M:I 4 zonder Tom Cruise?

Of het allemaal blijkt te kloppen valt nog te zien, maar volgens Cinescape wil Paramount Tom Cruise vervangen door Brad Pitt in Mission: Impossible 4. Paramount zou bereid zijn om Pitt daarvoor $40 miljoen te betalen, en zou hij hiermee tevens ook de best betaalde acteur worden in de filmgeschiedenis.

Een insider vertelde de Engelse site Thisislondon.co.uk: “Ze willen persé Brad Pitt als stoere nieuwe geheim agent die zijn eigen unieke team van specialisten samenstelt.” De tijd zal leren of het allemaal waar is, maar Brad Pitts productiemaatschappij Plan B heeft een deal voor het produceren van films voor Paramount en Pitt houdt ook kantoor op het terrein van Paramount.

Zou het kunnen dat dit opnieuw iets te maken heeft met het ongenoegen die men heeft over dat Scientology gedoe van Cruise? Onlangs las ik nog een bericht dat er zelfs intimidatie was vastgesteld van de organisatie omwille van de “campagne tegen Tom Cruise”. Cruise vind ik een geweldige acteur, maar kon hij ook maar een acteur blijven en iets minder een pop-diva die een nieuw wereldwonder heeft ontdekt (:Katie Holmes) en een methode om alle problemen op te lossen (:Scientology).

Brad Pitt zou een waardige opvolger zijn voor Ethan Hunt, maar waarom de kip met de gouden eieren vervangen en waarom 40 miljoen dollar? Zouden ze een deel van dat geld niet kunnen gebruiken om een independent film mee te financieren? Dat Mission: Impossible III (2006) het iets minder deed aan de box-office dan verwacht heeft misschien ook wel te maken met het feit dat de film eigenlijk niet zo goed was. Hier zijn de cijfers van de Amerikaanse box-office die toch een duidelijk dalende curve aangeeft. Of deze curve hersteld kan worden met Brad Pitt is nog maar de vraag. Wat volgens mij wel zal helpen, is om geen astronomisch hoge gages uit te betalen aan ster-acteurs.

Mission: Impossible 1 productiekost: $80 miljoen – recette: $180 miljoen (+ $100 miljoen)
Mission: Impossible 2 productiekost: $125 miljoen – recette: $215 miljoen (+ $90 miljoen)
Mission: Impossible 3 productiekost: $150 miljoen – recette: $133 miljoen (- $17 miljoen)

***Related Posts***
28/12/2011: Mission: Impossible – Ghost Protocol filmbespreking
17/12/2011: Mission: Impossible extreme blu-ray trilogy
29/06/2011: Mission: Impossible – Ghost Protocol trailer
02/09/2010: Drie mooie kandidates voor M:I 4
09/08/2010: Cruise ondergaat loonsverlaging
26/03/2010: Pixar regisseur maakt M:I 4
01/05/2008: M:I 4 voor Tom Cruise
31/03/2006: M:I 3 spuwt vuur

5 Comments

 1. Miiki

  Deel 3 vond ik nog leuk. Tot zover je vooral de serie Alias niet hebt gezien, want dan heb je vaal een déjà-vu gevoel. Vond ik trouwens het enige minpuntje, want dat bracht de mission iets minder impossible.

  Deel 4 wordt pas interessant als Pitt en Cruise tegenover elkaar worden gezet, en het liefst met flink wat morele en emotionele consequenties!

  Reply
 2. dave

  dat Pitt en Cruise snel tegenover elkaar zullen staan in één film. Misschien als ze iets ouder zijn, in een film van Michael Mann, waarbij ze tegenover elkaar zitten aan tafel in een Amerikaanse diner. Pitt de flic, Cuise de boef. Instant classic.

  Reply
 3. karen

  nog beter zou zijn als ze nicole kidman, penelope cruz, katie holmes aan de ene kant en juliette lewis, jennifer aniston en angelina jolie aan de andere kant ook tegen elkaar zouden zetten, dat zou pas vonken 🙂

  Reply
 4. yordy

  Niceeee videooo Tnxxx love you

  Reply
 5. tallie

  ik vind het belachelijk dat ze tom cruise vervangen voor brad pitt .ik heb de 3de mission impossible net gezien en ik vond tom cruise zoals altijd weer geweldig .ik ga niet meer kijken als brad pitt de nieuwe ethan hunt is .tom cruise deed het geweldig waarom willen ze tom cruise ontslaan ofzo?
  ik wil ook niet dat ze tegenover elkaar staan waarom moet dat ik wil een nieuwe mission impossible en dat is de 4de met alleen tom cruise niet die brad pitt erbij!!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *