Eerste beelden uit Children of Men

Een grote kanshebber voor beste film van het jaar is deze Children of Men (2006), een futuristisch drama naar het boek van P.D. James, waarin Clive Owen en Julianne Moore de laatste zwangere vrouw ter wereld moeten beschermen. Uiteindelijk nog eens een film met een ijzersterke premisse.

Korte inhoud: In het jaar 2027 wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds een aantal jaar zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde – die achtien jaar is – gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en Londen is verkommerd tot een terrein van geweld tussen diverse nationalistische secten en het leger. De gedesillusioneerde ex-revolutionair Theo Faron (Clive Owen) wordt ingeschakeld door zijn revolutionaire ex-vrouw Julian (Julianne Moore) om de meest gezochte persoon op Aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.

Na zijn doorbraak met Y tu mamá también (2001) verraste de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón vriend en vijand door de regie van de derde Harry Potterfilm, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004), op zich te nemen. Hoe dan ook, de regisseur bewees hiermee zijn veelzijdigheid als regisseur en de trailer van de film belooft in ieder geval een knap staaltje cinema te worden. De film is ondertussen genomineerd voor de ‘Golden Lion’ op het Filmfestival van Venetië. De uitreiking is vanavond maar de vermoedens zijn dat de Italiaanse Nuovomondo (2006) met het beeldje zal lopen. (zie: 63ste filmfestival in Venetië)

Het drama Children of Men speelt zich af in de nabije toekomst en is gebaseerd op het boek De Verloren Generatie van de Engelse auteur P.D. James, bedenker van inspecteur Dalgliesh. In de film is ook nog een rol weggelegd voor de Michael Caine en Chiwetel Ejiofor (Inside Man, Serenity). Op 18 oktober mogen we de film verwachten bij ons in de bioscoop.

*** Klik op de afbeelding voor de Trailer ***

***Related Posts***
17/05/2009: Children of Men review
03/01/2007: Guillermo del Toro, Alfonso Cuarón en Alejandro González Iñárritu praten over hun films

2 Comments

  1. caligula

    Een knappe synopsis en trailer, alleen de muziek vond ik wat te heroisch voor het genre. De film mag van mij wel wat somberder zijn dan de muziek doet vermoeden. Of misschien is dit gewoon misplaatste muziek die werd gebruikt voor de trailer?

    Reply
  2. |sm|

    is voor mij al voldoende om de film te zien! 🙂

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *