zullen we ook eens de knappe Sophia Bush aan het werk gezien. De film heeft bij ons nog geen release-datum, maar verondersteld wordt dat deze vanaf de zomer 2007 in de zalen draait.


The Hitcher 01The Hitcher 02The Hitcher 03
The Hitcher 04The Hitcher 05The Hitcher 06

*** The Hitcher trailer ***

***Related Posts***
01/07/2006: Transformers teaser trailer
18/08/2005: The Island van Michael Bay
19/02/2005: Michael Bay plant een nieuwe remake

4 Comments

 1. marijn

  De orginele film was goed. knap acteerwerk van Rutger Hauer, en zo oud is die film nog niet. Waarom moeten ze nu weer een remake maken? Wat gaan ze dan hermaken, The Godfather?

  Reply
 2. Sylvie

  Waarom is dit weer nodig. Over het algemeen blijkt dat remakes nooit beter zijn dan het origineel. “The Hitcher” met Rutger Hauer is een fantastische thriller, blijf daar dan in godsnaam met jullie fikken af!

  Reply
 3. Marcus²

  Sophia Bush is gewoon een schatje. Voor de rest kunnen remakes mij gestolen worden, samen met Michael Bay.

  Reply
 4. Mr Ed

  Veel mensen vergelijken hem met de versie met Rutger Hauer als de bad guy. Dit moet je niet doen. De versie uit 1986 heeft een hele andere sfeer. Dit is een rauwe actie film met veel voorspelbare momenten erin. Toch is, zeker als je van dit soort films houdt, dit een goed gemaakte ‘remake’. Soms over de top maar nooit irritant. Voor mij is het een geslaagde actie film die je los moet zien van het origineel.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *