Ghost Rider veelbelovend

Hebben jullie al iets opgepikt van de nieuwe Nicolas Cage film, Ghost Rider (2007)? Hier hebben jullie anders de trailer van de film. Tot hier toe was ik aangenaam verrast met de filmstijl, de opmerkelijke animaties en de coole pruik op de bijna kale knikker van Nicolas Cage. Het basis-concept is misschien niet bijster interessant, maar de manier hoe alles verteld wordt is zeker wel boeiend. Tenminste als je een beetje van comic-book films houdt (in dit geval een Marvel Comic) en niet vies bent van stuntmannen met zware brommers.

ghost_rider_2007_poster.jpg

Korte inhoud: Dit is het verhaal van een motorstuntman, John Blaze (Nicolage Cage), die zijn ziel verkoopt aan een duistere macht om het leven te redden van zijn vader. Maar de duivel (Peter Fonda) misleidt hem en zijn vader sterft alsnog. Gedesillusioneerd verlaat Johnny de stad en laat zijn hele leven, waaronder zijn vriendin Roxanne (Eva Mendes / Raquel Alessi), achter zich. Jaren later is Johnny een beroemde motorstuntman waarbij hij zijn leven willens en wetens in de waagschaal legt voor zijn stunts. Dan komt hij zijn voormalige vriendin weer tegen, maar ook Mephistopheles. Mephistopheles belooft Johnny hem los te laten van zijn contract als hij de “Ghost Rider” wordt en een bepaalde opdracht volbrengt.

De promotie-campagne is best wel leuk. De affiches doen me denken aan die hard-rock t-shirts die ik ooit nog heb gedragen van Iron Maiden en konsoorten. Inderdaad, het is allemaal heel nostalgisch. Het personage is uiteraard heel flamboyant, maar geen eenvoudig personage om te animeren. Een stuntman getransformeerd in een brandend skelet met kettingen is niet iets wat je op een namiddag animeert. Daar steekt maanden werk in. Voornamelijk als je alles heel geloofwaardig in beeld wil brengen.

Ghost Rider geniet van een serieus budget van 120 miljoen dollar, dus mogen we het beste verwachten van wat momenteel in animatie mogelijk is. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006) had een budget van 225 miljoen dollar, maar zij moesten ook wel schepen en decors bouwen met bijhorende kleding. Ghost Rider kan deze kosten allemaal uitsparen. Met andere woorden, we mogen heel kritisch zijn op het resultaat, want de regisseur Mark Steven Johnson heeft niets tekort. Hopelijk heeft hij geleerd uit zijn fouten van Daredevil (2003)… De film gaat (vreemd genoeg) in ons land eerst in première op 21 februari 2007, en daarna pas in de rest van de aardbol.

Hier is trouwens nog een leuk fragment uit Ghost Rider op hun filmblog. Die ketting in het begin is nog niet helemaal naar mijn zin, maar de animatie van de transformerende Cage overtuigt me wel. Het ziet er zalig echt uit. Puik werk! Wat denken jullie ervan?

***Related Posts***
07/09/2008: Ghost Rider 2 ?! Bad Idea ?
21/02/2007: Ghost Rider zet box-office in vuur en vlam
24/05/2006: Ghost Rider trailer

17 Comments

 1. Peer

  zeer zalig :D:D:D

  Reply
 2. Miiki

  moet zeggen, de eerste trailer zag er echt crapy uit, maar het wordt beter en beter. De stem van Sam Elliott is bangelijk.
  Maar Peter Fonda als “de duivel” vind ik net iets minder. Ik ben zeker dat ze hem gecast hebben omwille van Easy Rider. Beetje dom. Liever een Pacino met een vettig lachje of een De Niro met een sluwe glimlach. Peter Fonda is gewoon een dandy.

  Reply
 3. Dimi

  Volgens mij gaat deze film zo hard floppen. 🙂

  Reply
 4. johan

  de trailer maakt totaal geen indruk op mij. behalve face off heb ik cage nog nooit in een degelijke actiefilm gezien. zijn acteerwerk is in zulke films altijd behoorlijk slecht. maarja dit zal weinig acteren en veel special effects zijn. natuurlijk wel een ultieme cameo voor fonda. maar ik vind hem hier maar een doetje als demoon. hij had beter de vader kunnen spelen ofzo.

  Reply
 5. Mike

  Ghost Rider is een van de vreemdste snuiters van het Marvel Universum en past in de categorie Spawn. Hopelijk is deze flick wel beter dan de film van Spawn.

  Cage is altijd wel goed in het spelen van getormenteerde zielen (zie Leaving Las Vegas bijvoorbeeld), dus in dat opzicht zou hij goed in het G R outfit moeten passen. Ben in ieder geval benieuwd naar deze flick. Het wordt weer eens tijd voor een goede cinematografische anti-held.

  Reply
 6. dave

  van dezelfde mening als Mike. Cage is geen slecht acteur. Hij speelt soms in dwaze films, maar denk aan Moonstruck of Leaving Las Vegas of zelfs Matchstick Men. En qua actie vond ik The Rock een kick-ass film en vond ik het dua Sean Connery/Nic Cage gewoon perfect.

