Een Miami Vice vervolg?

Niet alleen deze filmblog, maar ook Colin Farrell en Jamie Foxx willen een tweede Miami Vice-film. Niet dat de eerste film, Miami Vice (2006), zo fantastisch goed was, integendeel, ik vond die maar magertjes. Maar ik ben ervan overtuigd dat mits iets meer aandacht wordt geschonken aan het verhaal, de karakters en de intrige, Miami Vice een filmserie wordt zoals de Lethal Weapon reeks.© 2006 Universal Pictures

Colin en Jamie proberen regisseur Michael Mann ertoe te bewegen opnieuw achter de camera plaats te nemen. Dat melden verschillende Britse media. Mann liet eerder echter weten alleen een vervolgfilm te willen maken wanneer hij een briljant plot bedenkt. Voor minder zou ik het ook niet doen. 🙂

De serie “Miami Vice” (1984-89) had zijn populariteit te danken aan de coole wagens (een zwarte Ferrari Daytona Spyder 365 GTS/4, een witte Ferrari Testarossa en een witte Lamborghini), de coole acteurs (Don Johnson en Philip Michael Thomas), de coole muziek en vooral de coole stad Miami. Helaas was de filmversie van Michael Mann teleurstellend. De grimmige looks volstonden niet om de zwakke acteer-prestaties en de zielige dialogen te verbergen. Michael Mann kon beter, véél beter. Maar gezien Mann geen sequels maakt valt nog te betwijfelen of hij ooit met een briljant plot voor de dag zal komen. Zo niet, denk ik dat er een andere regisseur misschien wel in zijn plaats zal komen, want Miami Vice schreeuwt naar een sequel.

De eerste film kostte $135 miljoen om te maken en nog eens 100 miljoen voor de marketing (totaal 235 miljoen dollar), maar bracht slechts $62 miljoen op in de States aan de box-office. Na een dergelijke flop weet ik niet of Universal eigenlijk staat te springen om een vervolg (cf. artikel Los Angeles Time). Ik vraag me trouwens af waar die 135 miljoen dollar is gebleven, in een film zonder CGI, gedraaid op video-formaat en met weinig actie-scenes. Ik denk dat het allemaal met heel wat minder geld kan en als het verhaal goed zit ook een beter resultaat tot gevolg.

1 Comment

  1. Miiki

    Nooooooooo !!! Geen sequels meer, en zeker geen sequels van zwakke films !!!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *