The Host, godzilla op Koreaanse wijze

Terwijl de Noord-Koreanen graag met kernbommetjes spelen, brengen de Zuid-Koreanen al jarenlang baanbrekende cinema op de markt. Hun specialiteit is horror en politie thrillers en het lijkt wel of ze die aanleg met de moedermelk hebben meegekregen. De nieuwe horror-sensatie heet The Host (2006) of met de zeer smakelijke Koreaanse titel Gwoemul.

Korte inhoud: In Seoul, Korea wordt men geterroriseerd door een gruwelijk monster dat in de rivier Han leeft. Als een jong meisje dan door het monster wordt meegenomen, besluit haar familie een levensgevaarlijke reddingstocht op poten te zetten om haar van het monster te bevrijden.

Japan heeft zijn Godzilla, de Schotten hebben het monster van Loch Ness, de Amerikanen hebben King Kong, wel nu hebben de Zuid Koreanen ook een reusachtig gedrocht, en ik heb zo de indruk dat deze misschien wel het meeste fun zal opleveren. Het is uiteraard niet gemaakt met Hollywood budget maar dat zou de pret niet mogen bederven. Integendeel. Het ziet er een beetje rauw en kil uit, en de speciale effecten zijn tot stand gekomen met een samenwerking tussen The Orphanage (Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, Superman Returns, The Day After Tomorrow, Harry Potter and the Goblet of Fire, Sin City) en Weta Workshop (Lord of the Rings, King Kong).

The Host trailer

De regie van de film is in handen van Joon-ho Bong die eerder de knappe thriller Memories of Murder (2006) (Salinui Chueok) regisseerde. De film heeft bij ons nog geen releasedatum, maar ik ga er vanuit dat de film eind dit jaar in de bioscoop zal verschijnen.

1 Comment

  1. Richard

    Super!! Hier kijk ik echt naar uit… Ook de trailer ziet er fraai uit.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.