  @Miiki: Pacino en DeNiro beginnen voor mij een beetje slijtage te tonen, zeker als ze dezelfde rollen moeten spelen. Heb geen probleem met Fonda (’t is ne keer iets anders). Easy Rider ligt er inderdaad vingerdik op.

  Flop of Geen flop, het zal spannend zijn. Toch denk ik dat deze film tussen de 100 en de 120 miljoen zal terugwinnen bij zijn release.

  Reply
 7. HitMan

  Ik vond hem knap in adaptation, con air vond ik dan weer walgelijk slecht. Ik denk dat het een beetje afhangt van de regisseur en het scenario of een acteur zich al dan niet kan overtreffen. Hoe dan ook ben ik wel benieuwd naar deze film.

  Reply
 8. AlMWighty

  Het ziet er allemaal wel veelbelovend uit maar ik oordeel pas volledig over een film zodra ik hem gezien heb…De film zal naar mijn mening wel aanslaan en succes hebben maar dat succes zal toch niet te evenaren zijn met dat van Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest. Maar dat is nogal vrij logisch. Afwachten dus, ik ga hem alvast zien en over de posters van Ghost Rider ben ik momenteel wel tevreden, vrij knappe posters…

  Geniet van je weekend,
  mvg MovieWorld

  Reply
 9. RooT

  Meh, gejatte titel. Dr bestaat nl al lang een reeks films met de titel Ghost Rider. Alleen zijn dat opnames van een dwaze gast die met ~300 op een motor door gewoon verkeer rijdt ( niets in scene dus he, ff voor de duidelijkheid ). Ben bang dat Nicolas dat niet gaat overtreffen ;).

  Reply
 10. HEnkie

  Wat ben jij een ongelooflijke naïve mongool zeg, is het nooit in je domme kop opgekomen dat die ghost rider zijn naam van de comics heeft overgenomen ?
  Wat dus duidelijk het geval is….
  Denk eerst na voordat je iets post kindje.

  Reply
 11. dave

  @HEnkie: Je kon je punt ook maken zonder de scheldwoorden. Komt wat mij betreft veel overtuigender over.

  Voor de rest: Nicolas Cage looks “smoking hot”

  Reply
 12. Steve

  Even melden dat de releasedatum niet meer 14 februari is maar 21 februari! (Een week later dus) Wel spijtig, maar ja, ik zal dan maar naar Firmin of Night @ the Museum gaan kijken op 14 februari.

  Maar ik kijk toch meer uit naar 21 februari eigenlijk!!! Deze zomer kon ik over niets anders praten dan over Superman Returns en nu is het Ghost Rider, Spider-Man 3, Fantastic Four 2, Bean 2, Transformers en The Simpsons Movie!!! Het wordt een zeer goed filmjaar!!!!

  Steve

  Reply
 13. dave

  die releasedatums durven nog wel eens om de maand te veranderen.
  De nieuwe trailer van SM3 ziet er veel beter uit dan de eerste trailer. Dus ja, ben wel benieuwd. Ik was al geen grote fan van FF, en deze sequel ziet er naar mijn smaak weer ietske te frivool uit. The Thing die zijn zakdoekje moet om een traan weg te vegen, sorry, maar daar kan ik dus niet tegen.
  2008 wordt ook al bijzonder: Batman 2, Hellboy 2 … ja zelfs Indy 4 (als ze er uiteindelijk uit geraken).

  Reply
 14. michiel

  deze film staat in me boekje voor deze film moet je kijken.ik meen het!!!!!!!

  Reply
 15. lol


  Meh, gejatte titel. Dr bestaat nl al lang een reeks films met de titel Ghost Rider. Alleen zijn dat opnames van een dwaze gast die met ~300 op een motor door gewoon verkeer rijdt ( niets in scene dus he, ff voor de duidelijkheid ). Ben bang dat Nicolas dat niet gaat overtreffen ;). ”

  Nee, die films heten Ghostrider , niet Ghost Rider. Dat is nogal een verschil. Daarnaast is de comic Ghost Rider al super oud, dus zou een film daarop gebaseerd zowieso meer recht hebben op die titel en niets gejat hebben.

  Reply
 16. lol2

  “behalve face off heb ik cage nog nooit in een degelijke actiefilm gezien. zijn acteerwerk is in zulke films altijd behoorlijk slecht. maarja dit zal weinig acteren en veel special effects zijn. natuurlijk wel een ultieme cameo voor fonda. maar ik vind hem hier maar een doetje als demoon. hij had beter de vader kunnen spelen ofzo.”

  Goed, maar in FACE/OFF speelde hij dan ook briljant. Het was een rol die hem gewoon goed lag. In deze film speelt hij ook zeker niet slecht, het is alleen niet echt een rol die voor hem weggelegd is. Het is geen stoer persoon eigenlijk, of althans niet op de ‘brute’ Ghost Rider biker manier.

  Reply
 17. mmm

  [con air vond ik dan weer walgelijk slecht. Ik denk dat het een beetje afhangt van de regisseur en het scenario of een acteur zich al dan niet kan overtreffen. Hoe dan ook ben ik wel benieuwd naar deze film.]

  Nee joh, in Con Air speelde hij gewoon goed. Zijn personage kwam alleen niet echt realistisch over door het script en alles leek hierdoor een beetje ‘overdone’. De film Con Air in z’n totaliteit is samen met Face/off wel deel van Nicolas Cage zijn betere films.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *